מרק לבן המבוסס על קרם קוקוס בעל טעמים חמצמצים וחריפים. תוספת של למון גראס ועלי כפיר ליים נותנים למנה רעננות. ניתן להכין עם עוף, טופו או דגים.
מרק טום קה
מרק תאילנדי מסורתי
חומרים:
600 מ״ל מים
400 מ״ל קרם קוקוס AMPAWA
2-3 פרוסות גלנגל או ג׳ינג׳ר
2 שורשי למון גראס פרוסים דק מאוד
2-3 עלי כפיר ליים מיובשים
70 גרם מחית טום קה Blue Elephant
500 גרם רצועות חזה עוף
10 פטריות שמפיניון חתוכות לחצאים
2 בצלי שאלוט פרוסים
2 כפות רוטב דגים Blue Elephant
1 כפית סוכר דקלים או סוכר חום כהה
1 כף מיץ ליים /לימון
להגשה:
חופן עלי כוסברה
½ צ׳ילי אדום פרוס דק (לא חובה)
מרק טום קא
קרם קוקוס 17%-19%
רוטב דגים
אופן ההכנה:
- בסיר בינוני מרתיחים את המים וקרם הקוקוס עם ג’ינג’ר, למון גראס ועלי כפיר ליים. מוסיפים את מחית הטום קה ומערבבים.
- מנמיכים את האש ומוסיפים רצועות חזה עוף, פטריות ובצלי שאלוט ומבשלים כ- 7 דקות.
- מוסיפים רוטב דגים, סוכר ומיץ לימון ומבשלים עוד כ- 2 דקות.
- מגישים עם מעט עלי כוסברה ופרוסות צ׳ילי.
דרגת קושי: קל
מספר סועדים: 3-4
חומרים:
600 מ״ל מים
400 מ״ל קרם קוקוס AMPAWA
2-3 פרוסות גלנגל או ג׳ינג׳ר
2 שורשי למון גראס פרוסים דק מאוד
2-3 עלי כפיר ליים מיובשים
70 גרם מחית טום קה Blue Elephant
500 גרם רצועות חזה עוף
10 פטריות שמפיניון חתוכות לחצאים
2 בצלי שאלוט פרוסים
2 כפות רוטב דגים Blue Elephant
1 כפית סוכר דקלים או סוכר חום כהה
1 כף מיץ ליים /לימון
להגשה:
חופן עלי כוסברה
½ צ׳ילי אדום פרוס דק (לא חובה)
מרק טום קא
קרם קוקוס 17%-19%
רוטב דגים
מרק לבן המבוסס על קרם קוקוס בעל טעמים חמצמצים וחריפים. תוספת של למון גראס ועלי כפיר ליים נותנים למנה רעננות. ניתן להכין עם עוף, טופו או דגים.
מרק טום יאם
אופן ההכנה:
- בסיר בינוני מרתיחים את המים וקרם הקוקוס עם ג’ינג’ר, למון גראס ועלי כפיר ליים. מוסיפים את מחית הטום קה ומערבבים.
- מנמיכים את האש ומוסיפים רצועות חזה עוף, פטריות ובצלי שאלוט ומבשלים כ- 7 דקות.
- מוסיפים רוטב דגים, סוכר ומיץ לימון ומבשלים עוד כ- 2 דקות.
- מגישים עם מעט עלי כוסברה ופרוסות צ׳ילי.