מרק טום יאם

מרק תאילנדי מסורתי

זמן הכנה

10 דקות

זמן בישול

15 דקות

דרגת קושי

קל

מרק תאילנדי מסורתי בטעם חמוץ חריף. הכנת המרק קלה ומהירה ומשלבת תוספת של דג לבן, פטריות, עגבניות ועשבי תיבול טריים אשר מקנים לה רעננות וטריות.

מרק טום יאם

מרק תאילנדי מסורתי

חומרים:

1 ליטר ציר דגים (או מים)

2-3 פרוסות ג'ינג'ר / גלאנגל

1 שורש למון גראס פרוס דק מאוד

2-3 עלי כפיר ליים מיובשים

70 גרם מחית טום יאם  Blue Elephant

2 פילטים של דג לבן ללא עור חתוך לקוביות

2 שיני שום פרוסות

10 פטריות שמפיניון חתוכות לחצאים

3-4 עגבניות שרי חצויות

2 בצלי שאלוט פרוסים

½ כוס קרם קוקוס (לא חובה)

2 כפות רוטב דגים  Blue Elephant

1 כף סוכר דקלים או סוכר חום

3 כפות מיץ ליים /לימון

להגשה

חופן רצועות בצל ירוק

חופן עלי כוסברה

מרק טום יאם

(המוצר כשרמוצרים כשרים)

רוטב דגים

אופן ההכנה:

1. בסיר בינוני מרתיחים את המים/ציר עם הג׳ינג׳ר, למון גראס ועלי כפיר ליים. מוסיפים את מחית הטום יאם ומערבבים.
2. מנמיכים את האש ומוסיפים קוביות דג, שום, פטריות, עגבניות ובצלי שאלוט ומבשלים כ 7 דקות.
3. מוסיפים קרם קוקוס, רוטב דגים, סוכר ומיץ לימון ומבשלים עוד כ 2 דקות.
4. מגישים עם רצועות בצל ירוק ועלי כוסברה.

דרגת קושי: קל

מספר סועדים: 3-4

חומרים:

1 ליטר ציר דגים (או מים)

2-3 פרוסות ג'ינג'ר / גלאנגל

1 שורש למון גראס פרוס דק מאוד

2-3 עלי כפיר ליים מיובשים

70 גרם מחית טום יאם  Blue Elephant

2 פילטים של דג לבן ללא עור חתוך לקוביות

2 שיני שום פרוסות

10 פטריות שמפיניון חתוכות לחצאים

3-4 עגבניות שרי חצויות

2 בצלי שאלוט פרוסים

½ כוס קרם קוקוס (לא חובה)

2 כפות רוטב דגים  Blue Elephant

1 כף סוכר דקלים או סוכר חום

3 כפות מיץ ליים /לימון

להגשה

חופן רצועות בצל ירוק

חופן עלי כוסברה

מרק טום יאם

(המוצר כשרמוצרים כשרים)

רוטב דגים

מרק תאילנדי מסורתי בטעם חמוץ חריף. הכנת המרק קלה ומהירה ומשלבת תוספת של דג לבן, פטריות, עגבניות ועשבי תיבול טריים אשר מקנים לה רעננות וטריות.

מרק טום יאם

אופן ההכנה:

1. בסיר בינוני מרתיחים את המים/ציר עם הג׳ינג׳ר, למון גראס ועלי כפיר ליים. מוסיפים את מחית הטום יאם ומערבבים.
2. מנמיכים את האש ומוסיפים קוביות דג, שום, פטריות, עגבניות ובצלי שאלוט ומבשלים כ 7 דקות.
3. מוסיפים קרם קוקוס, רוטב דגים, סוכר ומיץ לימון ומבשלים עוד כ 2 דקות.
4. מגישים עם רצועות בצל ירוק ועלי כוסברה.

מתכונים נוספים שיעניינו אותך

רוטב בוטנים ורוטב פלפל שחור

מרק תאילנדי מסורתי

סלט תאילנדי קלאסי. מלא בטעמים.

סלט תאילנדי קלאסי. מלא בטעמים.

חגיגה לעיניים ולחיך!

שימוש מיוחד לפסטה המוכרת