ריגטוני בולונז

המנה המשפחתית המושלמת

זמן הכנה

15 דקות

זמן בישול

שעה-שעתיים

דרגת קושי

בינוני

רוטב בולונז הוא אחד מהרטבים האהובים על ילדים ומבוגרים כאחד. הכנתו קלה ומהירה, וטעמו עשיר בזכות שימוש בירקות שורש. אפשר להנות מהרוטב עם מגוון גדול של צורות אבל פסטה ריגטוני שצורתה צינורות גדולים וחלולים בעלת מרקם בשרני מתאימה במיוחד לרוטב בולונז.

 

ריגטוני בולונז

ריגטוני בולונז

המנה המשפחתית המושלמת

חומרים:

1 גזר

1 בצל

3 שיני שום

3 מקלות סלרי (ללא עלים)

3 כפות שמן זית

700 גרם בשר בקר טחון 

3 כפות רסק Mutti  

1 בקבוק (700 גרם) Mutti Passata

2 עלי דפנה

2 כפיות מלח גס

1/2 כפית פלפל שחור 

500 גרם פסטה  לה מוליזנה מסוג ריגטוני

 

מחית עגבניות (PASSATA)

(המוצר כשרמוצרים כשרים)

רכז עגבניות בשפופרת 28BX

(המוצר כשרמוצרים כשרים)

ריגטוני LM

(המוצר כשרמוצרים כשרים)

אופן ההכנה:

  1. חותכים גזר, בצל, שום וסלרי לקוביות קטנות. 
  2. מחממים שמן זית בסיר גדול. מטגנים את הירקות כ-5 דקות או עד שהם מתרככים מעט.
  3. מוסיפים בשר טחון ומטגנים על להבה גבוהה 4-3 דקות תוך כדי ערבוב, עד שפירורי הבשר משנים צבע. 
  4. מוסיפים רסק עגבניות ומערבבים. מוסיפים מחית עגבניות ועלי דפנה, מתבלים במלח ופלפל, מערבבים ומביאים לרתיחה.
  5. מכסים את הסיר ומבשלים על הלהבה הכי קטנה שעה עד שעתיים. 
  6. סמוך להגשה מבשלים פסטה לפי הוראות היצרן. כשהפסטה מוכנה, מעבירים לסיר עם הרוטב. מערבבים ומבשלים יחד כ-5 דקות, עד שהרוטב עוטף את כל הפסטה. 

דרגת קושי: בינוני

מספר סועדים: 4-5

חומרים:

1 גזר

1 בצל

3 שיני שום

3 מקלות סלרי (ללא עלים)

3 כפות שמן זית

700 גרם בשר בקר טחון 

3 כפות רסק Mutti  

1 בקבוק (700 גרם) Mutti Passata

2 עלי דפנה

2 כפיות מלח גס

1/2 כפית פלפל שחור 

500 גרם פסטה  לה מוליזנה מסוג ריגטוני

 

מחית עגבניות (PASSATA)

(המוצר כשרמוצרים כשרים)

רכז עגבניות בשפופרת 28BX

(המוצר כשרמוצרים כשרים)

ריגטוני LM

(המוצר כשרמוצרים כשרים)

רוטב בולונז הוא אחד מהרטבים האהובים על ילדים ומבוגרים כאחד. הכנתו קלה ומהירה, וטעמו עשיר בזכות שימוש בירקות שורש. אפשר להנות מהרוטב עם מגוון גדול של צורות אבל פסטה ריגטוני שצורתה צינורות גדולים וחלולים בעלת מרקם בשרני מתאימה במיוחד לרוטב בולונז.

 

ריגטוני בולונז

אופן ההכנה:

  1. חותכים גזר, בצל, שום וסלרי לקוביות קטנות. 
  2. מחממים שמן זית בסיר גדול. מטגנים את הירקות כ-5 דקות או עד שהם מתרככים מעט.
  3. מוסיפים בשר טחון ומטגנים על להבה גבוהה 4-3 דקות תוך כדי ערבוב, עד שפירורי הבשר משנים צבע. 
  4. מוסיפים רסק עגבניות ומערבבים. מוסיפים מחית עגבניות ועלי דפנה, מתבלים במלח ופלפל, מערבבים ומביאים לרתיחה.
  5. מכסים את הסיר ומבשלים על הלהבה הכי קטנה שעה עד שעתיים. 
  6. סמוך להגשה מבשלים פסטה לפי הוראות היצרן. כשהפסטה מוכנה, מעבירים לסיר עם הרוטב. מערבבים ומבשלים יחד כ-5 דקות, עד שהרוטב עוטף את כל הפסטה. 

מתכונים נוספים שיעניינו אותך

שיטת ההכנה הקלה וטעימה ביותר לדגים

משנה ששוברת את כל המוסכמות

ארוחת פיקניק מושלמת

המנה הורודה

השילוב המושלם בין לזניה לקנלוני