רוטב בולונז הוא אחד מהרטבים האהובים על ילדים ומבוגרים כאחד. הכנתו קלה ומהירה, וטעמו עשיר בזכות שימוש בירקות שורש. אפשר להנות מהרוטב עם מגוון גדול של צורות אבל פסטה ריגטוני שצורתה צינורות גדולים וחלולים בעלת מרקם בשרני מתאימה במיוחד לרוטב בולונז.
ריגטוני בולונז
המנה המשפחתית המושלמת
חומרים:
1 גזר
1 בצל
3 שיני שום
3 מקלות סלרי (ללא עלים)
3 כפות שמן זית
700 גרם בשר בקר טחון
1 בקבוק (700 גרם) Mutti Passata
2 עלי דפנה
2 כפיות מלח גס
1/2 כפית פלפל שחור
500 גרם פסטה לה מוליזנה מסוג ריגטוני
מחית עגבניות (PASSATA)
רכז עגבניות בשפופרת 28BX
ריגטוני LM
אופן ההכנה:
- חותכים גזר, בצל, שום וסלרי לקוביות קטנות.
- מחממים שמן זית בסיר גדול. מטגנים את הירקות כ-5 דקות או עד שהם מתרככים מעט.
- מוסיפים בשר טחון ומטגנים על להבה גבוהה 4-3 דקות תוך כדי ערבוב, עד שפירורי הבשר משנים צבע.
- מוסיפים רסק עגבניות ומערבבים. מוסיפים מחית עגבניות ועלי דפנה, מתבלים במלח ופלפל, מערבבים ומביאים לרתיחה.
- מכסים את הסיר ומבשלים על הלהבה הכי קטנה שעה עד שעתיים.
- סמוך להגשה מבשלים פסטה לפי הוראות היצרן. כשהפסטה מוכנה, מעבירים לסיר עם הרוטב. מערבבים ומבשלים יחד כ-5 דקות, עד שהרוטב עוטף את כל הפסטה.
דרגת קושי: בינוני
מספר סועדים: 4-5
חומרים:
1 גזר
1 בצל
3 שיני שום
3 מקלות סלרי (ללא עלים)
3 כפות שמן זית
700 גרם בשר בקר טחון
1 בקבוק (700 גרם) Mutti Passata
2 עלי דפנה
2 כפיות מלח גס
1/2 כפית פלפל שחור
500 גרם פסטה לה מוליזנה מסוג ריגטוני
מחית עגבניות (PASSATA)
רכז עגבניות בשפופרת 28BX
ריגטוני LM
רוטב בולונז הוא אחד מהרטבים האהובים על ילדים ומבוגרים כאחד. הכנתו קלה ומהירה, וטעמו עשיר בזכות שימוש בירקות שורש. אפשר להנות מהרוטב עם מגוון גדול של צורות אבל פסטה ריגטוני שצורתה צינורות גדולים וחלולים בעלת מרקם בשרני מתאימה במיוחד לרוטב בולונז.
אופן ההכנה:
- חותכים גזר, בצל, שום וסלרי לקוביות קטנות.
- מחממים שמן זית בסיר גדול. מטגנים את הירקות כ-5 דקות או עד שהם מתרככים מעט.
- מוסיפים בשר טחון ומטגנים על להבה גבוהה 4-3 דקות תוך כדי ערבוב, עד שפירורי הבשר משנים צבע.
- מוסיפים רסק עגבניות ומערבבים. מוסיפים מחית עגבניות ועלי דפנה, מתבלים במלח ופלפל, מערבבים ומביאים לרתיחה.
- מכסים את הסיר ומבשלים על הלהבה הכי קטנה שעה עד שעתיים.
- סמוך להגשה מבשלים פסטה לפי הוראות היצרן. כשהפסטה מוכנה, מעבירים לסיר עם הרוטב. מערבבים ומבשלים יחד כ-5 דקות, עד שהרוטב עוטף את כל הפסטה.