ספגטי אסיסינה

משנה ששוברת את כל המוסכמות

זמן הכנה

30 דקות

זמן בישול

30 דקות

דרגת קושי

בינוני

מדובר במנה מאזור בארי באיטליה שנקראת באיטלקית פסטה Assassina. הסיבה לשם נעוצה בשיטת ההכנה ש״רוצחת״ את שיטת הבישול האיטלקית המסורתית ושוברת את כל המוסכמות. הרעיון הוא להגיע למנה עם טעם עגבניות עמוק ועשיר ועם פסטה ״כמעט שרופה״. את המנה הזו חייבים להכין עם פסטה ארוכה ועדינה ולכן הספגטי זו הצורה המתאימה ביותר.

 

ספגטי אסיסינה

ספגטי אסיסינה

משנה ששוברת את כל המוסכמות

חומרים:

 

300 גרם פסטה לה מוליזנה מסוג ספגטי

לרוטב

1300 מ״ל מים

150 גרם רסק עגבניות Mutti

¼ כוס שמן זית

½ כפית צ׳ילי יבש

2 שיני שום קצוצות

400 גרם (½ 1 כוסות) מחית עגבניות Passata

½ כפית מלח

ספגטי LM

(המוצר כשרמוצרים כשרים)

אופן ההכנה:

  1. בסיר בינוני מביאים לרתיחה את המים. מוסיפים רסק עגבניות ומערבבים.
  2. במחבת גדולה שמאפשרת לספגטי לשבת בשכבה אחידה, מחממים שמן זית שום וצ׳ילי במחבת ללא ציפוי טלפון (הפעם נרצה את אפקט ההדבקות לתחתית הסיר). 
  3. כשהשמן חם מאוד מוסיפים את מחית העגבניות ומערבבים. מבשלים את הרוטב על אש גבוההכ- 3 דקות.
  4. מניחים את הספגטי היבש במחבת בשכבה אחידה ובעזרת כף מכסים במעט רוטב מהצדדים. לא מערבבים ולא מזיזים את הפסטה למשך 4 דקות כדי שיתקבל את הטעם והמראה השרוף בתחתית. 
  5. כשהפסטה דבוקה לתחתית ומתקבל בסיס שרוף מתחילים להוסיף את הרוטב שהכנו בסעיף 1. בכל פעם 1-2 מצקות עד שהפסטה סופגת את הנוזלים. ועדיין לא מערבבים….לבסוף מוסיפים עוד מצקת או שתיים עד שהפסטה רכה.
  6. כשהפסטה מתרככת מרימים בעזרת תרווד מתחתית הסיר ומערבבים. ממשיכים להוסיף נוזלים עד שה

דרגת קושי: בינוני

מספר סועדים: 4-5

חומרים:

 

300 גרם פסטה לה מוליזנה מסוג ספגטי

לרוטב

1300 מ״ל מים

150 גרם רסק עגבניות Mutti

¼ כוס שמן זית

½ כפית צ׳ילי יבש

2 שיני שום קצוצות

400 גרם (½ 1 כוסות) מחית עגבניות Passata

½ כפית מלח

ספגטי LM

(המוצר כשרמוצרים כשרים)

מדובר במנה מאזור בארי באיטליה שנקראת באיטלקית פסטה Assassina. הסיבה לשם נעוצה בשיטת ההכנה ש״רוצחת״ את שיטת הבישול האיטלקית המסורתית ושוברת את כל המוסכמות. הרעיון הוא להגיע למנה עם טעם עגבניות עמוק ועשיר ועם פסטה ״כמעט שרופה״. את המנה הזו חייבים להכין עם פסטה ארוכה ועדינה ולכן הספגטי זו הצורה המתאימה ביותר.

 

ספגטי אסיסינה

אופן ההכנה:

  1. בסיר בינוני מביאים לרתיחה את המים. מוסיפים רסק עגבניות ומערבבים.
  2. במחבת גדולה שמאפשרת לספגטי לשבת בשכבה אחידה, מחממים שמן זית שום וצ׳ילי במחבת ללא ציפוי טלפון (הפעם נרצה את אפקט ההדבקות לתחתית הסיר). 
  3. כשהשמן חם מאוד מוסיפים את מחית העגבניות ומערבבים. מבשלים את הרוטב על אש גבוההכ- 3 דקות.
  4. מניחים את הספגטי היבש במחבת בשכבה אחידה ובעזרת כף מכסים במעט רוטב מהצדדים. לא מערבבים ולא מזיזים את הפסטה למשך 4 דקות כדי שיתקבל את הטעם והמראה השרוף בתחתית. 
  5. כשהפסטה דבוקה לתחתית ומתקבל בסיס שרוף מתחילים להוסיף את הרוטב שהכנו בסעיף 1. בכל פעם 1-2 מצקות עד שהפסטה סופגת את הנוזלים. ועדיין לא מערבבים….לבסוף מוסיפים עוד מצקת או שתיים עד שהפסטה רכה.
  6. כשהפסטה מתרככת מרימים בעזרת תרווד מתחתית הסיר ומערבבים. ממשיכים להוסיף נוזלים עד שה

מתכונים נוספים שיעניינו אותך

ארוחת פיקניק מושלמת

המנה המשפחתית המושלמת

המנה הורודה

השילוב המושלם בין לזניה לקנלוני

קלאסיקה איטלקית