דג במלח אטלנטי

שיטת ההכנה הקלה וטעימה ביותר לדגים

זמן הכנה

5

זמן בישול

45

דרגת קושי

קל

את המנה הזו אפשר להכין לארוחת ערב בדקות ספורות בלבד והתוצאה כל כך עדינה ועסיסית שתמיד מדהים לגלות שאין בה מליחות יתר למרות האפייה במלח. הרעיון הוא ליצור לדג סרקופג של מלח שאוטם את האדים של הבישול ושומר על עסיסיותו.

ממולץ להוסיף בהגשה תערובת עשבי תיבול ולימון

 

דג במלח אטלנטי

שיטת ההכנה הקלה וטעימה ביותר לדגים

חומרים:

750 גרם מלח אטלנטי

2 חלבונים

1 דג לבן מסוג- בורי, ברמונדי, בר ים, מוסר

לתערובת עשבי התיבול:

1/2 כוס כוסברה קצוצה

1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה

1 שן שום כתושה

גרידה מלימון אחד

1/4 כוס שמן זית

3-4 כפות מיץ לימון

מלח ים אטלנטי גס

(המוצר כשרמוצרים כשרים)

אופן ההכנה:

מערבבים 3/4 חבילת מלח עם החלבונים

לוקחים 1/3 מכמות המלח ומניחים כתחתית לדג

 

מצפים את הדג כולו ביתרת כמות המלח כך שהוא אטום לגמרי. ניתן להשאיר את הראש והזנב ללא כיסוי אם רוצים לצמצם את כמות המלח

 

מחממים תנור לחום של 180 מעלות ואופים למשך 45 דקות

בנתיים מכינים את תערובת עשבי התיבול, מערבבים את כל המרכיבים יחד בצנצנת. טועמים ומתקנים תיבול אם צריך

 

לאחר האפייה שוברים את סרקופג המלח ומפזרים מתערובת עשבי התיבול.

דרגת קושי: קל

מספר סועדים: 3-4

חומרים:

750 גרם מלח אטלנטי

2 חלבונים

1 דג לבן מסוג- בורי, ברמונדי, בר ים, מוסר

לתערובת עשבי התיבול:

1/2 כוס כוסברה קצוצה

1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה

1 שן שום כתושה

גרידה מלימון אחד

1/4 כוס שמן זית

3-4 כפות מיץ לימון

מלח ים אטלנטי גס

(המוצר כשרמוצרים כשרים)

את המנה הזו אפשר להכין לארוחת ערב בדקות ספורות בלבד והתוצאה כל כך עדינה ועסיסית שתמיד מדהים לגלות שאין בה מליחות יתר למרות האפייה במלח. הרעיון הוא ליצור לדג סרקופג של מלח שאוטם את האדים של הבישול ושומר על עסיסיותו.

ממולץ להוסיף בהגשה תערובת עשבי תיבול ולימון

 

אופן ההכנה:

מערבבים 3/4 חבילת מלח עם החלבונים

לוקחים 1/3 מכמות המלח ומניחים כתחתית לדג

 

מצפים את הדג כולו ביתרת כמות המלח כך שהוא אטום לגמרי. ניתן להשאיר את הראש והזנב ללא כיסוי אם רוצים לצמצם את כמות המלח

 

מחממים תנור לחום של 180 מעלות ואופים למשך 45 דקות

בנתיים מכינים את תערובת עשבי התיבול, מערבבים את כל המרכיבים יחד בצנצנת. טועמים ומתקנים תיבול אם צריך

 

לאחר האפייה שוברים את סרקופג המלח ומפזרים מתערובת עשבי התיבול.

מתכונים נוספים שיעניינו אותך

משנה ששוברת את כל המוסכמות

המנה המשפחתית המושלמת

המנה הורודה

קלאסיקה איטלקית

ארוחה מהירה ומזינה