שמן זית, שום וצ’ילי בתוספת דג לבן משמשים תיבול נהדר לפסטה קלילה. חשוב מאוד לתקן את התיבול על פי טעמכם,
בפסטה עדינה זו הדיוק האישי חשוב במיוחד.
פסטה ברוטב שום ודג לבן
רוטב עדין ומיוחד
חומרים:
⅓ כפית פלפל שחור
1 כפית מלח
500 גרם פילה דג לבן ללא העור
(מוסר, בורי, דניס, בר ים)
5 שיני שום קצוצות דק
⅓ כפית צ'ילי מיובש
½ כוס עגבניות מיובשות קצוצות (לא חובה)
½ כוס מי בישול של הפסטה
⅓ כוס פטרוזיליה קצוצה
¾ כוס גבינת פרמזן מגורדת
1 כף גרידת לימון
1 כף מיץ לימון
להגשה: ½ כוס גבינת פרמזן מגורדת
גרידת לימון
פטוצ׳יני LM
אופן ההכנה:
- מבשלים את הפסטה לפי הוראות ההכנה עד למרקם אל דנטה. לקראת תום הבישול, שומרים בצד ½ כוס מי בישול.
- מתבלים את נתחי הדג הלבן משני צדדיו במלח ופלפל שחור.
- במחבת גדולה, מחממים שמן זית, מניחים את נתחי הדג במחבת וצולים כ 2-3 דקות מכל צד.
- מוסיפים את השום הקצוץ, וצ’ילי יבש. מטגנים על חום בינוני דקה או שתיים, שימו לב שהשום לא נשרף.
- מוסיפים למחבת את מי הפסטה ושוברים בעדינות את נתחי הדג לחתיכות בגודל בינוני. מוסיפים עגבניות מיובשות, פטרוזיליה, גרידה ומיץ לימון ומערבבים בעדינות. טועמים ואם צריך, מוסיפים מעט מלח ופלפל שחור.
- מסננים את הפסטה ומעבירים מייד למחבת החמה, מערבבים בתנועות קיפול את הפסטה במחבת. מוסיפים גבינת פרמזן ומערבבים קלות.
- מגישים עם תוספת של גבינת פרמזן מגורדת ומעט גרידת לימון.
אם רוצים להפתיע…
מוסיפים 1 כוס רבעי ארטישוק משומר וזיתים שחורים. הם יוסיפו עוד טעם ומרקם למנה.
דרגת קושי: קל
מספר סועדים: 4-5
חומרים:
⅓ כפית פלפל שחור
1 כפית מלח
500 גרם פילה דג לבן ללא העור
(מוסר, בורי, דניס, בר ים)
5 שיני שום קצוצות דק
⅓ כפית צ'ילי מיובש
½ כוס עגבניות מיובשות קצוצות (לא חובה)
½ כוס מי בישול של הפסטה
⅓ כוס פטרוזיליה קצוצה
¾ כוס גבינת פרמזן מגורדת
1 כף גרידת לימון
1 כף מיץ לימון
להגשה: ½ כוס גבינת פרמזן מגורדת
גרידת לימון
פטוצ׳יני LM
שמן זית, שום וצ’ילי בתוספת דג לבן משמשים תיבול נהדר לפסטה קלילה. חשוב מאוד לתקן את התיבול על פי טעמכם,
בפסטה עדינה זו הדיוק האישי חשוב במיוחד.
פסטה ברוטב שום, שמן זית ודג לבן
אופן ההכנה:
- מבשלים את הפסטה לפי הוראות ההכנה עד למרקם אל דנטה. לקראת תום הבישול, שומרים בצד ½ כוס מי בישול.
- מתבלים את נתחי הדג הלבן משני צדדיו במלח ופלפל שחור.
- במחבת גדולה, מחממים שמן זית, מניחים את נתחי הדג במחבת וצולים כ 2-3 דקות מכל צד.
- מוסיפים את השום הקצוץ, וצ’ילי יבש. מטגנים על חום בינוני דקה או שתיים, שימו לב שהשום לא נשרף.
- מוסיפים למחבת את מי הפסטה ושוברים בעדינות את נתחי הדג לחתיכות בגודל בינוני. מוסיפים עגבניות מיובשות, פטרוזיליה, גרידה ומיץ לימון ומערבבים בעדינות. טועמים ואם צריך, מוסיפים מעט מלח ופלפל שחור.
- מסננים את הפסטה ומעבירים מייד למחבת החמה, מערבבים בתנועות קיפול את הפסטה במחבת. מוסיפים גבינת פרמזן ומערבבים קלות.
- מגישים עם תוספת של גבינת פרמזן מגורדת ומעט גרידת לימון.
אם רוצים להפתיע…
מוסיפים 1 כוס רבעי ארטישוק משומר וזיתים שחורים. הם יוסיפו עוד טעם ומרקם למנה.