מאפים אישיים מדליקים העושים שימוש בפסטה עדינה מאוד שנקראת שערות מלאכים ומגיעה מגולגלת בדיוק בגודל המתאים לתבנית מאפינס!
בזכות עדינותה של הפסטה אין צורך לבשל אותה במים לפני האפייה. המאפה שמתקבל רך ועסיסי בחלקו התחתון ופריך ומתפצח בחלקו העליון.
מאפינס פסטה וירקות
שימוש מיוחד לפסטה המוכרת
חומרים:
250 גרם קאפלי די אנגלו DE CECCO
למלית
1 מיכל (250 מ״ל) שמנת מתוקה 15%
¾ כוס חלב
½ כוס גבינת פרמזן מגורדת
2 ביצים
1 גביע שמנת חמוצה
1 כפית מלח
½ כפית פלפל שחור
תוספת ירקות לבחירתכם:
2 כוסות פרחי ברוקולי חלוטים ומתובלים בשמן זית, שום ומלח
או
1 כוס תרד חלוט מתובל בשמן זית שום, מלח ופלפל
או
½ כוס זיתים שחורים וכוס עגבניות מיובשות קצוצות
1 כוס גבינה קשה לפיזור (מוצרלה, קשקבל, גאודה או צ׳דר)
קאפלי ד’אנג’לו
אופן ההכנה:
- מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
- מערבבים את כל חומרי המלית עד לקבלת תערובת אחידה במרקם דליל.
- מניחים בכל שקע גלגל אחד של פסטה (הגודל מתאים בדיוק).
- מניחים כף מהירק הנבחר ומעל הכל יוצקים את תערובת המלית כך שתגיע לקצה הפסטה. מפזרים מעל גבינה מגורדת.
אופים בתנור למשך 25 דקות, עד שהמאפים זהובים.
דרגת קושי: קל
מספר סועדים: 12 מאפינס
חומרים:
250 גרם קאפלי די אנגלו DE CECCO
למלית
1 מיכל (250 מ״ל) שמנת מתוקה 15%
¾ כוס חלב
½ כוס גבינת פרמזן מגורדת
2 ביצים
1 גביע שמנת חמוצה
1 כפית מלח
½ כפית פלפל שחור
תוספת ירקות לבחירתכם:
2 כוסות פרחי ברוקולי חלוטים ומתובלים בשמן זית, שום ומלח
או
1 כוס תרד חלוט מתובל בשמן זית שום, מלח ופלפל
או
½ כוס זיתים שחורים וכוס עגבניות מיובשות קצוצות
1 כוס גבינה קשה לפיזור (מוצרלה, קשקבל, גאודה או צ׳דר)
קאפלי ד’אנג’לו
מאפים אישיים מדליקים העושים שימוש בפסטה עדינה מאוד שנקראת שערות מלאכים ומגיעה מגולגלת בדיוק בגודל המתאים לתבנית מאפינס!
בזכות עדינותה של הפסטה אין צורך לבשל אותה במים לפני האפייה. המאפה שמתקבל רך ועסיסי בחלקו התחתון ופריך ומתפצח בחלקו העליון.
מאפינס פסטה וירקות
אופן ההכנה:
- מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
- מערבבים את כל חומרי המלית עד לקבלת תערובת אחידה במרקם דליל.
- מניחים בכל שקע גלגל אחד של פסטה (הגודל מתאים בדיוק).
- מניחים כף מהירק הנבחר ומעל הכל יוצקים את תערובת המלית כך שתגיע לקצה הפסטה. מפזרים מעל גבינה מגורדת.
אופים בתנור למשך 25 דקות, עד שהמאפים זהובים.