מה יותר מפתה מרוטב בצבע ורוד עמוק? פסטה ברוטב סלק היא שילוב נפלא של טעמים מתקתקים, חריפות עדינה וקטיפיות. בשילוב עם מעט גבינת ריקוטה ועלי רוקאט עוקצניים מתקבלת מנה עם איזון טעמים מושלם! שימוש בפסטה לינגוויני מתאים לרטבים כבדים יותר על בסיס שמנת ולכן היא מתאימה במיוחד לרוטב זה.
לינגוויני סלק
המנה הורודה
חומרים:
חומרים להכנת 4-5 מנות
500 גרם פסטה לה מוליזנה מסוג לינגוויני
4 סלקים מבושלים
1 שן שום
½ כפית מלח
⅓ פלפל ירוק חריף
¼ כוס שמן זית
½ כוס שמנת לבישול 15%
להגשה:
200 גרם ריקוטה
2 כפות שמן זית
חופן עלי רוקט טריים
לינגוויני LM
אופן ההכנה:
- מבשלים את הפסטה ע״פ הוראות ההכנה. שומרים ⅓ כוס ממי הבישול
- במעבד מזון או בלנדר מוט טוחנים את כל המרכיבים יחד עד לקבל מחית חלקה.
- מחממים מחבת גדולה על להבה בינונית. מוסיפים את הרוטב למחבת ומחממים. אם הרוטב סמיך מידי ניתן להוסיף קצת ממי הפסטה ששמרנו בצד.
- כשהרוטב רותח, מוסיפים את הפסטה המבושלת למחבת ומערבבים היטב עד שהרוטב נצמד אל הפסטה. טועמים ומתקנים תיבול אם צריך.
- מגישים כל מנה עם 3 כפות גבינת ריקוטה,מעט עלי רוקט וזילוף עדין של שמן זית.
דרגת קושי: בינוני
מספר סועדים: 3-4
חומרים:
חומרים להכנת 4-5 מנות
500 גרם פסטה לה מוליזנה מסוג לינגוויני
4 סלקים מבושלים
1 שן שום
½ כפית מלח
⅓ פלפל ירוק חריף
¼ כוס שמן זית
½ כוס שמנת לבישול 15%
להגשה:
200 גרם ריקוטה
2 כפות שמן זית
חופן עלי רוקט טריים
לינגוויני LM
מה יותר מפתה מרוטב בצבע ורוד עמוק? פסטה ברוטב סלק היא שילוב נפלא של טעמים מתקתקים, חריפות עדינה וקטיפיות. בשילוב עם מעט גבינת ריקוטה ועלי רוקאט עוקצניים מתקבלת מנה עם איזון טעמים מושלם! שימוש בפסטה לינגוויני מתאים לרטבים כבדים יותר על בסיס שמנת ולכן היא מתאימה במיוחד לרוטב זה.
אופן ההכנה:
- מבשלים את הפסטה ע״פ הוראות ההכנה. שומרים ⅓ כוס ממי הבישול
- במעבד מזון או בלנדר מוט טוחנים את כל המרכיבים יחד עד לקבל מחית חלקה.
- מחממים מחבת גדולה על להבה בינונית. מוסיפים את הרוטב למחבת ומחממים. אם הרוטב סמיך מידי ניתן להוסיף קצת ממי הפסטה ששמרנו בצד.
- כשהרוטב רותח, מוסיפים את הפסטה המבושלת למחבת ומערבבים היטב עד שהרוטב נצמד אל הפסטה. טועמים ומתקנים תיבול אם צריך.
- מגישים כל מנה עם 3 כפות גבינת ריקוטה,מעט עלי רוקט וזילוף עדין של שמן זית.