מנה עשירה בטעם וצבע, טעמי הקוקוס משתלבים נהדר עם ניחוחות הג׳ינג׳ר והשום. עושר של ירקות וקוביות טופו הופכים את המנה הזו לארוחה מלאה, בריאה והכי חשוב…טעימה.
תבשיל קוקוס וטופו טבעוני
עשיר בטעמים מפתיעים
חומרים:
3 שיני שום קצוצות
1 כף שורש ג'ינג'ר מגורד
2 כוסות פרחי כרובית קטנים
1 כוס קוביות דלורית
1 כוס שעועית ירוקה עדינה
1 חבילת טופו ( 250 גרם) חתוכה לקוביות
2 כפות סויה Lee Kum Kee
1 כפית סילן/דבש
1 בקבוק (500 מ״ל) קרם קוקוס Ampawa
כף מיץ לימון/ליים
להגשה:
חופן עלי כוסברה טריים
חופן אגוזי קשיו קלויים
קרם קוקוס 17%-19%
אורז יסמין
אופן ההכנה:
1. מערבבים את כל חומרי המרינדה ומניחים את פילה העוף בתערובת. מעבירים למקרר לשעתיים לפחות (אפשר גם ללילה).
2. משפדים כל נתח פילה על שיפוד קצר. מחממים מחבת פסים עם מעט שמן צמחי.
3. צולים את העוף כ- 3 דקות על כל צד עד שהוא שחום.
4. להכנת האורז: מחממים סיר בינוני עם שמן, מוסיפים את האורז ומערבבים היטב כך שהאורז מצופה לחלוטין בשמן. מוסיפים מלח ומערבבים.
5. יוצקים לסיר קרם קוקוס ומים, מערבבים ומביאים לרתיחה.
6. מכסים את הסיר, מנמיכים את הלהבה ומבשלים למשך 10 דקות נוספות.
7. מכבים את האש ומשאירים את הסיר מכוסה למשך 15 דקות. פותחים מערבבים בעזרת כף עץ את העירית לתוך האורז.
דרגת קושי: קל
מספר סועדים: 4
חומרים:
3 שיני שום קצוצות
1 כף שורש ג'ינג'ר מגורד
2 כוסות פרחי כרובית קטנים
1 כוס קוביות דלורית
1 כוס שעועית ירוקה עדינה
1 חבילת טופו ( 250 גרם) חתוכה לקוביות
2 כפות סויה Lee Kum Kee
1 כפית סילן/דבש
1 בקבוק (500 מ״ל) קרם קוקוס Ampawa
כף מיץ לימון/ליים
להגשה:
חופן עלי כוסברה טריים
חופן אגוזי קשיו קלויים
קרם קוקוס 17%-19%
אורז יסמין
מנה עשירה בטעם וצבע, טעמי הקוקוס משתלבים נהדר עם ניחוחות הג׳ינג׳ר והשום. עושר של ירקות וקוביות טופו הופכים את המנה הזו לארוחה מלאה, בריאה והכי חשוב…טעימה.
תבשיל קוקוס וטופו טבעוני
אופן ההכנה:
1. מערבבים את כל חומרי המרינדה ומניחים את פילה העוף בתערובת. מעבירים למקרר לשעתיים לפחות (אפשר גם ללילה).
2. משפדים כל נתח פילה על שיפוד קצר. מחממים מחבת פסים עם מעט שמן צמחי.
3. צולים את העוף כ- 3 דקות על כל צד עד שהוא שחום.
4. להכנת האורז: מחממים סיר בינוני עם שמן, מוסיפים את האורז ומערבבים היטב כך שהאורז מצופה לחלוטין בשמן. מוסיפים מלח ומערבבים.
5. יוצקים לסיר קרם קוקוס ומים, מערבבים ומביאים לרתיחה.
6. מכסים את הסיר, מנמיכים את הלהבה ומבשלים למשך 10 דקות נוספות.
7. מכבים את האש ומשאירים את הסיר מכוסה למשך 15 דקות. פותחים מערבבים בעזרת כף עץ את העירית לתוך האורז.