ריח האורז המבושם בניחוח קוקוס עדין יחד עם שיפודי עוף במרינדת קוקוס הופכים את המנה הזו לארוחת צהריים מנצחת. קלה להכנה ומפתיעה בטעמים.
שיפודי עוף ואורז קוקוס
מנה קלה ומפתיעה
חומרים:
½ ק״ג פילה עוף
למרינדה
½ כוס קרם קוקוס Ampawa
1 כף רוטב סויה בהיר Lee Kum Kee
1 כף רוטב צ׳ילי מתוק Lee Kum Kee
1 כפית ג׳ינג׳ר מגורד
1 שן שום כתושה
1 כפית שמן קוקוס או שמן שומשום
לאורז
1 כף גדושה שמן קוקוס או צמחי
2 כוסות אורז יסמין Blue Elephant
2 כוסות מים
½ 1 כוסות קרם קוקוס Ampawa
2 כפיות מלח
2 כפות עירית קצוצה
קרם קוקוס
אורז יסמין
אופן ההכנה:
1. מערבבים את כל חומרי המרינדה ומניחים את פילה העוף בתערובת. מעבירים למקרר לשעתיים לפחות (אפשר גם ללילה).
2. משפדים כל נתח פילה על שיפוד קצר. מחממים מחבת פסים עם מעט שמן צמחי.
3. צולים את העוף כ- 3 דקות על כל צד עד שהוא שחום.
4. להכנת האורז: מחממים סיר בינוני עם שמן, מוסיפים את האורז ומערבבים היטב כך שהאורז מצופה לחלוטין בשמן. מוסיפים מלח ומערבבים.
5. יוצקים לסיר קרם קוקוס ומים, מערבבים ומביאים לרתיחה.
6. מכסים את הסיר, מנמיכים את הלהבה ומבשלים למשך 10 דקות נוספות.
7. מכבים את האש ומשאירים את הסיר מכוסה למשך 15 דקות. פותחים מערבבים בעזרת כף עץ את העירית לתוך האורז.
דרגת קושי: קל
מספר סועדים: 4
חומרים:
½ ק״ג פילה עוף
למרינדה
½ כוס קרם קוקוס Ampawa
1 כף רוטב סויה בהיר Lee Kum Kee
1 כף רוטב צ׳ילי מתוק Lee Kum Kee
1 כפית ג׳ינג׳ר מגורד
1 שן שום כתושה
1 כפית שמן קוקוס או שמן שומשום
לאורז
1 כף גדושה שמן קוקוס או צמחי
2 כוסות אורז יסמין Blue Elephant
2 כוסות מים
½ 1 כוסות קרם קוקוס Ampawa
2 כפיות מלח
2 כפות עירית קצוצה
קרם קוקוס
אורז יסמין
ריח האורז המבושם בניחוח קוקוס עדין יחד עם שיפודי עוף במרינדת קוקוס הופכים את המנה הזו לארוחת צהריים מנצחת. קלה להכנה ומפתיעה בטעמים.
שיפודי עוף ואורז קוקוס
אופן ההכנה:
1. מערבבים את כל חומרי המרינדה ומניחים את פילה העוף בתערובת. מעבירים למקרר לשעתיים לפחות (אפשר גם ללילה).
2. משפדים כל נתח פילה על שיפוד קצר. מחממים מחבת פסים עם מעט שמן צמחי.
3. צולים את העוף כ- 3 דקות על כל צד עד שהוא שחום.
4. להכנת האורז: מחממים סיר בינוני עם שמן, מוסיפים את האורז ומערבבים היטב כך שהאורז מצופה לחלוטין בשמן. מוסיפים מלח ומערבבים.
5. יוצקים לסיר קרם קוקוס ומים, מערבבים ומביאים לרתיחה.
6. מכסים את הסיר, מנמיכים את הלהבה ומבשלים למשך 10 דקות נוספות.
7. מכבים את האש ומשאירים את הסיר מכוסה למשך 15 דקות. פותחים מערבבים בעזרת כף עץ את העירית לתוך האורז.