ראגו ירקות שורש

ראגו קלמרטה ממסעדת טורקיז

זמן הכנה

15 דקות

זמן בישול

שעתיים וחצי

דרגת קושי

קל

מנת פסטה שדורשת זמן ותשומת לב אך המאמץ משתלם במיוחד.
טעמים עמוקים של בשר בקר, משתלבים בצורה מדוייקת עם המרקם העבה של פסטה מסוג קלמרטה.

ראגו ירקות שורש

ראגו קלמרטה ממסעדת טורקיז

חומרים:

500 גרם פסטה קלמרטה De Cecco

700 גרם בשר בקר לבישול ארוך חתוך לקוביות קטנות

מלח /פלפל

3 כפות שמן זית DE CECCO

1 בצל גדול קצוץ לקוביות

2-3 שיני שום כתושות

2 גזרים קצוצים לקוביות קטנות

1 כרישה קצוצה (רק החלק הלבן)

2 גבעולי סלרי קצוצים דק

1 כוס פטריות חתוכות (פורטובלו, שמפיניון, יער)

2-3 ענפי טימין/ רוזמרין

חצי כוס יין לבן חצי יבש

כוס ציר בקר (אפשר גם מים)

קלמרטה

(המוצר כשרמוצרים כשרים)

אופן ההכנה:

    1. מתבלים את נתחי הבשר במלח ופלפל.
      בסיר בינוני על אש גבוהה, מחממים שמן זית וצורבים את הבשר מכל צדדיו. לאחר שהבשר מקבל גוון שחום מוציאים מהסיר.
    2. מוסיפים מעט שמן זית ומטגנים את הירקות 2-3 דקות.
      מחזירים את הבשר לסיר. מוסיפים עשבי תיבול ויין לבן. ממתינים 4 דקות עד שאדי האלכוהול יתנדפו ומוסיפים מים/ציר.
    3. מכסים ומבשלים על חום נמוך כשעתיים עד שהבשר רך מאוד. טועמים ומתקנים תיבול אם צריך.
    4. מבשלים את הפסטה לפי הוראות ההכנה, מסננים ומעבירים לראגו.
      מבשלים יחד את הפסטה עם הבשר כ- 5 דקות תוך כדי ערבוב כדי שהפסטה תספוג את הטעמים.
    5. מגישים עם מעט עלי טימין טריים וזילוף קל של שמן זית.

דרגת קושי: קל

מספר סועדים: 4-5

חומרים:

500 גרם פסטה קלמרטה De Cecco

700 גרם בשר בקר לבישול ארוך חתוך לקוביות קטנות

מלח /פלפל

3 כפות שמן זית DE CECCO

1 בצל גדול קצוץ לקוביות

2-3 שיני שום כתושות

2 גזרים קצוצים לקוביות קטנות

1 כרישה קצוצה (רק החלק הלבן)

2 גבעולי סלרי קצוצים דק

1 כוס פטריות חתוכות (פורטובלו, שמפיניון, יער)

2-3 ענפי טימין/ רוזמרין

חצי כוס יין לבן חצי יבש

כוס ציר בקר (אפשר גם מים)

קלמרטה

(המוצר כשרמוצרים כשרים)

מנת פסטה שדורשת זמן ותשומת לב אך המאמץ משתלם במיוחד.
טעמים עמוקים של בשר בקר, משתלבים בצורה מדוייקת עם המרקם העבה של פסטה מסוג קלמרטה.

ראגו ירקות שורש

אופן ההכנה:

    1. מתבלים את נתחי הבשר במלח ופלפל.
      בסיר בינוני על אש גבוהה, מחממים שמן זית וצורבים את הבשר מכל צדדיו. לאחר שהבשר מקבל גוון שחום מוציאים מהסיר.
    2. מוסיפים מעט שמן זית ומטגנים את הירקות 2-3 דקות.
      מחזירים את הבשר לסיר. מוסיפים עשבי תיבול ויין לבן. ממתינים 4 דקות עד שאדי האלכוהול יתנדפו ומוסיפים מים/ציר.
    3. מכסים ומבשלים על חום נמוך כשעתיים עד שהבשר רך מאוד. טועמים ומתקנים תיבול אם צריך.
    4. מבשלים את הפסטה לפי הוראות ההכנה, מסננים ומעבירים לראגו.
      מבשלים יחד את הפסטה עם הבשר כ- 5 דקות תוך כדי ערבוב כדי שהפסטה תספוג את הטעמים.
    5. מגישים עם מעט עלי טימין טריים וזילוף קל של שמן זית.

מתכונים נוספים שיעניינו אותך

שיטת ההכנה הקלה וטעימה ביותר לדגים

משנה ששוברת את כל המוסכמות

ארוחת פיקניק מושלמת

המנה המשפחתית המושלמת

המנה הורודה