מנת פסטה שדורשת זמן ותשומת לב אך המאמץ משתלם במיוחד.
טעמים עמוקים של בשר בקר, משתלבים בצורה מדוייקת עם המרקם העבה של פסטה מסוג קלמרטה.
ראגו ירקות שורש
ראגו קלמרטה ממסעדת טורקיז
חומרים:
700 גרם בשר בקר לבישול ארוך חתוך לקוביות קטנות
מלח /פלפל
1 בצל גדול קצוץ לקוביות
2-3 שיני שום כתושות
2 גזרים קצוצים לקוביות קטנות
1 כרישה קצוצה (רק החלק הלבן)
2 גבעולי סלרי קצוצים דק
1 כוס פטריות חתוכות (פורטובלו, שמפיניון, יער)
2-3 ענפי טימין/ רוזמרין
חצי כוס יין לבן חצי יבש
כוס ציר בקר (אפשר גם מים)
קלמרטה
אופן ההכנה:
-
- מתבלים את נתחי הבשר במלח ופלפל.
בסיר בינוני על אש גבוהה, מחממים שמן זית וצורבים את הבשר מכל צדדיו. לאחר שהבשר מקבל גוון שחום מוציאים מהסיר. - מוסיפים מעט שמן זית ומטגנים את הירקות 2-3 דקות.
מחזירים את הבשר לסיר. מוסיפים עשבי תיבול ויין לבן. ממתינים 4 דקות עד שאדי האלכוהול יתנדפו ומוסיפים מים/ציר. - מכסים ומבשלים על חום נמוך כשעתיים עד שהבשר רך מאוד. טועמים ומתקנים תיבול אם צריך.
- מבשלים את הפסטה לפי הוראות ההכנה, מסננים ומעבירים לראגו.
מבשלים יחד את הפסטה עם הבשר כ- 5 דקות תוך כדי ערבוב כדי שהפסטה תספוג את הטעמים. - מגישים עם מעט עלי טימין טריים וזילוף קל של שמן זית.
- מתבלים את נתחי הבשר במלח ופלפל.
דרגת קושי: קל
מספר סועדים: 4-5
חומרים:
700 גרם בשר בקר לבישול ארוך חתוך לקוביות קטנות
מלח /פלפל
1 בצל גדול קצוץ לקוביות
2-3 שיני שום כתושות
2 גזרים קצוצים לקוביות קטנות
1 כרישה קצוצה (רק החלק הלבן)
2 גבעולי סלרי קצוצים דק
1 כוס פטריות חתוכות (פורטובלו, שמפיניון, יער)
2-3 ענפי טימין/ רוזמרין
חצי כוס יין לבן חצי יבש
כוס ציר בקר (אפשר גם מים)
קלמרטה
מנת פסטה שדורשת זמן ותשומת לב אך המאמץ משתלם במיוחד.
טעמים עמוקים של בשר בקר, משתלבים בצורה מדוייקת עם המרקם העבה של פסטה מסוג קלמרטה.
ראגו ירקות שורש
אופן ההכנה:
-
- מתבלים את נתחי הבשר במלח ופלפל.
בסיר בינוני על אש גבוהה, מחממים שמן זית וצורבים את הבשר מכל צדדיו. לאחר שהבשר מקבל גוון שחום מוציאים מהסיר. - מוסיפים מעט שמן זית ומטגנים את הירקות 2-3 דקות.
מחזירים את הבשר לסיר. מוסיפים עשבי תיבול ויין לבן. ממתינים 4 דקות עד שאדי האלכוהול יתנדפו ומוסיפים מים/ציר. - מכסים ומבשלים על חום נמוך כשעתיים עד שהבשר רך מאוד. טועמים ומתקנים תיבול אם צריך.
- מבשלים את הפסטה לפי הוראות ההכנה, מסננים ומעבירים לראגו.
מבשלים יחד את הפסטה עם הבשר כ- 5 דקות תוך כדי ערבוב כדי שהפסטה תספוג את הטעמים. - מגישים עם מעט עלי טימין טריים וזילוף קל של שמן זית.
- מתבלים את נתחי הבשר במלח ופלפל.