את הקרטיבים האלו לא תוכלו להפסיק ללקק! בימי הקיץ החמים המתכון הזה יעניק לכם הפוגה מהחום. אחרי טעימה אחת כבר תוכלו לדמיין את עצמכם על החוף בתאילנד עם עצי קוקוס מצד אחד וים תכול מהצד השני.
*ניתן לשנות את סוג הפרי לפי מה שיש לכם בבית או מה שאוהבים.
קרטיב קוקוס ומנגו
חטיף קפוא ומרענן
חומרים:
תבנית קרטיבים (אנכית) ומקלות
1 כוס פרי קפוא (מנגו, אננס, פטל, בננה, פסיפלורה)
1 כף גרידת לימון
לסירופ סוכר (טמפ׳ החדר)
¾ כוס סוכר
¾ כוס מים
3 פרוסות ג׳ינג׳ר
1 ענף למון גראס חתוך לאורכו (לא חובה)
1 פרוסת לימון
קרם קוקוס 17%-19%
אופן ההכנה:
- מכינים את סירופ הסוכר- בסיר קטן על אש בינונית, מבשלים את כל מרכיבי הסירופ למשך 7 דקות. מעבירים לכלי לצינון וממתינים עד שהסירופ בטמפ׳ החדר לפני שממשיכים במתכון.
- שמים בבלנדר את הפירות עם ¼ כוס קרם קוקוס וטוחנים למחית חלקה.
- בכלי נפרד, מערבבים ¼ 1 כוסות קרם קוקוס עם סירופ הסוכר וגרידת לימון. טועמים מהתערובת- המתיקות צריכה להיות מעט מתוקה מידי לטעמכם כיוון שלאחר ההקפאה המתיקות מתמתנת.
- להרכבת הקרטיבים- מניחים כף ממחית הפירות בתחתית כל תבנית. יוצקים בעדינות את תערובת הקוקוס עד כ- ½ ס״מ לפני קצה התבנית. מכסים ומניחים מקל במרכז. מקפיאים למשך 6 שעות או לילה.
- כדי לשלוף את הקרטיבים, מומלץ להניח את התבנית תחת מים זורמים בטמפ׳ חמימה למשך כמה שניות ולחלץ. מומלץ לחלץ את כל הקרטיבים ולשמור אותם בקופסא במקפיא למשך חודש.
דרגת קושי: קל
מספר סועדים: 8-10
חומרים:
תבנית קרטיבים (אנכית) ומקלות
1 כוס פרי קפוא (מנגו, אננס, פטל, בננה, פסיפלורה)
1 כף גרידת לימון
לסירופ סוכר (טמפ׳ החדר)
¾ כוס סוכר
¾ כוס מים
3 פרוסות ג׳ינג׳ר
1 ענף למון גראס חתוך לאורכו (לא חובה)
1 פרוסת לימון
קרם קוקוס 17%-19%
את הקרטיבים האלו לא תוכלו להפסיק ללקק! בימי הקיץ החמים המתכון הזה יעניק לכם הפוגה מהחום. אחרי טעימה אחת כבר תוכלו לדמיין את עצמכם על החוף בתאילנד עם עצי קוקוס מצד אחד וים תכול מהצד השני.
*ניתן לשנות את סוג הפרי לפי מה שיש לכם בבית או מה שאוהבים.
קרטיב קטקטס ומנגו
אופן ההכנה:
- מכינים את סירופ הסוכר- בסיר קטן על אש בינונית, מבשלים את כל מרכיבי הסירופ למשך 7 דקות. מעבירים לכלי לצינון וממתינים עד שהסירופ בטמפ׳ החדר לפני שממשיכים במתכון.
- שמים בבלנדר את הפירות עם ¼ כוס קרם קוקוס וטוחנים למחית חלקה.
- בכלי נפרד, מערבבים ¼ 1 כוסות קרם קוקוס עם סירופ הסוכר וגרידת לימון. טועמים מהתערובת- המתיקות צריכה להיות מעט מתוקה מידי לטעמכם כיוון שלאחר ההקפאה המתיקות מתמתנת.
- להרכבת הקרטיבים- מניחים כף ממחית הפירות בתחתית כל תבנית. יוצקים בעדינות את תערובת הקוקוס עד כ- ½ ס״מ לפני קצה התבנית. מכסים ומניחים מקל במרכז. מקפיאים למשך 6 שעות או לילה.
- כדי לשלוף את הקרטיבים, מומלץ להניח את התבנית תחת מים זורמים בטמפ׳ חמימה למשך כמה שניות ולחלץ. מומלץ לחלץ את כל הקרטיבים ולשמור אותם בקופסא במקפיא למשך חודש.