המנה הזו הולכת להפתיע כבר מהביס הראשון.
היא נראית קלאסית אך טומנת בחובה טעמים מפתיעים של חציל שרוף ורוטב עגבניות חריף. שילוב טעמים מושלם!!
קנלוני חצילים ועגבניות
מפגש של טעמים חזקים
חומרים:
לקרם חצילים
2 חצילים בינוניים (½ 1 כוסות מחית חצילים)
2 שיני שום
250 גרם גבינת ריקוטה
200 גרם גבינת שמנת או מסקרפונה
½ כוס גבינת פקורינו מגוררת (אפשר גם קשקבל או מוצרלה)
1 כפית מלח
½ כפית פלפל שחור
1 כף עלי טימין טריים
לרוטב עגבניות
3 שיני שום כתושות
½ פלפל ירוק חריף פרוס דק (אפשר יותר או פחות תלוי בטעם)
700 גרם מחית עגבניות Mutti Passata
קורט פפריקה מעושנת
1 כפית מלח
½ כוס גבינת מוצרלה מגורדת
קנלוני ביצים
מחית עגבניות (PASSATA)
אופן ההכנה:
- להכנת קרם חצילים- קולים את החציל על אש פתוחה עד שהוא רך במרכז וקליפתו שרופה. לאחר שהוא מתקרר מעט, מוציאים את בשרו לקערה ומוסיפים מעט מן הקליפה השרופה.
- מוסיפים לחציל 2 שיני שום, מלח ופלפל. בעזרת בלנדר מוט טוחנים למרקם חלק. מוסיפים את הגבינות והטימין ומערבבים בעזרת כף. מעבירים את המלית לשקית זילוף.
- להכנת הרוטב- מחממים שמן זית בסיר בינוני, מוסיפים שום ופלפל חריף ומטגנים כ- 2 דקות. מוסיפים את העגבניות ומבשלים על אש נמוכה 7-10 דקות. מתבלים במלח ופפריקה מעושנת ומסירים מהאש.
- להרכבת המנה: מחממים תנור לחום של 180 מעלות. יוצקים 1 כוס רוטב עגבניות בתחתית התבנית. ממלאים את הקנלוני (ללא בישול מקדים) בקרם חצילים כך שהוא ממלא את כל הצינור ומניחים בתבנית על הרוטב. ממשיכים בפעולה עד לסיום המלית. (אם נשארה לכם מלית אפשר לפזר אותה מעל צינורות הקנלוני). יוצקים את יתרת הרוטב על הקנלוני, מפזרים גבינת מוצרלה.
- מכסים את התבנית בנייר אפייה ומעליו נייר אלומיניום. אופים במשך 30 דקות. מסירים את הכיסוי ואופים עוד 10 דקות עד להשחמה.
דרגת קושי: בינוני
מספר סועדים: 4-5
חומרים:
לקרם חצילים
2 חצילים בינוניים (½ 1 כוסות מחית חצילים)
2 שיני שום
250 גרם גבינת ריקוטה
200 גרם גבינת שמנת או מסקרפונה
½ כוס גבינת פקורינו מגוררת (אפשר גם קשקבל או מוצרלה)
1 כפית מלח
½ כפית פלפל שחור
1 כף עלי טימין טריים
לרוטב עגבניות
3 שיני שום כתושות
½ פלפל ירוק חריף פרוס דק (אפשר יותר או פחות תלוי בטעם)
700 גרם מחית עגבניות Mutti Passata
קורט פפריקה מעושנת
1 כפית מלח
½ כוס גבינת מוצרלה מגורדת
קנלוני ביצים
מחית עגבניות (PASSATA)
המנה הזו הולכת להפתיע כבר מהביס הראשון.
היא נראית קלאסית אך טומנת בחובה טעמים מפתיעים של חציל שרוף ורוטב עגבניות חריף. שילוב טעמים מושלם!!
קנלוני חצילים ועגבניות
אופן ההכנה:
- להכנת קרם חצילים- קולים את החציל על אש פתוחה עד שהוא רך במרכז וקליפתו שרופה. לאחר שהוא מתקרר מעט, מוציאים את בשרו לקערה ומוסיפים מעט מן הקליפה השרופה.
- מוסיפים לחציל 2 שיני שום, מלח ופלפל. בעזרת בלנדר מוט טוחנים למרקם חלק. מוסיפים את הגבינות והטימין ומערבבים בעזרת כף. מעבירים את המלית לשקית זילוף.
- להכנת הרוטב- מחממים שמן זית בסיר בינוני, מוסיפים שום ופלפל חריף ומטגנים כ- 2 דקות. מוסיפים את העגבניות ומבשלים על אש נמוכה 7-10 דקות. מתבלים במלח ופפריקה מעושנת ומסירים מהאש.
- להרכבת המנה: מחממים תנור לחום של 180 מעלות. יוצקים 1 כוס רוטב עגבניות בתחתית התבנית. ממלאים את הקנלוני (ללא בישול מקדים) בקרם חצילים כך שהוא ממלא את כל הצינור ומניחים בתבנית על הרוטב. ממשיכים בפעולה עד לסיום המלית. (אם נשארה לכם מלית אפשר לפזר אותה מעל צינורות הקנלוני). יוצקים את יתרת הרוטב על הקנלוני, מפזרים גבינת מוצרלה.
- מכסים את התבנית בנייר אפייה ומעליו נייר אלומיניום. אופים במשך 30 דקות. מסירים את הכיסוי ואופים עוד 10 דקות עד להשחמה.