תבשיל קארי בעל טעמים עדינים וחריפות מתונה. המחית מכילה עשבי תיבול תאילנדים ותבלינים מהמטבח ההודי כמו כורכום, שומר, כמון אבקת חרדל ועוד. את הקארי הצהוב ניתן להכין עם טופו, דגים או עוף. הוא מתאים במיוחד למי שאוהב אוכל תאילנדי אבל לא אוכל חריף!
קארי צהוב עם טופו וירקות
קארי תאילנדי בחריפות מתונה
חומרים:
2-3 כפות שמן צמחי
70 גרם מחית קארי צהובה Blue Elephant
2 שיני שום קצוצות
2-3 רצועות ג'ינג'ר פרוס
400 מ״ל קרם קוקוס AMPAWA
200 גרם אפונת שלג או כוס אפונת גינה
300 גרם דלעת/דלורית חתוכה לקוביות בינוניות
1 בצל לבן (קטן) פרוס
250 גרם טופו חתוך לקוביות
2 כפות רוטב דגים Blue Elephant
1 כף סוכר דקלים או סוכר חום כהה
מיץ מחצי לימון
חופן עלי כוסברה
להגשה:
חופן עלי בזיליקום
אורז יסמין Blue Elephant
מחית קארי צהובה
קרם קוקוס 17%-19%
רוטב דגים
אורז יסמין
אופן ההכנה:
1. מחממים את השמן בסיר עמוק. מוסיפים את מחית הקארי יחד עם השום והג’ינג’ר ומטגנים על להבה נמוכה תוך כדי ערבוב מתמיד עד שהמחית סופגת היטב את השמן ועולה ניחוח חזק.
2. מוסיפים מחצית מכמות קרם הקוקוס ומערבבים היטב. לאחר 2 דקות, כשהתערובת אחידה וסמיכה, מוסיפים את יתרת קרם הקוקוס ומביאים לרתיחה עדינה.
3. מוסיפים את הירקות והטופו ומבשלים ברתיחה עדינה כ- 7 דקות עד שהירקות רכים.
4. מוסיפים לתבשיל את הסוכר ורוטב הדגים וממשיכים לבשל עוד 5 דקות.
5. לפני ההגשה מוסיפים עלי כוסברה ומיץ לימון, מערבבים ומגישים על אורז יסמין עם מעט עלי בזיליקום טריים.
דרגת קושי: קל
מספר סועדים: 5-6
חומרים:
2-3 כפות שמן צמחי
70 גרם מחית קארי צהובה Blue Elephant
2 שיני שום קצוצות
2-3 רצועות ג'ינג'ר פרוס
400 מ״ל קרם קוקוס AMPAWA
200 גרם אפונת שלג או כוס אפונת גינה
300 גרם דלעת/דלורית חתוכה לקוביות בינוניות
1 בצל לבן (קטן) פרוס
250 גרם טופו חתוך לקוביות
2 כפות רוטב דגים Blue Elephant
1 כף סוכר דקלים או סוכר חום כהה
מיץ מחצי לימון
חופן עלי כוסברה
להגשה:
חופן עלי בזיליקום
אורז יסמין Blue Elephant
מחית קארי צהובה
קרם קוקוס 17%-19%
רוטב דגים
אורז יסמין
תבשיל קארי בעל טעמים עדינים וחריפות מתונה. המחית מכילה עשבי תיבול תאילנדים ותבלינים מהמטבח ההודי כמו כורכום, שומר, כמון אבקת חרדל ועוד. את הקארי הצהוב ניתן להכין עם טופו, דגים או עוף. הוא מתאים במיוחד למי שאוהב אוכל תאילנדי אבל לא אוכל חריף!
קארי צהוב עם טופו וירקות
אופן ההכנה:
1. מחממים את השמן בסיר עמוק. מוסיפים את מחית הקארי יחד עם השום והג’ינג’ר ומטגנים על להבה נמוכה תוך כדי ערבוב מתמיד עד שהמחית סופגת היטב את השמן ועולה ניחוח חזק.
2. מוסיפים מחצית מכמות קרם הקוקוס ומערבבים היטב. לאחר 2 דקות, כשהתערובת אחידה וסמיכה, מוסיפים את יתרת קרם הקוקוס ומביאים לרתיחה עדינה.
3. מוסיפים את הירקות והטופו ומבשלים ברתיחה עדינה כ- 7 דקות עד שהירקות רכים.
4. מוסיפים לתבשיל את הסוכר ורוטב הדגים וממשיכים לבשל עוד 5 דקות.
5. לפני ההגשה מוסיפים עלי כוסברה ומיץ לימון, מערבבים ומגישים על אורז יסמין עם מעט עלי בזיליקום טריים.