קארי מסמאן עם בקר ותפוחי אדמה

קארי תאילנדי בחריפות בינונית

זמן הכנה

15 דקות

זמן בישול

15 דקות

דרגת קושי

קל

תבשיל קארי מסמאן הגיע לאזור תאילנד מהמטבח המוסלמי הפרסי ולכן שונה מתבשילי הקארי התאילנדים.
בעל חריפות מתונה ועשיר בתבלינים כמו קינמון, הל כמון ואניס. מומלץ להכין את הקארי עם בקר/טלה או עוף.

קארי מסמאן עם בקר ותפוחי אדמה

קארי תאילנדי בחריפות בינונית

חומרים:

⅓ כוס שמן צמחי

500 גרם רצועות בשר טלה או בקר

2 תפוחי אדמה קלופים וחתוכים לקוביות

70 גרם מחית קארי מסמאן Blue Elephant

400 מ״ל קרם קוקוס

1 כף סוכר דקלים או סוכר חום כהה

2 כפות רוטב דגים Blue Elephant

2 כפות חומץ אורז

להגשה:

⅓ כוס אגוזי קשיו קלויים

חופן עלי כוסברה

אורז יסמין Blue Elephant

מחית קארי מסמאן

(המוצר כשרמוצרים כשרים)

קרם קוקוס 17%-19%

(המוצר כשרמוצרים כשרים)

רוטב דגים

אורז יסמין

(המוצר כשרמוצרים כשרים)

אופן ההכנה:

1. מחממים חצי מכמות השמן במחבת עמוקה, מטגנים את רצועות הבשר עד שהן משנות את צבען. מוסיפים את תפוחי האדמה וממשיכים בטיגון עוד 4-5 דקות. מוציאים מהמחבת את הבשר ותפוחי האדמה ומניחים בצד.

2. באותה מחבת, מחממים את יתרת כמות השמן. מוסיפים את מחית הקארי ומטגנים על להבה נמוכה תוך כדי ערבוב מתמיד עד שהמחית סופגת היטב את השמן ועולה ניחוח חזק.

3. מוסיפים מחצית מכמות קרם הקוקוס ומערבבים היטב. לאחר 2 דקות, כשהתערובת אחידה וסמיכה, מוסיפים את יתרת קרם הקוקוס ומביאים לרתיחה עדינה.

4. מוסיפים את תפוחי האדמה והבשר ומבשלים ברתיחה עדינה 10-15 דקות עד שהבשר מבושל ותפוחי האדמה רכים.

5. מוסיפים לתבשיל חומץ אורז, סוכר ורוטב דגים וממשיכים לבשל עוד 5 דקות. מפזרים את אגוזי הקשיו והכוסברה ומגישים לצד אורז יסמין.

דרגת קושי: קל

מספר סועדים: 5-6

חומרים:

⅓ כוס שמן צמחי

500 גרם רצועות בשר טלה או בקר

2 תפוחי אדמה קלופים וחתוכים לקוביות

70 גרם מחית קארי מסמאן Blue Elephant

400 מ״ל קרם קוקוס

1 כף סוכר דקלים או סוכר חום כהה

2 כפות רוטב דגים Blue Elephant

2 כפות חומץ אורז

להגשה:

⅓ כוס אגוזי קשיו קלויים

חופן עלי כוסברה

אורז יסמין Blue Elephant

מחית קארי מסמאן

(המוצר כשרמוצרים כשרים)

קרם קוקוס 17%-19%

(המוצר כשרמוצרים כשרים)

רוטב דגים

אורז יסמין

(המוצר כשרמוצרים כשרים)

תבשיל קארי מסמאן הגיע לאזור תאילנד מהמטבח המוסלמי הפרסי ולכן שונה מתבשילי הקארי התאילנדים.
בעל חריפות מתונה ועשיר בתבלינים כמו קינמון, הל כמון ואניס. מומלץ להכין את הקארי עם בקר/טלה או עוף.

קארי מסמאן עם בקר ותפוחי אדמה

אופן ההכנה:

1. מחממים חצי מכמות השמן במחבת עמוקה, מטגנים את רצועות הבשר עד שהן משנות את צבען. מוסיפים את תפוחי האדמה וממשיכים בטיגון עוד 4-5 דקות. מוציאים מהמחבת את הבשר ותפוחי האדמה ומניחים בצד.

2. באותה מחבת, מחממים את יתרת כמות השמן. מוסיפים את מחית הקארי ומטגנים על להבה נמוכה תוך כדי ערבוב מתמיד עד שהמחית סופגת היטב את השמן ועולה ניחוח חזק.

3. מוסיפים מחצית מכמות קרם הקוקוס ומערבבים היטב. לאחר 2 דקות, כשהתערובת אחידה וסמיכה, מוסיפים את יתרת קרם הקוקוס ומביאים לרתיחה עדינה.

4. מוסיפים את תפוחי האדמה והבשר ומבשלים ברתיחה עדינה 10-15 דקות עד שהבשר מבושל ותפוחי האדמה רכים.

5. מוסיפים לתבשיל חומץ אורז, סוכר ורוטב דגים וממשיכים לבשל עוד 5 דקות. מפזרים את אגוזי הקשיו והכוסברה ומגישים לצד אורז יסמין.

מתכונים נוספים שיעניינו אותך

שיטת ההכנה הקלה וטעימה ביותר לדגים

משנה ששוברת את כל המוסכמות

המנה המשפחתית המושלמת

המנה הורודה

קלאסיקה איטלקית