קארי ירוק עם עוף וחצילים

קארי תאילנדי לאוהבי החריף חריף!

זמן הכנה

15 דקות

זמן בישול

15 דקות

דרגת קושי

קל

תבשיל קארי ירוק המתאפיין בטעמים חריפים מאוד מצד אחד, אך גם קלילים מצד שני בזכות שילוב של לימונית, כפיר ליים ובזיליקום. המתכון הזה הוא הגרסה המסורתית של הקארי הירוק המשלב עוף וחצילים תאילנדים קטנים.

קארי ירוק עם עוף וחצילים

קארי תאילנדי לאוהבי החריף חריף!

חומרים:

2-3 כפות שמן צמחי

70 גרם מחית קארי ירוקה Blue Elephant

400 מ״ל קרם קוקוס

500 גרם רצועות חזה עוף

1 חציל רגיל בגודל בינוני חתוך לקוביות גדולות

או

3 חצילים תאילנדים חתוכים לרבעים

1 כוס פרחי ברוקולי

2 כפות רוטב דגים Blue Elephant

1 כף סוכר דקלים או סוכר חום

להגשה:

חופן עלי בזיליקום (סגול או ירוק)

מעט צ׳ילי ירוק פרוס דק

אורז יסמין Blue Elephant

מחית קארי ירוקה

(המוצר כשרמוצרים כשרים)

קרם קוקוס 17%-19%

(המוצר כשרמוצרים כשרים)

רוטב דגים

אורז יסמין

(המוצר כשרמוצרים כשרים)

אופן ההכנה:

1. מחממים את השמן בסיר עמוק. מוסיפים את מחית הקארי ומטגנים על להבה נמוכה תוך כדי ערבוב מתמיד עד שהמחית סופגת היטב את השמן ועולה ניחוח חזק.
2. מוסיפים מחצית מכמות קרם הקוקוס ומערבבים היטב. לאחר 2 דקות, כשהתערובת אחידה וסמיכה, מוסיפים את יתרת קרם הקוקוס ומביאים לרתיחה עדינה.
3. מוסיפים את הירקות והעוף ומבשלים ברתיחה עדינה נמוכה 7 דקות עד שהעוף מבושל.
4. מוסיפים לתבשיל את הסוכר ורוטב הדגים וממשיכים לבשל עוד 5 דקות.
5. לפני ההגשה, מוסיפים עלי בזיליקום טריים ומעט פרוסות צ׳ילי ירוק ומגישים לצד אורז יסמין.

דרגת קושי: קל

מספר סועדים: 5-6

חומרים:

2-3 כפות שמן צמחי

70 גרם מחית קארי ירוקה Blue Elephant

400 מ״ל קרם קוקוס

500 גרם רצועות חזה עוף

1 חציל רגיל בגודל בינוני חתוך לקוביות גדולות

או

3 חצילים תאילנדים חתוכים לרבעים

1 כוס פרחי ברוקולי

2 כפות רוטב דגים Blue Elephant

1 כף סוכר דקלים או סוכר חום

להגשה:

חופן עלי בזיליקום (סגול או ירוק)

מעט צ׳ילי ירוק פרוס דק

אורז יסמין Blue Elephant

מחית קארי ירוקה

(המוצר כשרמוצרים כשרים)

קרם קוקוס 17%-19%

(המוצר כשרמוצרים כשרים)

רוטב דגים

אורז יסמין

(המוצר כשרמוצרים כשרים)

תבשיל קארי ירוק המתאפיין בטעמים חריפים מאוד מצד אחד, אך גם קלילים מצד שני בזכות שילוב של לימונית, כפיר ליים ובזיליקום. המתכון הזה הוא הגרסה המסורתית של הקארי הירוק המשלב עוף וחצילים תאילנדים קטנים.

קארי צהוב עם טופו וירקות

אופן ההכנה:

1. מחממים את השמן בסיר עמוק. מוסיפים את מחית הקארי ומטגנים על להבה נמוכה תוך כדי ערבוב מתמיד עד שהמחית סופגת היטב את השמן ועולה ניחוח חזק.
2. מוסיפים מחצית מכמות קרם הקוקוס ומערבבים היטב. לאחר 2 דקות, כשהתערובת אחידה וסמיכה, מוסיפים את יתרת קרם הקוקוס ומביאים לרתיחה עדינה.
3. מוסיפים את הירקות והעוף ומבשלים ברתיחה עדינה נמוכה 7 דקות עד שהעוף מבושל.
4. מוסיפים לתבשיל את הסוכר ורוטב הדגים וממשיכים לבשל עוד 5 דקות.
5. לפני ההגשה, מוסיפים עלי בזיליקום טריים ומעט פרוסות צ׳ילי ירוק ומגישים לצד אורז יסמין.

מתכונים נוספים שיעניינו אותך

קלאסיקה איטלקית

ארוחה מהירה ומזינה

מנת הפיקניק האולטימטיבית

ברוטב סויה וג׳ינג׳ר

מנה מיתולוגית בגרסה עדכנית

בניחוח לימוני