תבשיל קארי ירוק המתאפיין בטעמים חריפים מאוד מצד אחד, אך גם קלילים מצד שני בזכות שילוב של לימונית, כפיר ליים ובזיליקום. המתכון הזה הוא הגרסה המסורתית של הקארי הירוק המשלב עוף וחצילים תאילנדים קטנים.
קארי ירוק עם עוף וחצילים
קארי תאילנדי לאוהבי החריף חריף!
חומרים:
2-3 כפות שמן צמחי
70 גרם מחית קארי ירוקה Blue Elephant
400 מ״ל קרם קוקוס
500 גרם רצועות חזה עוף
1 חציל רגיל בגודל בינוני חתוך לקוביות גדולות
או
3 חצילים תאילנדים חתוכים לרבעים
1 כוס פרחי ברוקולי
2 כפות רוטב דגים Blue Elephant
1 כף סוכר דקלים או סוכר חום
להגשה:
חופן עלי בזיליקום (סגול או ירוק)
מעט צ׳ילי ירוק פרוס דק
אורז יסמין Blue Elephant
מחית קארי ירוקה
קרם קוקוס 17%-19%
רוטב דגים
אורז יסמין
אופן ההכנה:
1. מחממים את השמן בסיר עמוק. מוסיפים את מחית הקארי ומטגנים על להבה נמוכה תוך כדי ערבוב מתמיד עד שהמחית סופגת היטב את השמן ועולה ניחוח חזק.
2. מוסיפים מחצית מכמות קרם הקוקוס ומערבבים היטב. לאחר 2 דקות, כשהתערובת אחידה וסמיכה, מוסיפים את יתרת קרם הקוקוס ומביאים לרתיחה עדינה.
3. מוסיפים את הירקות והעוף ומבשלים ברתיחה עדינה נמוכה 7 דקות עד שהעוף מבושל.
4. מוסיפים לתבשיל את הסוכר ורוטב הדגים וממשיכים לבשל עוד 5 דקות.
5. לפני ההגשה, מוסיפים עלי בזיליקום טריים ומעט פרוסות צ׳ילי ירוק ומגישים לצד אורז יסמין.
דרגת קושי: קל
מספר סועדים: 5-6
חומרים:
2-3 כפות שמן צמחי
70 גרם מחית קארי ירוקה Blue Elephant
400 מ״ל קרם קוקוס
500 גרם רצועות חזה עוף
1 חציל רגיל בגודל בינוני חתוך לקוביות גדולות
או
3 חצילים תאילנדים חתוכים לרבעים
1 כוס פרחי ברוקולי
2 כפות רוטב דגים Blue Elephant
1 כף סוכר דקלים או סוכר חום
להגשה:
חופן עלי בזיליקום (סגול או ירוק)
מעט צ׳ילי ירוק פרוס דק
אורז יסמין Blue Elephant
מחית קארי ירוקה
קרם קוקוס 17%-19%
רוטב דגים
אורז יסמין
תבשיל קארי ירוק המתאפיין בטעמים חריפים מאוד מצד אחד, אך גם קלילים מצד שני בזכות שילוב של לימונית, כפיר ליים ובזיליקום. המתכון הזה הוא הגרסה המסורתית של הקארי הירוק המשלב עוף וחצילים תאילנדים קטנים.
קארי צהוב עם טופו וירקות
אופן ההכנה:
1. מחממים את השמן בסיר עמוק. מוסיפים את מחית הקארי ומטגנים על להבה נמוכה תוך כדי ערבוב מתמיד עד שהמחית סופגת היטב את השמן ועולה ניחוח חזק.
2. מוסיפים מחצית מכמות קרם הקוקוס ומערבבים היטב. לאחר 2 דקות, כשהתערובת אחידה וסמיכה, מוסיפים את יתרת קרם הקוקוס ומביאים לרתיחה עדינה.
3. מוסיפים את הירקות והעוף ומבשלים ברתיחה עדינה נמוכה 7 דקות עד שהעוף מבושל.
4. מוסיפים לתבשיל את הסוכר ורוטב הדגים וממשיכים לבשל עוד 5 דקות.
5. לפני ההגשה, מוסיפים עלי בזיליקום טריים ומעט פרוסות צ׳ילי ירוק ומגישים לצד אורז יסמין.