תבשיל בשר המבוסס על מחית קארי אדומה וקרם קוקוס. מנה חריפה ועשירה בטעמים של צ׳ילי אדום ותבלינים אסיאתיים.
ניתן להכין עם בקר/עוף/ דגים או טופו ולגוון גם בסוגי הירקות.
קארי אדום עם בקר ושעועית ירוקה
קארי תאילנדי בחריפות בינונית
חומרים:
2-3 כפות שמן צמחי
70 גרם מחית קארי אדומה Blue Elephant
400 מ״ל קרם קוקוס AMPAWA
500 גרם רצועות סינטה/שייטל מיושן חתוכות דק
150 גרם שעועית ירוקה חלוטה קלות
1 כוס עגבניות שרי חצויות
2 כפות רוטב דגים Blue Elephant
1 כף סוכר חום או סוכר דקלים
להגשה:
חופן בצל ירוק חתוך גס
חופן עלי בזיליקום
אורז יסמין Blue Elephant
מחית קארי אדומה
קרם קוקוס 17%-19%
רוטב דגים
אורז יסמין
אופן ההכנה:
1. מחממים את השמן בסיר עמוק. מוסיפים את מחית הקארי ומטגנים על להבה נמוכה תוך כדי ערבוב מתמיד עד שהמחית סופגת היטב את השמן ועולה ניחוח חזק.
2. מוסיפים מחצית מכמות קרם הקוקוס ומערבבים היטב. לאחר 2 דקות, כשהתערובת אחידה וסמיכה, מוסיפים את יתרת קרם הקוקוס ומביאים לרתיחה עדינה.
3. מוסיפים את הירקות והבשר, מבשלים ברתיחה עדינה נמוכה 10 דקות עד שהבשר מבושל.
4. מוסיפים לתבשיל את הסוכר והרוטב דגים וממשיכים לבשל עוד 5 דקות.
5. לפני ההגשה, מוסיפים עלי בזיליקום טריים וחופן בצל ירוק ומגישים לצד אורז יסמין.
דרגת קושי: קל
מספר סועדים: 5-6
חומרים:
2-3 כפות שמן צמחי
70 גרם מחית קארי אדומה Blue Elephant
400 מ״ל קרם קוקוס AMPAWA
500 גרם רצועות סינטה/שייטל מיושן חתוכות דק
150 גרם שעועית ירוקה חלוטה קלות
1 כוס עגבניות שרי חצויות
2 כפות רוטב דגים Blue Elephant
1 כף סוכר חום או סוכר דקלים
להגשה:
חופן בצל ירוק חתוך גס
חופן עלי בזיליקום
אורז יסמין Blue Elephant
מחית קארי אדומה
קרם קוקוס 17%-19%
רוטב דגים
אורז יסמין
תבשיל בשר המבוסס על מחית קארי אדומה וקרם קוקוס. מנה חריפה ועשירה בטעמים של צ׳ילי אדום ותבלינים אסיאתיים.
ניתן להכין עם בקר/עוף/ דגים או טופו ולגוון גם בסוגי הירקות.
קארי צהוב עם טופו וירקות
אופן ההכנה:
1. מחממים את השמן בסיר עמוק. מוסיפים את מחית הקארי ומטגנים על להבה נמוכה תוך כדי ערבוב מתמיד עד שהמחית סופגת היטב את השמן ועולה ניחוח חזק.
2. מוסיפים מחצית מכמות קרם הקוקוס ומערבבים היטב. לאחר 2 דקות, כשהתערובת אחידה וסמיכה, מוסיפים את יתרת קרם הקוקוס ומביאים לרתיחה עדינה.
3. מוסיפים את הירקות והבשר, מבשלים ברתיחה עדינה נמוכה 10 דקות עד שהבשר מבושל.
4. מוסיפים לתבשיל את הסוכר והרוטב דגים וממשיכים לבשל עוד 5 דקות.
5. לפני ההגשה, מוסיפים עלי בזיליקום טריים וחופן בצל ירוק ומגישים לצד אורז יסמין.