פסטה ברוטב שום ודג לבן

רוטב עדין ומיוחד

זמן הכנה

10 דקות

זמן בישול

15 דקות

דרגת קושי

קל

שמן זית, שום וצ’ילי בתוספת דג לבן משמשים תיבול נהדר לפסטה קלילה. חשוב מאוד לתקן את התיבול על פי טעמכם,
בפסטה עדינה זו הדיוק האישי חשוב במיוחד.

פסטה ברוטב שום ודג לבן

רוטב עדין ומיוחד

חומרים:

500 גרם פטוצ׳יני La Molisana 

⅓  כפית פלפל שחור

1    כפית מלח

500 גרם פילה דג לבן ללא העור
(מוסר, בורי, דניס, בר ים)

½   כוס שמן זית De Cecco

5 שיני שום קצוצות דק

⅓  כפית צ'ילי מיובש

½ כוס עגבניות מיובשות קצוצות (לא חובה)

½  כוס מי בישול של הפסטה

⅓ כוס פטרוזיליה קצוצה

¾ כוס גבינת פרמזן מגורדת

1 כף גרידת לימון

1 כף מיץ לימון

להגשה: ½ כוס גבינת פרמזן מגורדת

גרידת לימון

פטוצ׳יני LM

(המוצר כשרמוצרים כשרים)

אופן ההכנה:

  1. מבשלים את הפסטה לפי הוראות ההכנה עד למרקם אל דנטה. לקראת תום הבישול, שומרים בצד ½  כוס מי בישול.
  2. מתבלים את נתחי הדג הלבן משני צדדיו במלח ופלפל שחור.
  3. במחבת גדולה, מחממים שמן זית, מניחים את נתחי הדג במחבת וצולים כ 2-3 דקות מכל צד.
  4. מוסיפים את השום הקצוץ, וצ’ילי יבש. מטגנים על חום בינוני דקה או שתיים, שימו לב שהשום לא נשרף.
  5. מוסיפים למחבת את מי הפסטה ושוברים בעדינות את נתחי הדג לחתיכות בגודל בינוני. מוסיפים עגבניות מיובשות, פטרוזיליה, גרידה ומיץ לימון ומערבבים בעדינות. טועמים ואם צריך, מוסיפים מעט מלח ופלפל שחור.
  6. מסננים את הפסטה ומעבירים מייד למחבת החמה, מערבבים בתנועות קיפול את הפסטה במחבת. מוסיפים גבינת פרמזן ומערבבים קלות.
  7. מגישים עם תוספת של גבינת פרמזן מגורדת ומעט גרידת לימון.

 

אם רוצים להפתיע…

מוסיפים 1 כוס רבעי ארטישוק משומר וזיתים שחורים. הם יוסיפו עוד טעם ומרקם למנה.

 

דרגת קושי: קל

מספר סועדים: 4-5

חומרים:

500 גרם פטוצ׳יני La Molisana 

⅓  כפית פלפל שחור

1    כפית מלח

500 גרם פילה דג לבן ללא העור
(מוסר, בורי, דניס, בר ים)

½   כוס שמן זית De Cecco

5 שיני שום קצוצות דק

⅓  כפית צ'ילי מיובש

½ כוס עגבניות מיובשות קצוצות (לא חובה)

½  כוס מי בישול של הפסטה

⅓ כוס פטרוזיליה קצוצה

¾ כוס גבינת פרמזן מגורדת

1 כף גרידת לימון

1 כף מיץ לימון

להגשה: ½ כוס גבינת פרמזן מגורדת

גרידת לימון

פטוצ׳יני LM

(המוצר כשרמוצרים כשרים)

שמן זית, שום וצ’ילי בתוספת דג לבן משמשים תיבול נהדר לפסטה קלילה. חשוב מאוד לתקן את התיבול על פי טעמכם,
בפסטה עדינה זו הדיוק האישי חשוב במיוחד.

פסטה ברוטב שום, שמן זית ודג לבן

אופן ההכנה:

  1. מבשלים את הפסטה לפי הוראות ההכנה עד למרקם אל דנטה. לקראת תום הבישול, שומרים בצד ½  כוס מי בישול.
  2. מתבלים את נתחי הדג הלבן משני צדדיו במלח ופלפל שחור.
  3. במחבת גדולה, מחממים שמן זית, מניחים את נתחי הדג במחבת וצולים כ 2-3 דקות מכל צד.
  4. מוסיפים את השום הקצוץ, וצ’ילי יבש. מטגנים על חום בינוני דקה או שתיים, שימו לב שהשום לא נשרף.
  5. מוסיפים למחבת את מי הפסטה ושוברים בעדינות את נתחי הדג לחתיכות בגודל בינוני. מוסיפים עגבניות מיובשות, פטרוזיליה, גרידה ומיץ לימון ומערבבים בעדינות. טועמים ואם צריך, מוסיפים מעט מלח ופלפל שחור.
  6. מסננים את הפסטה ומעבירים מייד למחבת החמה, מערבבים בתנועות קיפול את הפסטה במחבת. מוסיפים גבינת פרמזן ומערבבים קלות.
  7. מגישים עם תוספת של גבינת פרמזן מגורדת ומעט גרידת לימון.

 

אם רוצים להפתיע…

מוסיפים 1 כוס רבעי ארטישוק משומר וזיתים שחורים. הם יוסיפו עוד טעם ומרקם למנה.

 

מתכונים נוספים שיעניינו אותך

משנה ששוברת את כל המוסכמות

ארוחת פיקניק מושלמת

המנה המשפחתית המושלמת

המנה הורודה

השילוב המושלם בין לזניה לקנלוני