כשתכינו את הרוטב הזה לא יאמינו לכם שהוא מבוסס על חלב ולא על שמנת!
בזכות שיטת הבישול בסיר אחד העמילנים שבדרך כלל יוצאים אל מי הבישול – נכנסים אל רוטב ומסמיכים אותו
הרוטב שמתקבל הוא עשיר וקטיפתי עם אחוזי שומן נמוכים!
פסטה אלפרדו-פטריות
פסטה ברוטב מסורתי - הכל בסיר אחד!
חומרים:
2 כוסות חלב 3% (500 מ״ל)
1 כוס ציר ירקות או מים (250 מ״ל)
½ כוס שמנת 15% (125 מ״ל)
25 גרם חמאה
3 שיני שום קצוצות
½ 1 כוסות פטריות פרוסות (שמפיניון, פורטובלו, יער וכו׳)
¼ כפית פלפל שחור
¾ כפית מלח דק
3-4 עלי מרווה
להגשה: ½ כוס גבינת פרמזן מגורדת
פטוצ׳יני LM
אופן ההכנה:
- במחבת עמוקה וגדולה, מחממים שמן זית ומטגנים את השום יחד עם הפטריות עד שהן מאבדות מנפחן.
מוסיפים לפטריות חלב, ציר או מים, שמנת, חמאה, מלח, פלפל, מרווה ואת הפסטה היבשה. - מבשלים על אש בינונית במשך 17-20 דקות. מידי פעם מערבבים.
- כשהרוטב הסמיך, מסירים מהאש ומוסיפים את הפרמזן, מערבבים היטב. טועמים ומתקנים תיבול אם צריך.
- הפסטה מוכנה כאשר היא רכה והרוטב עוטף אותה לחלוטין.
- מגישים מייד עם גבינת פרמזן מגורדת.
דרגת קושי: קל
מספר סועדים: 3-4
חומרים:
2 כוסות חלב 3% (500 מ״ל)
1 כוס ציר ירקות או מים (250 מ״ל)
½ כוס שמנת 15% (125 מ״ל)
25 גרם חמאה
3 שיני שום קצוצות
½ 1 כוסות פטריות פרוסות (שמפיניון, פורטובלו, יער וכו׳)
¼ כפית פלפל שחור
¾ כפית מלח דק
3-4 עלי מרווה
להגשה: ½ כוס גבינת פרמזן מגורדת
פטוצ׳יני LM
כשתכינו את הרוטב הזה לא יאמינו לכם שהוא מבוסס על חלב ולא על שמנת!
בזכות שיטת הבישול בסיר אחד העמילנים שבדרך כלל יוצאים אל מי הבישול – נכנסים אל רוטב ומסמיכים אותו
הרוטב שמתקבל הוא עשיר וקטיפתי עם אחוזי שומן נמוכים!
פסטה אלפרדו-פטריות
אופן ההכנה:
- במחבת עמוקה וגדולה, מחממים שמן זית ומטגנים את השום יחד עם הפטריות עד שהן מאבדות מנפחן.
מוסיפים לפטריות חלב, ציר או מים, שמנת, חמאה, מלח, פלפל, מרווה ואת הפסטה היבשה. - מבשלים על אש בינונית במשך 17-20 דקות. מידי פעם מערבבים.
- כשהרוטב הסמיך, מסירים מהאש ומוסיפים את הפרמזן, מערבבים היטב. טועמים ומתקנים תיבול אם צריך.
- הפסטה מוכנה כאשר היא רכה והרוטב עוטף אותה לחלוטין.
- מגישים מייד עם גבינת פרמזן מגורדת.