פסטה אליו אוליו היא אחת המנות האהובות באיטליה. בעלת טעם עדין המבוסס על שמן זית, שום וצ’ילי.
זוהי מנה “ללא רוטב” אבל עם הרבה מאוד טעם!
פסטה אליו אוליו
קלאסיקה איטלקית
חומרים:
4-5 שיני שום כתושות
1/2 כפית צ'ילי יבש
1/3 כוס מי בישול של הפסטה
חופן פטרוזיליה קצוצה
מלח / פלפל שחור
להגשה: 1/2 כוס גבינת פרמזן מגורדת
פטוצ׳יני LM
(המוצר כשרמוצרים כשרים)
אופן ההכנה:
- מבשלים את הפסטה ע״פ הוראות ההכנה. שומרים בצד 1/3 כוס ממי הבישול.
- מחממים שמן זית במחבת גדולה, מוסיפים שום וצ’ילי ומטגנים על אש נמוכה כ-2 דקות (זהירות שהשום לא יישרף). מוסיפים את מי הבישול והפטרוזיליה ומבשלים ברתיחה מספר דקות.
- מעבירים את הפסטה המבושלת למחבת ומקפיצים עם הרוטב עד שהוא נספג, תוך כדי ערבוב וקיפול הפסטה.
- מגישים עם הרבה גבינת פרמזן מגוררת.
דרגת קושי: קל
מספר סועדים: 4-5
חומרים:
4-5 שיני שום כתושות
1/2 כפית צ'ילי יבש
1/3 כוס מי בישול של הפסטה
חופן פטרוזיליה קצוצה
מלח / פלפל שחור
להגשה: 1/2 כוס גבינת פרמזן מגורדת
פטוצ׳יני LM
(המוצר כשרמוצרים כשרים)
פסטה אליו אוליו היא אחת המנות האהובות באיטליה. בעלת טעם עדין המבוסס על שמן זית, שום וצ’ילי.
זוהי מנה “ללא רוטב” אבל עם הרבה מאוד טעם!
פסטה אליו אוליו
אופן ההכנה:
- מבשלים את הפסטה ע״פ הוראות ההכנה. שומרים בצד 1/3 כוס ממי הבישול.
- מחממים שמן זית במחבת גדולה, מוסיפים שום וצ’ילי ומטגנים על אש נמוכה כ-2 דקות (זהירות שהשום לא יישרף). מוסיפים את מי הבישול והפטרוזיליה ומבשלים ברתיחה מספר דקות.
- מעבירים את הפסטה המבושלת למחבת ומקפיצים עם הרוטב עד שהוא נספג, תוך כדי ערבוב וקיפול הפסטה.
- מגישים עם הרבה גבינת פרמזן מגוררת.