אין כאן טעמים חדשים אך שיטת ההכנה מדליקה ומרשימה. אנשים אוכלים עם העיניים ולכן המאפה הזה יגרום לכולם להתעלף!
מומלץ להכין את המאפה עם פסטה ריגטוני שהם צינורות קצרים וחלולים.
המתכון מתאים לתבנית עגולה מתפרקת בקוטר 24 ס”מ
עוגת פסטה ברוטב עגבניות
מנה מרשימה וטעימה
חומרים:
½ כוס פרמזן מגורד
לרוטב
1 בקבוק (700 גרם) מחית עגבניות Mutti Passata
2 שיני שום כתושות
½ כפית אורגנו (לא חובה)
1 כפית מלח
½ כוס גבינה בולגרית מפוררת
1 כוס גבינה קשה מגורדת (מוצרלה, גאודה, צ׳דר, קשקבל, פקורינו)
להגשה:
חופן עלי בזיליקום טריים
פרוסות גבינת פרמזן
מחית עגבניות (PASSATA)
ריגטוני
אופן ההכנה:
- מבשלים את הפסטה כ-2/3 מהזמן המצוין על האריזה. הפסטה צריכה להיות גמישה אך עדיין לא לגמרי רכה.
- מסננים את הפסטה ומפזרים גבינת פרמזן וכף שמן זית כך שיעטפו את הפסטה.
- משמנים את התבנית בשמן זית. מניחים את התבנית בזווית ומתחילים לסדר את צינורות הפסטה בעמידה. חשוב למלא את כל התבנית בפסטה כדי שהצינורות לא יזוזו ומצד שני לא לצופף יותר מידי כדי שהרוטב יכנס בתוך צינור הפסטה.
- להכנת הרוטב: מחממים 2 כפות שמן זית בסיר קטן, מוסיפים את השום הכתוש ומערבבים עד שעולה ניחוח שום קל. יוצקים פנימה את מחית העגבניות ומבשלים כ 5 דקות, מתבלים במלח ואורגנו.
- מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
- יוצקים את הרוטב על הפסטה בצורה אחידה. (חלק מהרוטב יפול לתוך הצינורות וחלק ישאר למעלה).
- מפזרים את הגבינה הבולגרית, ומעליה מפזרים את הגבינה המגורדת. מכסים בנייר אפייה ומעליו רדיד אלומיניום ואופים בתנור 30 דקות.
- מסירים את הכיסוי ואופים עוד כ- 10 דקות עד להשחמה. משחררים את הפסטה מהתבנית ומגישים עם מgט עלי בזיליקום טריים ופרוסות גבינת פרמזן.
דרגת קושי: בינוני
מספר סועדים: 5-6
חומרים:
½ כוס פרמזן מגורד
לרוטב
1 בקבוק (700 גרם) מחית עגבניות Mutti Passata
2 שיני שום כתושות
½ כפית אורגנו (לא חובה)
1 כפית מלח
½ כוס גבינה בולגרית מפוררת
1 כוס גבינה קשה מגורדת (מוצרלה, גאודה, צ׳דר, קשקבל, פקורינו)
להגשה:
חופן עלי בזיליקום טריים
פרוסות גבינת פרמזן
מחית עגבניות (PASSATA)
ריגטוני
אין כאן טעמים חדשים אך שיטת ההכנה מדליקה ומרשימה. אנשים אוכלים עם העיניים ולכן המאפה הזה יגרום לכולם להתעלף!
מומלץ להכין את המאפה עם פסטה ריגטוני שהם צינורות קצרים וחלולים.
המתכון מתאים לתבנית עגולה מתפרקת בקוטר 24 ס”מ
עוגת פסטה ברוטב עגבניות
אופן ההכנה:
- מבשלים את הפסטה כ-2/3 מהזמן המצוין על האריזה. הפסטה צריכה להיות גמישה אך עדיין לא לגמרי רכה.
- מסננים את הפסטה ומפזרים גבינת פרמזן וכף שמן זית כך שיעטפו את הפסטה.
- משמנים את התבנית בשמן זית. מניחים את התבנית בזווית ומתחילים לסדר את צינורות הפסטה בעמידה. חשוב למלא את כל התבנית בפסטה כדי שהצינורות לא יזוזו ומצד שני לא לצופף יותר מידי כדי שהרוטב יכנס בתוך צינור הפסטה.
- להכנת הרוטב: מחממים 2 כפות שמן זית בסיר קטן, מוסיפים את השום הכתוש ומערבבים עד שעולה ניחוח שום קל. יוצקים פנימה את מחית העגבניות ומבשלים כ 5 דקות, מתבלים במלח ואורגנו.
- מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
- יוצקים את הרוטב על הפסטה בצורה אחידה. (חלק מהרוטב יפול לתוך הצינורות וחלק ישאר למעלה).
- מפזרים את הגבינה הבולגרית, ומעליה מפזרים את הגבינה המגורדת. מכסים בנייר אפייה ומעליו רדיד אלומיניום ואופים בתנור 30 דקות.
- מסירים את הכיסוי ואופים עוד כ- 10 דקות עד להשחמה. משחררים את הפסטה מהתבנית ומגישים עם מgט עלי בזיליקום טריים ופרוסות גבינת פרמזן.