ספגטי עם כדורי בשר

מנה איטלקית תוצרת אמריקה

זמן הכנה

60 דקות

זמן בישול

30 דקות

דרגת קושי

קל

מנה שנולדה דווקא בניו יורק על ידי מהגרים איטלקיים.
מתכון זה מנצל את הטעמים הנהדרים שנשארים בשמן זית לאחר טיגון הקציצות והם משמשים לתיבול רוטב העגבניות.

מתכון משפחתי מנצח!

ספגטי עם כדורי בשר

מנה איטלקית תוצרת אמריקה

חומרים:

500 גרם ספגטי La molisana

לקציצות

300 גרם בקר טחון

300 גרם חזה עוף/פרגית טחונה

1 בצל מגורד דק

2 שיני שום כתושות

1  תפוח אדמה קטן מגורד דק

1 כפית מלח דק

½ כפית פלפל שחור

1 כפית פפריקה מתוקה

1 כפית אורגנו יבש

1 כף רסק עגבניות Mutti

1 ביצה

½ כוס פירורי לחם

¼ כוס שמן זית De Cecco לטיגון

לרוטב

1 בקבוק (700 גרם) מחית עגבניות Mutti Passata

1 כפית מלח

½ כפית אורגנו יבש

להגשה: מעט עלי אורגנו בזיליקום טריים

מחית עגבניות (PASSATA)

(המוצר כשרמוצרים כשרים)

ספגטי LM

(המוצר כשרמוצרים כשרים)

אופן ההכנה:

  1. מערבבים בקערה את כל חומרי הקציצות ולשים היטב מספר דקות כדי לקבל מסה אחידה וגמישה (הלישה עוזרת לקציצות להיות יציבות אחרי הטיגון). מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעה.
  2. לאחר הקירור יוצרים כדורים קטנים. מחממים במחבת עמוקה וגדולה שמן זית, מניחים בשכבה אחת כל הקציצות (אם אין מקום אפשר לטגן בשתי נגלות). צורבים את הקציצות מכל הכיוונים למשך מספר דקות עד שהן משנות את צבען. הן רק צריכות לקבל גוון שחום, לא להתבשל לגמרי.
  3. יוצקים את רוטב העגבניות  על הקציצות שנמצאות במחבת בו צרבנו אותן, מתבלים במלח ואורגנו. מנמיכים את האש, מכסים את הסיר ומבשלים כ- 20 דקות.
  4. מבשלים את הפסטה לפי הוראות ההכנה עד למרקם אל דנטה. מסננים ומעבירים מייד לסיר עם הקציצות, מערבבים בתנועת קיפול עדינה ומבשלים יחד עם הרוטב כ- 3 דקות נוספות עד שהרוטב עוטף את הפסטה.
  5. לפני ההגשה מפזרים עלי אורגנו או בזיליקום.

אם רוצים להפתיע…

מוסיפים לרוטב כוס וחצי אפונת גינה בשביל קצת רעננות וצבע ירוק מרהיב

דרגת קושי: קל

מספר סועדים: 4-5 (כ-40 קציצות)

חומרים:

500 גרם ספגטי La molisana

לקציצות

300 גרם בקר טחון

300 גרם חזה עוף/פרגית טחונה

1 בצל מגורד דק

2 שיני שום כתושות

1  תפוח אדמה קטן מגורד דק

1 כפית מלח דק

½ כפית פלפל שחור

1 כפית פפריקה מתוקה

1 כפית אורגנו יבש

1 כף רסק עגבניות Mutti

1 ביצה

½ כוס פירורי לחם

¼ כוס שמן זית De Cecco לטיגון

לרוטב

1 בקבוק (700 גרם) מחית עגבניות Mutti Passata

1 כפית מלח

½ כפית אורגנו יבש

להגשה: מעט עלי אורגנו בזיליקום טריים

מחית עגבניות (PASSATA)

(המוצר כשרמוצרים כשרים)

ספגטי LM

(המוצר כשרמוצרים כשרים)

מנה שנולדה דווקא בניו יורק על ידי מהגרים איטלקיים.
מתכון זה מנצל את הטעמים הנהדרים שנשארים בשמן זית לאחר טיגון הקציצות והם משמשים לתיבול רוטב העגבניות.

מתכון משפחתי מנצח!

ספגטי כדורי בשר

אופן ההכנה:

  1. מערבבים בקערה את כל חומרי הקציצות ולשים היטב מספר דקות כדי לקבל מסה אחידה וגמישה (הלישה עוזרת לקציצות להיות יציבות אחרי הטיגון). מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעה.
  2. לאחר הקירור יוצרים כדורים קטנים. מחממים במחבת עמוקה וגדולה שמן זית, מניחים בשכבה אחת כל הקציצות (אם אין מקום אפשר לטגן בשתי נגלות). צורבים את הקציצות מכל הכיוונים למשך מספר דקות עד שהן משנות את צבען. הן רק צריכות לקבל גוון שחום, לא להתבשל לגמרי.
  3. יוצקים את רוטב העגבניות  על הקציצות שנמצאות במחבת בו צרבנו אותן, מתבלים במלח ואורגנו. מנמיכים את האש, מכסים את הסיר ומבשלים כ- 20 דקות.
  4. מבשלים את הפסטה לפי הוראות ההכנה עד למרקם אל דנטה. מסננים ומעבירים מייד לסיר עם הקציצות, מערבבים בתנועת קיפול עדינה ומבשלים יחד עם הרוטב כ- 3 דקות נוספות עד שהרוטב עוטף את הפסטה.
  5. לפני ההגשה מפזרים עלי אורגנו או בזיליקום.

אם רוצים להפתיע…

מוסיפים לרוטב כוס וחצי אפונת גינה בשביל קצת רעננות וצבע ירוק מרהיב

מתכונים נוספים שיעניינו אותך

משנה ששוברת את כל המוסכמות

ארוחת פיקניק מושלמת

המנה המשפחתית המושלמת

המנה הורודה

השילוב המושלם בין לזניה לקנלוני