מנה נהדרת לבראנץ׳ או פיקניק. לא חייבים ארוע מיוחד בשביל להכין סלמון כבוש! הייחוד במתכון הזה הוא השילוב של מלח ים אטלנטי עם סלק מגורד שמעניק לסלמון מתיקות וצבע סגול עדין. יחד עם מליחות עדינה
ניתן לשמור בכלי סגור במקרר למשך 6-7 ימים
סלמון כבוש במלח אטלנטי
גרבלקס סלק
חומרים:
500 גרם סלמון טרי (קפוא לא יעבוד טוב במקרה הזה)
1 כוס מלח אטלנטי La baleine
½ כוס סוכר חום דמררה
½ כפית פלפל שחור גרוס טרי
⅓ כוס שמיר טרי קצוץ
1 1/2 כוסות סלק טרי מגורד
מלח ים אטלנטי גס
אופן ההכנה:
בקערה קטנה מערבבים את החומרים (למעט הסלמון)
מרפדים תבנית בניילון נצמד ומניחים ⅓ מהתערובת בתחתית התבנית. מניחים את הסלמון מעל המלח ומצפים את החלק העליון ביתרת תערובת המלח.
עוטפים היטב את הסלמון עם הניילון הנצמד. אפשר להוסיף עוד כמה סיבובים להידוק.
מעבירים את הסלמון בתוך התבנית למקרר ומניחים מעל משקולת כבדה. משאירים בקירור למשך 12-24 שעות.
מוצאים את הסלמון מהעטיפה שלו, ושוטפים את המלח תחת מים זורמים ומייבשים היטב.
פורסים דק בעזרת סכין (לא משוננת) וחדה מאוד.
הסלמון הכבוש נשמר במקרר למשך שבוע.
דרגת קושי: קל
מספר סועדים: 6-10
חומרים:
500 גרם סלמון טרי (קפוא לא יעבוד טוב במקרה הזה)
1 כוס מלח אטלנטי La baleine
½ כוס סוכר חום דמררה
½ כפית פלפל שחור גרוס טרי
⅓ כוס שמיר טרי קצוץ
1 1/2 כוסות סלק טרי מגורד
מלח ים אטלנטי גס
מנה נהדרת לבראנץ׳ או פיקניק. לא חייבים ארוע מיוחד בשביל להכין סלמון כבוש! הייחוד במתכון הזה הוא השילוב של מלח ים אטלנטי עם סלק מגורד שמעניק לסלמון מתיקות וצבע סגול עדין. יחד עם מליחות עדינה
ניתן לשמור בכלי סגור במקרר למשך 6-7 ימים
אופן ההכנה:
בקערה קטנה מערבבים את החומרים (למעט הסלמון)
מרפדים תבנית בניילון נצמד ומניחים ⅓ מהתערובת בתחתית התבנית. מניחים את הסלמון מעל המלח ומצפים את החלק העליון ביתרת תערובת המלח.
עוטפים היטב את הסלמון עם הניילון הנצמד. אפשר להוסיף עוד כמה סיבובים להידוק.
מעבירים את הסלמון בתוך התבנית למקרר ומניחים מעל משקולת כבדה. משאירים בקירור למשך 12-24 שעות.
מוצאים את הסלמון מהעטיפה שלו, ושוטפים את המלח תחת מים זורמים ומייבשים היטב.
פורסים דק בעזרת סכין (לא משוננת) וחדה מאוד.
הסלמון הכבוש נשמר במקרר למשך שבוע.