לזניה מגולגלת במילוי גבינות

אותה הגברת בשינוי אדרת

זמן הכנה

15 דקות

זמן בישול

35 דקות

דרגת קושי

בינוני

 

לזניה מגולגלת במילוי גבינות

אותה הגברת בשינוי אדרת

חומרים:

250 גרם דפי לזניה De Cecco

למילוי

500 גרם גבינת ריקוטה

½  כוס גבינה בולגרית מפוררת

1 כוס גבינת מוצרלה/קשקבל מגורדת

½ 1 כפיות מלח

½ כפית פלפל שחור

לרוטב רוזה

50 גרם חמאה

2 שיני שום כתושות

½ 1 כוסות מחית עגבניות חלקה Mutti Passata

1 מיכל (250 מ״ל) שמנת מתוקה 15%

½ 1 כפיות מלח

⅓ כוס גבינת פרמזן מגורדת

מחית עגבניות (PASSATA)

(המוצר כשרמוצרים כשרים)

דפי לזניה

(המוצר כשרמוצרים כשרים)

אופן ההכנה:

  1. מבשלים את דפי הלזניה בהרבה מים רותחים עם מלח למשך 7 דקות.  מערבבים מידי פעם כדי שלא ידבקו.
  2. בתום הבישול, משמנים משטח עבודה במעט שמן זית, מסננים את הפסטה ושוטפים במים קרים. פורסים את רצועות הלזניה על גבי משטח העבודה המשומן להתקררות.
  3. להכנת המילוי: מערבבים את הגבינות ומתבלים במלח ופלפל. טועמים ומתקנים תיבול אם צריך.
  4. להכנת הרוטב: בסיר בינוני ממיסים חמאה, מוסיפים את השום ומטגנים קלות. יוצקים את מחית העגבניות ומערבבים. מבשלים על אש בינונית כ- 5 דקות ומוסיפים את השמנת. מתבלים במלח, ומבשלים עוד 3 דקות.
  5. להרכבת המנה: מחממים תנור לחום של 180 מעלות. יוצקים ⅔ מכמות הרוטב לתחתית התבנית. מניחים 2 כפות מתערובת גבינות לאורך הפסטה ומגלגלים, חוצים כל יחידה לשניים. מניחים את הלזניה המגולגלת בתבנית כאשר הקצה המסולסל פונה כלפי מעלה. ממשיכים בפעולה עד שהתבנית מלאה.
  6. יוצקים את שארית הרוטב בעדינות על פרחי הפסטה. מכסים את המאפה בנייר אפייה ומעליו נייר אלומיניום ואופים במשך 25 דקות. מסירים את הכיסוי, מפזרים פרמזן ואופים עוד 15 דקות עד להזהבה.

דרגת קושי: בינוני

מספר סועדים: 5-6

חומרים:

250 גרם דפי לזניה De Cecco

למילוי

500 גרם גבינת ריקוטה

½  כוס גבינה בולגרית מפוררת

1 כוס גבינת מוצרלה/קשקבל מגורדת

½ 1 כפיות מלח

½ כפית פלפל שחור

לרוטב רוזה

50 גרם חמאה

2 שיני שום כתושות

½ 1 כוסות מחית עגבניות חלקה Mutti Passata

1 מיכל (250 מ״ל) שמנת מתוקה 15%

½ 1 כפיות מלח

⅓ כוס גבינת פרמזן מגורדת

מחית עגבניות (PASSATA)

(המוצר כשרמוצרים כשרים)

דפי לזניה

(המוצר כשרמוצרים כשרים)

 

לזניה מגולגלת

אופן ההכנה:

  1. מבשלים את דפי הלזניה בהרבה מים רותחים עם מלח למשך 7 דקות.  מערבבים מידי פעם כדי שלא ידבקו.
  2. בתום הבישול, משמנים משטח עבודה במעט שמן זית, מסננים את הפסטה ושוטפים במים קרים. פורסים את רצועות הלזניה על גבי משטח העבודה המשומן להתקררות.
  3. להכנת המילוי: מערבבים את הגבינות ומתבלים במלח ופלפל. טועמים ומתקנים תיבול אם צריך.
  4. להכנת הרוטב: בסיר בינוני ממיסים חמאה, מוסיפים את השום ומטגנים קלות. יוצקים את מחית העגבניות ומערבבים. מבשלים על אש בינונית כ- 5 דקות ומוסיפים את השמנת. מתבלים במלח, ומבשלים עוד 3 דקות.
  5. להרכבת המנה: מחממים תנור לחום של 180 מעלות. יוצקים ⅔ מכמות הרוטב לתחתית התבנית. מניחים 2 כפות מתערובת גבינות לאורך הפסטה ומגלגלים, חוצים כל יחידה לשניים. מניחים את הלזניה המגולגלת בתבנית כאשר הקצה המסולסל פונה כלפי מעלה. ממשיכים בפעולה עד שהתבנית מלאה.
  6. יוצקים את שארית הרוטב בעדינות על פרחי הפסטה. מכסים את המאפה בנייר אפייה ומעליו נייר אלומיניום ואופים במשך 25 דקות. מסירים את הכיסוי, מפזרים פרמזן ואופים עוד 15 דקות עד להזהבה.

מתכונים נוספים שיעניינו אותך

השילוב המושלם בין לזניה לקנלוני

קלאסיקה איטלקית

ארוחה מהירה ומזינה

מנת הפיקניק האולטימטיבית

ברוטב סויה וג׳ינג׳ר

מנה מיתולוגית בגרסה עדכנית