שורש הטפיוקה הוא שורש עמילני שבמפגש עם מים מתנפח לכדורי ג׳לי קטנים. קינוח זה נהדר להגשה אחרי ארוחה כבדה- הוא קליל, ללא מוצרי חלב וניתן להכין אותו גם יום מראש. אנחנו בחרנו תוספת של פירות טרופיים אך כל פרי שאוהבים יכול להשתלב במנה.
טפיוקה פירות טרופיים
קינוח טבעוני, טעים ומיוחד
חומרים:
1/2 כוס גרגירי טפיוקה קטנים
1+3 כוסות מים קרים
3/4 כוס סוכר
1 כוס מחית מנגו
פירות העונה חתוכים לקוביות קטנות
כגון: פסיפלורה, מנגו, אננס, אוכמניות, פטל, מלון, תותים
שברי קוקוס מיובש לקישוט
קרם קוקוס 17%-19%
אופן ההכנה:
- בסיר בינוני, משרים את גרגרי הטפיוקה בכוס אחת של מים למשך 10 דקות. מוסיפים את יתרת המים (3 כוסות) ומביאים לרתיחה מעל אש בינונית תוך כדי ערבוב מתמיד. הנוזל תחילה יהיה בגוון חלבי ויסמיך במהירות. הטפיוקה מוכנה כשהנוזל והגרגירים בגוון כמעט שקוף.
- יוצקים לסיר את קרם הקוקוס ומערבבים בעדינות. מבשלים למשך 5 דקות נוספות עד שקרם הקוקוס נטמע לחלוטין בתערובת הטפיוקה.
- לאחר שהטפיוקה הגיעה לטמפ׳ החדר, מעבירים את הטפיוקה לכוסות אישיות. מקררים למשך 3-4 שעות לפחות.
- להכנת מחית מנגו- טוחנים מנגו טרי או קפוא עם ¼ כוס מים בבלנדר, אם המנגו לא מספיק מתוק ניתן להוסיף מעט סוכר לפי הטעם.
- לפני ההגשה: מניחים 2 כפות מחית מנגו, מעט פירות חתוכים ומפזרים שברי קוקוס מיובש.
*ניתן להכין את הטפיוקה בכלי גדול ולערבב לתוכה את מחית המנגו והפירות החתוכים.
דרגת קושי: קל
מספר סועדים: 8-10
חומרים:
1/2 כוס גרגירי טפיוקה קטנים
1+3 כוסות מים קרים
3/4 כוס סוכר
1 כוס מחית מנגו
פירות העונה חתוכים לקוביות קטנות
כגון: פסיפלורה, מנגו, אננס, אוכמניות, פטל, מלון, תותים
שברי קוקוס מיובש לקישוט
קרם קוקוס 17%-19%
שורש הטפיוקה הוא שורש עמילני שבמפגש עם מים מתנפח לכדורי ג׳לי קטנים. קינוח זה נהדר להגשה אחרי ארוחה כבדה- הוא קליל, ללא מוצרי חלב וניתן להכין אותו גם יום מראש. אנחנו בחרנו תוספת של פירות טרופיים אך כל פרי שאוהבים יכול להשתלב במנה.
טפיוקה פירות טרופיים
אופן ההכנה:
- בסיר בינוני, משרים את גרגרי הטפיוקה בכוס אחת של מים למשך 10 דקות. מוסיפים את יתרת המים (3 כוסות) ומביאים לרתיחה מעל אש בינונית תוך כדי ערבוב מתמיד. הנוזל תחילה יהיה בגוון חלבי ויסמיך במהירות. הטפיוקה מוכנה כשהנוזל והגרגירים בגוון כמעט שקוף.
- יוצקים לסיר את קרם הקוקוס ומערבבים בעדינות. מבשלים למשך 5 דקות נוספות עד שקרם הקוקוס נטמע לחלוטין בתערובת הטפיוקה.
- לאחר שהטפיוקה הגיעה לטמפ׳ החדר, מעבירים את הטפיוקה לכוסות אישיות. מקררים למשך 3-4 שעות לפחות.
- להכנת מחית מנגו- טוחנים מנגו טרי או קפוא עם ¼ כוס מים בבלנדר, אם המנגו לא מספיק מתוק ניתן להוסיף מעט סוכר לפי הטעם.
- לפני ההגשה: מניחים 2 כפות מחית מנגו, מעט פירות חתוכים ומפזרים שברי קוקוס מיובש.
*ניתן להכין את הטפיוקה בכלי גדול ולערבב לתוכה את מחית המנגו והפירות החתוכים.