דג מאודה

ברוטב סויה וג׳ינג׳ר

זמן הכנה

10

זמן בישול

20

דרגת קושי

קל

המנה הזאת מרשימה מאוד ומתאימה לחג או לאירוח, אף אחד לא יאמין לכם שהכנתם אותה בכמה דקות. הקסם קורה בשניות האחרונות של הבישול, כשהשמן המחומם פוגש את הדג, והירקות שמעליו, ויוצר תהליך מהיר של בישול הדג ואיחוד הריחות והטעמים. 

מתכון: תאיר מורדוך

דג מאודה

ברוטב סויה וג׳ינג׳ר

חומרים:

 

2 פרוסות של פילה דג לבן 200 גר' ללא העור

5 רצועות בצל ירוק 

1 כפית ג'ינג׳ר פרוס לפרוסות דקיקות

¼  כוס סויה בהירה של LKK 

2 כפיות מיץ ליים/לימון

1 כפית סוכר חום/ לבן או סילאן 

3 כפיות שמן צמחי 

3 כפיות שמן שומשום 

1 פלפל אדום חריף פרוס דק 

רוטב סויה בהיר

אופן ההכנה:

  1. חותכים את הבצל הירוק לאורכו, החלק הירוק, ואז גם הלבן. מניחים את הבצל הירוק בקערה עם מי קרח כדי לגרום לו להסתלסל.
  2. מרתיחים מים בסיר ומניחים מעליו את כלי האידוי (ניתן להשתמש בסיר קוסקוס). 
  3. מניחים את הדג על צלחת קטנה (שתתאים בגודלה לסיר האידוי). עליה מסדרים את הדג. מפזרים על הדג את רצועות הג’ינג’ר, מערבבים את רוטב הסויה עם הליים והסוכר ויוצקים על הדג. 
  4. מרתיחים את המים בסיר האידוי, ולאחר שרתחו, מניחים את הצלחת עם הדג בכלי האידוי, סוגרים את המכסה ומאדים במשך  12 דקות (ניתן לדעת שהדג מוכן, כשהוא מופרד בקלות לחתיכות) 
  5. מחממים לסף רתיחה את שמן החמניות עם שמן השומשום. 
  6. מוציאים את הצלחת עם הדג מסיר האידוי בזהירות, מסדרים מעל הדג את פרוסות הבצל הירוק המסולסל, ויוצקים מעל את השמן החם. מפזרים פרוסות הפלפל צ׳ילי ומגישים לצד אורז לבן.

דרגת קושי: קל

מספר סועדים: 2

חומרים:

 

2 פרוסות של פילה דג לבן 200 גר' ללא העור

5 רצועות בצל ירוק 

1 כפית ג'ינג׳ר פרוס לפרוסות דקיקות

¼  כוס סויה בהירה של LKK 

2 כפיות מיץ ליים/לימון

1 כפית סוכר חום/ לבן או סילאן 

3 כפיות שמן צמחי 

3 כפיות שמן שומשום 

1 פלפל אדום חריף פרוס דק 

רוטב סויה בהיר

המנה הזאת מרשימה מאוד ומתאימה לחג או לאירוח, אף אחד לא יאמין לכם שהכנתם אותה בכמה דקות. הקסם קורה בשניות האחרונות של הבישול, כשהשמן המחומם פוגש את הדג, והירקות שמעליו, ויוצר תהליך מהיר של בישול הדג ואיחוד הריחות והטעמים. 

מתכון: תאיר מורדוך

דג מאודה

אופן ההכנה:

  1. חותכים את הבצל הירוק לאורכו, החלק הירוק, ואז גם הלבן. מניחים את הבצל הירוק בקערה עם מי קרח כדי לגרום לו להסתלסל.
  2. מרתיחים מים בסיר ומניחים מעליו את כלי האידוי (ניתן להשתמש בסיר קוסקוס). 
  3. מניחים את הדג על צלחת קטנה (שתתאים בגודלה לסיר האידוי). עליה מסדרים את הדג. מפזרים על הדג את רצועות הג’ינג’ר, מערבבים את רוטב הסויה עם הליים והסוכר ויוצקים על הדג. 
  4. מרתיחים את המים בסיר האידוי, ולאחר שרתחו, מניחים את הצלחת עם הדג בכלי האידוי, סוגרים את המכסה ומאדים במשך  12 דקות (ניתן לדעת שהדג מוכן, כשהוא מופרד בקלות לחתיכות) 
  5. מחממים לסף רתיחה את שמן החמניות עם שמן השומשום. 
  6. מוציאים את הצלחת עם הדג מסיר האידוי בזהירות, מסדרים מעל הדג את פרוסות הבצל הירוק המסולסל, ויוצקים מעל את השמן החם. מפזרים פרוסות הפלפל צ׳ילי ומגישים לצד אורז לבן.

מתכונים נוספים שיעניינו אותך

משנה ששוברת את כל המוסכמות

המנה המשפחתית המושלמת

המנה הורודה

קלאסיקה איטלקית

ארוחה מהירה ומזינה