אורז תאילנדי מוקפץ

מנה אחת שהיא ארוחה שלמה

זמן הכנה

30 דקות

זמן בישול

15 דקות

דרגת קושי

קל

מנה תאילנדית אהובה עם אינספור גרסאות. הבסיס דומה: אורז, ביצה, בצל ומגוון ירקות ברוטב מתקתק עם חמיצות עדינה. שימוש ברוטב פאד תאי מעניק למנה את הטעם האותנטי. ניתן להוסיף מעט סויה אם רוצים טעמים מלוחים יותר.

אורז תאילנדי מוקפץ

מנה אחת שהיא ארוחה שלמה

חומרים:

3.5 כוסות אורז יסמין מבושל Blue Elephant
3 כפות שמן צמחי
3 שיני שום קצוצות
1 כף שורש ג'ינג'ר מגורר גס
2 ביצים טרופות
250 גרם חזה עוף חתוך לקוביות
1 בצל קטן קצוץ דק
2 גזרים חתוכים לרצועות דקות
½ 1 כוסות שעועית ירוקה חלוטה (או מופשרת)
1 כוס אפונה
120 גרם רוטב פאד תאי Blue Elephant
2 כפות מיץ לימון
3 כפות רוטב דגים Blue elephant
½ כפית צ׳ילי יבש
להגשה:
½ כוס בצל ירוק פרוס
חופן עלי כוסברה

רוטב פאד תאי

(המוצר כשרמוצרים כשרים)

רוטב דגים

אורז יסמין

(המוצר כשרמוצרים כשרים)

אופן ההכנה:

  1. מחממים שמן בווק, מוסיפים את השום והג׳ינג׳ר ומערבבים עד שעולה ריח (זהירות שלא ישרפו). יוצקים פנימה את הביצים הטרופות ומערבבים נמרצות.
  2. מוסיפים את העוף והבצל ומקפיצים עד שהם מקבלים גוון זהוב עדין. מוסיפים את הירקות- גזר, שעועית ואפונה ומקפיצים קלות כ 2 דקות.
  3. מוסיפים את האורז וממשיכים לערבב נמרצות. חשוב לתת לאורז זמן טיגון, בערך 3-4 דקות תוך כדי ערבוב.
  4. בקערה קטנה, מערבבים את רוטב הפאד תאי עם מיץ לימון, רוטב דגים וצ׳ילי. יוצקים את הרוטב על האורז והירקות, וממשיכים לערבב עד שכל הטעמים יספגו.
  5. מגישים עם בצל ירוק, עלי כוסברה ופלח לימון.

דרגת קושי: קל

מספר סועדים: 4-5

חומרים:

3.5 כוסות אורז יסמין מבושל Blue Elephant
3 כפות שמן צמחי
3 שיני שום קצוצות
1 כף שורש ג'ינג'ר מגורר גס
2 ביצים טרופות
250 גרם חזה עוף חתוך לקוביות
1 בצל קטן קצוץ דק
2 גזרים חתוכים לרצועות דקות
½ 1 כוסות שעועית ירוקה חלוטה (או מופשרת)
1 כוס אפונה
120 גרם רוטב פאד תאי Blue Elephant
2 כפות מיץ לימון
3 כפות רוטב דגים Blue elephant
½ כפית צ׳ילי יבש
להגשה:
½ כוס בצל ירוק פרוס
חופן עלי כוסברה

רוטב פאד תאי

(המוצר כשרמוצרים כשרים)

רוטב דגים

אורז יסמין

(המוצר כשרמוצרים כשרים)

מנה תאילנדית אהובה עם אינספור גרסאות. הבסיס דומה: אורז, ביצה, בצל ומגוון ירקות ברוטב מתקתק עם חמיצות עדינה. שימוש ברוטב פאד תאי מעניק למנה את הטעם האותנטי. ניתן להוסיף מעט סויה אם רוצים טעמים מלוחים יותר.

אורז תאילנדי מוקפץ עם עוף

אופן ההכנה:

  1. מחממים שמן בווק, מוסיפים את השום והג׳ינג׳ר ומערבבים עד שעולה ריח (זהירות שלא ישרפו). יוצקים פנימה את הביצים הטרופות ומערבבים נמרצות.
  2. מוסיפים את העוף והבצל ומקפיצים עד שהם מקבלים גוון זהוב עדין. מוסיפים את הירקות- גזר, שעועית ואפונה ומקפיצים קלות כ 2 דקות.
  3. מוסיפים את האורז וממשיכים לערבב נמרצות. חשוב לתת לאורז זמן טיגון, בערך 3-4 דקות תוך כדי ערבוב.
  4. בקערה קטנה, מערבבים את רוטב הפאד תאי עם מיץ לימון, רוטב דגים וצ׳ילי. יוצקים את הרוטב על האורז והירקות, וממשיכים לערבב עד שכל הטעמים יספגו.
  5. מגישים עם בצל ירוק, עלי כוסברה ופלח לימון.

מתכונים נוספים שיעניינו אותך

שיטת ההכנה הקלה וטעימה ביותר לדגים

משנה ששוברת את כל המוסכמות

המנה המשפחתית המושלמת

המנה הורודה

קלאסיקה איטלקית