קארי צהוב עם טופו וירקות

קארי תאילנדי בחריפות מתונה

זמן הכנה

15 דקות

זמן בישול

15 דקות

דרגת קושי

קל

תבשיל קארי בעל טעמים עדינים וחריפות מתונה. המחית מכילה עשבי תיבול תאילנדים ותבלינים מהמטבח ההודי כמו כורכום, שומר, כמון אבקת חרדל ועוד. את הקארי הצהוב ניתן להכין עם טופו, דגים או עוף. הוא מתאים במיוחד למי שאוהב אוכל תאילנדי אבל לא אוכל חריף!

קארי צהוב עם טופו וירקות

קארי תאילנדי בחריפות מתונה

חומרים:

2-3 כפות שמן צמחי
70 גרם מחית קארי צהובה Blue Elephant
2 שיני שום קצוצות
2-3 רצועות ג'ינג'ר פרוס
400 מ״ל קרם קוקוס AMPAWA
200 גרם אפונת שלג או כוס אפונת גינה
300 גרם דלעת/דלורית חתוכה לקוביות בינוניות
1 בצל לבן (קטן) פרוס
250 גרם טופו חתוך לקוביות
2 כפות רוטב דגים Blue Elephant
1 כף סוכר דקלים או סוכר חום כהה
מיץ מחצי לימון
חופן עלי כוסברה
להגשה:
חופן עלי בזיליקום
אורז יסמין Blue Elephant

מחית קארי צהובה

(המוצר כשרמוצרים כשרים)

קרם קוקוס 17%-19%

(המוצר כשרמוצרים כשרים)

רוטב דגים

אורז יסמין

(המוצר כשרמוצרים כשרים)

אופן ההכנה:

1. מחממים את השמן בסיר עמוק. מוסיפים את מחית הקארי יחד עם השום והג’ינג’ר ומטגנים על להבה נמוכה תוך כדי ערבוב מתמיד עד שהמחית סופגת היטב את השמן ועולה ניחוח חזק.
2. מוסיפים מחצית מכמות קרם הקוקוס ומערבבים היטב. לאחר 2 דקות, כשהתערובת אחידה וסמיכה, מוסיפים את יתרת קרם הקוקוס ומביאים לרתיחה עדינה.
3. מוסיפים את הירקות והטופו ומבשלים ברתיחה עדינה כ- 7 דקות עד שהירקות רכים.
4. מוסיפים לתבשיל את הסוכר ורוטב הדגים וממשיכים לבשל עוד 5 דקות.
5. לפני ההגשה מוסיפים עלי כוסברה ומיץ לימון, מערבבים ומגישים על אורז יסמין עם מעט עלי בזיליקום טריים.

דרגת קושי: קל

מספר סועדים: 5-6

חומרים:

2-3 כפות שמן צמחי
70 גרם מחית קארי צהובה Blue Elephant
2 שיני שום קצוצות
2-3 רצועות ג'ינג'ר פרוס
400 מ״ל קרם קוקוס AMPAWA
200 גרם אפונת שלג או כוס אפונת גינה
300 גרם דלעת/דלורית חתוכה לקוביות בינוניות
1 בצל לבן (קטן) פרוס
250 גרם טופו חתוך לקוביות
2 כפות רוטב דגים Blue Elephant
1 כף סוכר דקלים או סוכר חום כהה
מיץ מחצי לימון
חופן עלי כוסברה
להגשה:
חופן עלי בזיליקום
אורז יסמין Blue Elephant

מחית קארי צהובה

(המוצר כשרמוצרים כשרים)

קרם קוקוס 17%-19%

(המוצר כשרמוצרים כשרים)

רוטב דגים

אורז יסמין

(המוצר כשרמוצרים כשרים)

תבשיל קארי בעל טעמים עדינים וחריפות מתונה. המחית מכילה עשבי תיבול תאילנדים ותבלינים מהמטבח ההודי כמו כורכום, שומר, כמון אבקת חרדל ועוד. את הקארי הצהוב ניתן להכין עם טופו, דגים או עוף. הוא מתאים במיוחד למי שאוהב אוכל תאילנדי אבל לא אוכל חריף!

קארי צהוב עם טופו וירקות

אופן ההכנה:

1. מחממים את השמן בסיר עמוק. מוסיפים את מחית הקארי יחד עם השום והג’ינג’ר ומטגנים על להבה נמוכה תוך כדי ערבוב מתמיד עד שהמחית סופגת היטב את השמן ועולה ניחוח חזק.
2. מוסיפים מחצית מכמות קרם הקוקוס ומערבבים היטב. לאחר 2 דקות, כשהתערובת אחידה וסמיכה, מוסיפים את יתרת קרם הקוקוס ומביאים לרתיחה עדינה.
3. מוסיפים את הירקות והטופו ומבשלים ברתיחה עדינה כ- 7 דקות עד שהירקות רכים.
4. מוסיפים לתבשיל את הסוכר ורוטב הדגים וממשיכים לבשל עוד 5 דקות.
5. לפני ההגשה מוסיפים עלי כוסברה ומיץ לימון, מערבבים ומגישים על אורז יסמין עם מעט עלי בזיליקום טריים.

מתכונים נוספים שיעניינו אותך

עם פטריות וקייל

ברוטב מתוק חריף

ברוטב סויה ודבש

ברוטב עגבניות ושום

מוקפץ סיני אמיתי

מנה נוסטלגית בטעם סיני אמיתי