פסטה פסטו

על בסיס בזיליקום צנוברים ופרמזן

זמן הכנה

12 דקות

זמן בישול

13 דקות

דרגת קושי

קל

הכנת רוטב פסטו בבית פשוטה ומהירה והטעם לא משתווה למוצר תעשייתי. פסטה ברוטב פסטו הינה עזת צבע וטעם. שילוב נהדר של טעמי בזיליקום, גבינת פרמזן וצנוברים הם קלאסיקה מאזור ג׳נובה באיטליה. מוזמנים לשבור את הכללים ולשחק עם סוגי גבינות, אגוזים ואפילו עלים ירוקים כדי ליצור לעצמכם את הפסטו המושלם רק שמרו על יחסי הכמויות במתכון.

 

פסטה פסטו

על בסיס בזיליקום צנוברים ופרמזן

חומרים:

test test2
black

500 גרם פטוצ'יני La molisana

60 גרם צנוברים 

100 גרם עלי בזיליקום שטופים ויבשים (בערך כוס וחצי)

25 גרם גבינת פרמזן

1 שן שום בינונית

1 כפית שטוחה מלח

100 מ״ל שמן זית DE CECCO

 

1/2 כוס ממי הבישול

 

להגשה:

גבינת פרמז'ן מגוררת

60 גרם צנוברים 

100 גרם עלי בזיליקום שטופים ויבשים (בערך כוס וחצי)

25 גרם גבינת פרמזן

1 שן שום בינונית

1 כפית שטוחה מלח

100 מ״ל שמן זית

לפסטה

500 גרם פסטה פטוצ׳יני

½ כוס מי בישול של הפסטה

 להגשה: גבינת פרמזן מגורדת

 

No data was found

אופן ההכנה:

  1. להכנת הפסטו: שוטפים את עלי הבזיליקום ומסירים את הגבעולים. מייבשים במייבש חסה או על נייר סופג.
  2. מכניסים את כל המרכיבים למעט השמן למעבד מזון וטוחנים. לאחר 30 שניות, תוך כדי עבודת המעבד המזון מזלפים פנימה שמן זית עד לקבלת מרקם חלק.
  3. מבשלים את הפסטה לפי הוראות ההכנה עד למרקם אל דנטה. לקראת סוף הבישול, שומרים בצד ½  כוס ממי הבישול.
  4. במחבת גדולה, מוסיפים 5-6 כפות פסטו  ומי הבישול של הפסטה, מערבבים ומביאים לרתיחה. (את יתרת הפסטו שומרים בצנצנת במקרר כשבוע)
  5. מעבירים את הפסטה למחבת עם הרוטב ומקפלים יחד עד שהרוטב עוטף את הפסטה. טועמים ומתקנים תיבול אם צריך.
  6. מגישים עם גבינת פרמזן מגורדת.
No data was found

דרגת קושי: קל

מספר סועדים: 4-5

חומרים:

500 גרם פטוצ'יני La molisana

60 גרם צנוברים 

100 גרם עלי בזיליקום שטופים ויבשים (בערך כוס וחצי)

25 גרם גבינת פרמזן

1 שן שום בינונית

1 כפית שטוחה מלח

100 מ״ל שמן זית DE CECCO

 

1/2 כוס ממי הבישול

 

להגשה:

גבינת פרמז'ן מגוררת

test test2
black

60 גרם צנוברים 

100 גרם עלי בזיליקום שטופים ויבשים (בערך כוס וחצי)

25 גרם גבינת פרמזן

1 שן שום בינונית

1 כפית שטוחה מלח

100 מ״ל שמן זית

לפסטה

500 גרם פסטה פטוצ׳יני

½ כוס מי בישול של הפסטה

 להגשה: גבינת פרמזן מגורדת

 

No data was found
No data was found

הכנת רוטב פסטו בבית פשוטה ומהירה והטעם לא משתווה למוצר תעשייתי. פסטה ברוטב פסטו הינה עזת צבע וטעם. שילוב נהדר של טעמי בזיליקום, גבינת פרמזן וצנוברים הם קלאסיקה מאזור ג׳נובה באיטליה. מוזמנים לשבור את הכללים ולשחק עם סוגי גבינות, אגוזים ואפילו עלים ירוקים כדי ליצור לעצמכם את הפסטו המושלם רק שמרו על יחסי הכמויות במתכון.

 

פסטה פסטו

אופן ההכנה:

  1. להכנת הפסטו: שוטפים את עלי הבזיליקום ומסירים את הגבעולים. מייבשים במייבש חסה או על נייר סופג.
  2. מכניסים את כל המרכיבים למעט השמן למעבד מזון וטוחנים. לאחר 30 שניות, תוך כדי עבודת המעבד המזון מזלפים פנימה שמן זית עד לקבלת מרקם חלק.
  3. מבשלים את הפסטה לפי הוראות ההכנה עד למרקם אל דנטה. לקראת סוף הבישול, שומרים בצד ½  כוס ממי הבישול.
  4. במחבת גדולה, מוסיפים 5-6 כפות פסטו  ומי הבישול של הפסטה, מערבבים ומביאים לרתיחה. (את יתרת הפסטו שומרים בצנצנת במקרר כשבוע)
  5. מעבירים את הפסטה למחבת עם הרוטב ומקפלים יחד עד שהרוטב עוטף את הפסטה. טועמים ומתקנים תיבול אם צריך.
  6. מגישים עם גבינת פרמזן מגורדת.

מתכונים נוספים שיעניינו אותך

עם פטריות וקייל

ברוטב מתוק חריף

ברוטב סויה ודבש

ברוטב עגבניות ושום

מוקפץ סיני אמיתי

מנה נוסטלגית בטעם סיני אמיתי