פסטה עגבניות שרי ופטה

יוון ואיטליה נפגשות בתנור

זמן הכנה

10 דקות

זמן בישול

45 דקות

דרגת קושי

קל

אחת המנות הכי ויראליות ברשתות החברתיות שהיו לרוטב פסטה ובצדק!! עגבניות שרי מתקתקות נצלות בתנור יחד עם גבינת פטה, אנחנו הוספנו גם בצלים וזיתים שחורים שהם השילוב האולטימטיבי בין איטליה ליוון!

 

 

פסטה עגבניות שרי ופטה

יוון ואיטליה נפגשות בתנור

חומרים:

500 גרם פנה La Molisana 

700 גרם עגבניות שרי שלמות

4-5 שיני שום עם הקליפה

200 גרם גבינת פטה (20% שומן לפחות)

1 בצל סגול חתוך לשמיניות

½ כוס זיתי קלמטה מגולענים

4 כפות שמן זית De Cecco

1 כפית מלח אטלנטי

1 כפית אורגנו מיובש

 

להגשה: חופן עלי בזיליקום

פנה ריגאטה LM

(המוצר כשרמוצרים כשרים)

אופן ההכנה:

  1. מחממים תנור לחום של 200 מעלות. 
  2. בתבנית תנור מסדרים את עגבניות השרי, שום, בצלים וזיתים בשכבה אחת. מפנים מעט מקום ומניחים את ריבוע הגבינה בשלמותו במרכז.
  3. מזלפים על כל התבנית שמן זית, מפזרים מלח גס ואורגנו. צולים בתנור למשך 45 דקות עד שהעגבניות משחימות.
  4. כ-10 דקות לפני תום הצלייה בתנור, מבשלים את הפסטה לפי הוראות ההכנה. 
  5. מוציאים את התבנית מהתנור, בעזרת מזלג מועכים את העגבניות וגבינת הפטה ומערבבים קלות. מוסיפים את הפסטה המבושלת לתבנית ומערבבים היטב עד שהרוטב עוטף את הפסטה. מפזרים עלי בזיליקום טריים ומגישים.

דרגת קושי: קל

מספר סועדים: 4-5

חומרים:

500 גרם פנה La Molisana 

700 גרם עגבניות שרי שלמות

4-5 שיני שום עם הקליפה

200 גרם גבינת פטה (20% שומן לפחות)

1 בצל סגול חתוך לשמיניות

½ כוס זיתי קלמטה מגולענים

4 כפות שמן זית De Cecco

1 כפית מלח אטלנטי

1 כפית אורגנו מיובש

 

להגשה: חופן עלי בזיליקום

פנה ריגאטה LM

(המוצר כשרמוצרים כשרים)

אחת המנות הכי ויראליות ברשתות החברתיות שהיו לרוטב פסטה ובצדק!! עגבניות שרי מתקתקות נצלות בתנור יחד עם גבינת פטה, אנחנו הוספנו גם בצלים וזיתים שחורים שהם השילוב האולטימטיבי בין איטליה ליוון!

 

 

רוטב עגבניות ופטה

אופן ההכנה:

  1. מחממים תנור לחום של 200 מעלות. 
  2. בתבנית תנור מסדרים את עגבניות השרי, שום, בצלים וזיתים בשכבה אחת. מפנים מעט מקום ומניחים את ריבוע הגבינה בשלמותו במרכז.
  3. מזלפים על כל התבנית שמן זית, מפזרים מלח גס ואורגנו. צולים בתנור למשך 45 דקות עד שהעגבניות משחימות.
  4. כ-10 דקות לפני תום הצלייה בתנור, מבשלים את הפסטה לפי הוראות ההכנה. 
  5. מוציאים את התבנית מהתנור, בעזרת מזלג מועכים את העגבניות וגבינת הפטה ומערבבים קלות. מוסיפים את הפסטה המבושלת לתבנית ומערבבים היטב עד שהרוטב עוטף את הפסטה. מפזרים עלי בזיליקום טריים ומגישים.

מתכונים נוספים שיעניינו אותך

עם פטריות וקייל

ברוטב מתוק חריף

ברוטב סויה ודבש

ברוטב עגבניות ושום

מוקפץ סיני אמיתי

מנה נוסטלגית בטעם סיני אמיתי