פסטה עגבניות של חיים כהן

מתכון קלאסי של השף חיים כהן

זמן הכנה

10 דקות

זמן בישול

12 דקות

דרגת קושי

קל

רוטב עגבניות טוב הוא הבחירה הראשונה של כל אוהבי פסטה. שף חיים כהן לקח את הקלאסיקה האיטלקית
והפך אותה למנה כל כך טעימה שתרצו להכין אותה אצלכם בבית לפחות פעם בשבוע!!

פסטה עגבניות של חיים כהן

מתכון קלאסי של השף חיים כהן

חומרים:

500 גרם ספגטי La Molisana

3 כפות שמן זית De Cecco

3 שיני שום קצוצות

2-3 פרוסות פלפל ירוק חריף (לא חובה)

2 פחיות עגבניות שלמות מקולפות Mutti Pelati

1 כפית רסק עגבניות Mutti Concentrate

1 כפית מלח

להגשה: גבינת פרמזן מגורדת

ספגטי LM

(המוצר כשרמוצרים כשרים)

אופן ההכנה:

  1. מבשלים את הפסטה לפי הוראות ההכנה עד למרקם אל דנטה.
  2. במקביל לבישול הפסטה, מחממים שמן זית במחבת גדולה. מוסיפים שום, ופלפל חריף ומאדים על חום נמוך כ- 2 דקות
  3. טוחנים את תכולת פחית העגבניות המקולפות למרקם חלק (אפשר גם לקצוץ גס).
    מוסיפים למחבת ומבשלים למשך 5-7 דקות על אש בינונית, מתבלים במלח.
  4. מסננים את הפסטה ומעבירים למחבת עם הרוטב. מערבבים בתנועות קיפול מעל אש בינונית עד שהרוטב עוטף את הפסטה (כ- 3 דקות).
    מגישים עם פרמזן מגורד דק.

 

אם רוצים להפתיע…

חיים כהן נוהג להוסיף לרוטב את הקצה של הפרמזן (החלק הלא אכיל), הוא מעניק לרוטב עומק של טעמים ומליחות עדינה.

דרגת קושי: קל

מספר סועדים: 4-5

חומרים:

500 גרם ספגטי La Molisana

3 כפות שמן זית De Cecco

3 שיני שום קצוצות

2-3 פרוסות פלפל ירוק חריף (לא חובה)

2 פחיות עגבניות שלמות מקולפות Mutti Pelati

1 כפית רסק עגבניות Mutti Concentrate

1 כפית מלח

להגשה: גבינת פרמזן מגורדת

ספגטי LM

(המוצר כשרמוצרים כשרים)

רוטב עגבניות טוב הוא הבחירה הראשונה של כל אוהבי פסטה. שף חיים כהן לקח את הקלאסיקה האיטלקית
והפך אותה למנה כל כך טעימה שתרצו להכין אותה אצלכם בבית לפחות פעם בשבוע!!

מתכון פשוט וטעים

אופן ההכנה:

  1. מבשלים את הפסטה לפי הוראות ההכנה עד למרקם אל דנטה.
  2. במקביל לבישול הפסטה, מחממים שמן זית במחבת גדולה. מוסיפים שום, ופלפל חריף ומאדים על חום נמוך כ- 2 דקות
  3. טוחנים את תכולת פחית העגבניות המקולפות למרקם חלק (אפשר גם לקצוץ גס).
    מוסיפים למחבת ומבשלים למשך 5-7 דקות על אש בינונית, מתבלים במלח.
  4. מסננים את הפסטה ומעבירים למחבת עם הרוטב. מערבבים בתנועות קיפול מעל אש בינונית עד שהרוטב עוטף את הפסטה (כ- 3 דקות).
    מגישים עם פרמזן מגורד דק.

 

אם רוצים להפתיע…

חיים כהן נוהג להוסיף לרוטב את הקצה של הפרמזן (החלק הלא אכיל), הוא מעניק לרוטב עומק של טעמים ומליחות עדינה.

מתכונים נוספים שיעניינו אותך

עם פטריות וקייל

ברוטב מתוק חריף

ברוטב סויה ודבש

ברוטב עגבניות ושום

מוקפץ סיני אמיתי

מנה נוסטלגית בטעם סיני אמיתי