כשתכינו את הרוטב הזה לא יאמינו לכם שהוא מבוסס על חלב ולא על שמנת!
בזכות שיטת הבישול בסיר אחד העמילנים שבדרך כלל יוצאים אל מי הבישול – נכנסים אל רוטב ומסמיכים אותו
הרוטב שמתקבל הוא עשיר וקטיפתי עם אחוזי שומן נמוכים!
פסטה אלפרדו-פטריות
פסטה ברוטב מסורתי - הכל בסיר אחד!
חומרים:
2 כוסות חלב 3% (500 מ״ל)
1 כוס ציר ירקות או מים (250 מ״ל)
½ כוס שמנת 15% (125 מ״ל)
25 גרם חמאה
3 שיני שום קצוצות
½ 1 כוסות פטריות פרוסות (שמפיניון, פורטובלו, יער וכו׳)
¼ כפית פלפל שחור
¾ כפית מלח דק
3-4 עלי מרווה
להגשה: ½ כוס גבינת פרמזן מגורדת
פטוצ׳יני LM
אופן ההכנה:
- במחבת עמוקה וגדולה, מחממים שמן זית ומטגנים את השום יחד עם הפטריות עד שהן מאבדות מנפחן.
מוסיפים לפטריות חלב, ציר או מים, שמנת, חמאה, מלח, פלפל, מרווה ואת הפסטה היבשה. - מבשלים על אש בינונית במשך 17-20 דקות. מידי פעם מערבבים.
- כשהרוטב הסמיך, מסירים מהאש ומוסיפים את הפרמזן, מערבבים היטב. טועמים ומתקנים תיבול אם צריך.
- הפסטה מוכנה כאשר היא רכה והרוטב עוטף אותה לחלוטין.
- מגישים מייד עם גבינת פרמזן מגורדת.
![](https://ristretto.co.il/wp-content/uploads/2021/07/5_fettuccine_copy.png)
דרגת קושי: קל
מספר סועדים: 3-4
חומרים:
2 כוסות חלב 3% (500 מ״ל)
1 כוס ציר ירקות או מים (250 מ״ל)
½ כוס שמנת 15% (125 מ״ל)
25 גרם חמאה
3 שיני שום קצוצות
½ 1 כוסות פטריות פרוסות (שמפיניון, פורטובלו, יער וכו׳)
¼ כפית פלפל שחור
¾ כפית מלח דק
3-4 עלי מרווה
להגשה: ½ כוס גבינת פרמזן מגורדת
פטוצ׳יני LM
![](https://ristretto.co.il/wp-content/uploads/2021/07/5_fettuccine_copy.png)
כשתכינו את הרוטב הזה לא יאמינו לכם שהוא מבוסס על חלב ולא על שמנת!
בזכות שיטת הבישול בסיר אחד העמילנים שבדרך כלל יוצאים אל מי הבישול – נכנסים אל רוטב ומסמיכים אותו
הרוטב שמתקבל הוא עשיר וקטיפתי עם אחוזי שומן נמוכים!
פסטה אלפרדו-פטריות
אופן ההכנה:
- במחבת עמוקה וגדולה, מחממים שמן זית ומטגנים את השום יחד עם הפטריות עד שהן מאבדות מנפחן.
מוסיפים לפטריות חלב, ציר או מים, שמנת, חמאה, מלח, פלפל, מרווה ואת הפסטה היבשה. - מבשלים על אש בינונית במשך 17-20 דקות. מידי פעם מערבבים.
- כשהרוטב הסמיך, מסירים מהאש ומוסיפים את הפרמזן, מערבבים היטב. טועמים ומתקנים תיבול אם צריך.
- הפסטה מוכנה כאשר היא רכה והרוטב עוטף אותה לחלוטין.
- מגישים מייד עם גבינת פרמזן מגורדת.