פאד תאי

המנה המוקפצת האהובה

זמן הכנה

30 דקות

זמן בישול

15 דקות

דרגת קושי

קל

המנה התאילנדית הכי מפורסמת במערב! אטריות אורז מוקפצות עם עוף או טופו ברוטב מתקתק ותוספת של בצל ירוק ונבטים טריים. איזון טעמים תאילנדי קלאסי בין- מתוק, מלוח, חמוץ וחריף.

פאד תאי

המנה המוקפצת האהובה

חומרים:

250 גרם אטריות אורז  Blue Elephant

2 כפות שמן צמחי

2 ביצים טרופות

250 גרם טופו / חזה עוף חתוך לקוביות

120 גרם רוטב פאד תאי  Blue Elephant

2 כוסות נבטים סיניים

½ כוס בצל ירוק חתוך גס

להגשה:

עלי כוסברה

3 כפות בוטנים / קשיו קלויים

פלח לימון /ליים

½ כפית צ׳ילי יבש (לא חובה)

מרק טום יאם

(המוצר כשרמוצרים כשרים)

רוטב פאד תאי

(המוצר כשרמוצרים כשרים)

רוטב דגים

אופן ההכנה:

1. משרים את אטריות האורז במים פושרים למשך 20 דקות. מסננים ושומרים בצד.
2. במחבת ווק גדולה מחממים את השמן, מוסיפים את הביצים בערבוב מהיר עד שהן מבושלת היטב ומייד מוסיפים את קוביות העוף/טופו. מטגנים עד לקבלת גוון זהוב.
3. מוסיפים לווק את אטריות האורז ומקפיצים. יוצקים את רוטב הפאד תאי ומקפיצים יחד עד שהאטריות מתרככות והרוטב נספג.
4. מכבים את האש. מוסיפים נבטים ובצל ירוק ומערבבים.
5. מגישים עם עלי כוסברה, בוטנים גרוסים, צ׳ילי יבש ופלח לימון/ליים.

דרגת קושי: קל

מספר סועדים: 3-4

חומרים:

250 גרם אטריות אורז  Blue Elephant

2 כפות שמן צמחי

2 ביצים טרופות

250 גרם טופו / חזה עוף חתוך לקוביות

120 גרם רוטב פאד תאי  Blue Elephant

2 כוסות נבטים סיניים

½ כוס בצל ירוק חתוך גס

להגשה:

עלי כוסברה

3 כפות בוטנים / קשיו קלויים

פלח לימון /ליים

½ כפית צ׳ילי יבש (לא חובה)

מרק טום יאם

(המוצר כשרמוצרים כשרים)

רוטב פאד תאי

(המוצר כשרמוצרים כשרים)

רוטב דגים

המנה התאילנדית הכי מפורסמת במערב! אטריות אורז מוקפצות עם עוף או טופו ברוטב מתקתק ותוספת של בצל ירוק ונבטים טריים. איזון טעמים תאילנדי קלאסי בין- מתוק, מלוח, חמוץ וחריף.

פאד תאי

אופן ההכנה:

1. משרים את אטריות האורז במים פושרים למשך 20 דקות. מסננים ושומרים בצד.
2. במחבת ווק גדולה מחממים את השמן, מוסיפים את הביצים בערבוב מהיר עד שהן מבושלת היטב ומייד מוסיפים את קוביות העוף/טופו. מטגנים עד לקבלת גוון זהוב.
3. מוסיפים לווק את אטריות האורז ומקפיצים. יוצקים את רוטב הפאד תאי ומקפיצים יחד עד שהאטריות מתרככות והרוטב נספג.
4. מכבים את האש. מוסיפים נבטים ובצל ירוק ומערבבים.
5. מגישים עם עלי כוסברה, בוטנים גרוסים, צ׳ילי יבש ופלח לימון/ליים.

מתכונים נוספים שיעניינו אותך

עם פטריות וקייל

ברוטב מתוק חריף

ברוטב סויה ודבש

ברוטב עגבניות ושום

מוקפץ סיני אמיתי

מנה נוסטלגית בטעם סיני אמיתי