את שם המנה כולנו מכירים מהמסעדות הסיניות של פעם אבל הגיע הזמן לתת לה עדכון גרסה לטעמים פחות מתוקים ויותר עשירים. אז לקחנו את החלקים הטובים של המנה ושילבנו עם רוטב נהדר ומאוזן שמשלב טעמים של מתיקות, חמיצות ומליחות.
מתכון: תאיר מורדוך
עוף חמוץ מתוק
מנה מיתולוגית בגרסה עדכנית
חומרים:
500 גרם חזה עוף חתוך לקוביות
1 שן שום קצוצה
½ כפית פלפל לבן טחון
½ כוס קמח לבן
שמן לטיגון בגובה של 3 ס"מ במחבת
להקפצה:
1 בצל חתוך לחתיכות גדולות
1 עגבניה חתוכה לקוביות גדולות
3 גבעולים של בצק ירוק פרוס לחתיכות של כ 3 ס"מ
1 פלפל אדום חתוך לקוביות גדולות
לרוטב:
¼ כוס סוכר חום
2 כפות קטשופ
3/4 כוס מיץ אננס או מים
½ כפית תבלין Spice 5 סיני או קורט קינמון, 1 כוכב אניס, 1 ציפורן ו3 גרגירי פלפל שחור שלם.
2 כפיות קורנפלור
להגשה: חופן בצל ירוק פרוס
רוטב סויה בהיר
אופן ההכנה:
- בסיר קטן או מחבת שמים את כל מרכיבי הרוטב למעט הקורנפלור, ומחממים עד להמסת הסוכר. בקערה קטנה מערבבים 2 כפות קורנפלור עם מים קרים ומוסיפים לרוטב, מבשלים 2 דקות עד שמסמיך.
- בקערה מערבבים את העוף עם רוטב סויה, שום ופלפל לבן ומשרים כ- 10 דקות.
- מצפים את העוף בקמח ומעבירים לטיגון. מומלץ לטגן בשני סבבים.
- במחבת נקיה (או ווק) מחממים כף שמן, ומטגנים את הבצל והפלפלים מספר דקות. מוסיפים את העגבניות ומטגנים עוד 30 שניות. מוסיפים את העוף המטוגן והרוטב ומערבבים היטב עד שהעוף סופג את הטעמים. לבסוף מפזרים בצל ירוק.
דרגת קושי: קל
מספר סועדים: 4
חומרים:
500 גרם חזה עוף חתוך לקוביות
1 שן שום קצוצה
½ כפית פלפל לבן טחון
½ כוס קמח לבן
שמן לטיגון בגובה של 3 ס"מ במחבת
להקפצה:
1 בצל חתוך לחתיכות גדולות
1 עגבניה חתוכה לקוביות גדולות
3 גבעולים של בצק ירוק פרוס לחתיכות של כ 3 ס"מ
1 פלפל אדום חתוך לקוביות גדולות
לרוטב:
¼ כוס סוכר חום
2 כפות קטשופ
3/4 כוס מיץ אננס או מים
½ כפית תבלין Spice 5 סיני או קורט קינמון, 1 כוכב אניס, 1 ציפורן ו3 גרגירי פלפל שחור שלם.
2 כפיות קורנפלור
להגשה: חופן בצל ירוק פרוס
רוטב סויה בהיר
את שם המנה כולנו מכירים מהמסעדות הסיניות של פעם אבל הגיע הזמן לתת לה עדכון גרסה לטעמים פחות מתוקים ויותר עשירים. אז לקחנו את החלקים הטובים של המנה ושילבנו עם רוטב נהדר ומאוזן שמשלב טעמים של מתיקות, חמיצות ומליחות.
מתכון: תאיר מורדוך
עוף חמוץ מתוק
אופן ההכנה:
- בסיר קטן או מחבת שמים את כל מרכיבי הרוטב למעט הקורנפלור, ומחממים עד להמסת הסוכר. בקערה קטנה מערבבים 2 כפות קורנפלור עם מים קרים ומוסיפים לרוטב, מבשלים 2 דקות עד שמסמיך.
- בקערה מערבבים את העוף עם רוטב סויה, שום ופלפל לבן ומשרים כ- 10 דקות.
- מצפים את העוף בקמח ומעבירים לטיגון. מומלץ לטגן בשני סבבים.
- במחבת נקיה (או ווק) מחממים כף שמן, ומטגנים את הבצל והפלפלים מספר דקות. מוסיפים את העגבניות ומטגנים עוד 30 שניות. מוסיפים את העוף המטוגן והרוטב ומערבבים היטב עד שהעוף סופג את הטעמים. לבסוף מפזרים בצל ירוק.