סלט פסטה ואנטיפסטי

חגיגה של צבעים וטעמים

זמן הכנה

10 דקות

זמן בישול

50 דקות

דרגת קושי

קל

סלט פסטה שהוא חגיגה של צבעים וטעמים! מתיקות הירקות הצלויים משתלבת נהדר עם מליחות הגבינה וחמיצות הבלסמי. בחירה מושלמת לפיקניק או בראנץ׳ של שבת. מומלץ להגיש בטמפ׳ החדר.

 

סלט פסטה ואנטיפסטי

חגיגה של צבעים וטעמים

חומרים:

500 גרם אורקייטה DE CECCO

2 בטטות בינוניות חתוכות לקוביות קטנות

1 חציל חתוך לקוביות קטנות

2 כוסות פרחי כרובית

2 כוסות עגבניות שרי חצויות

2 בצלים סגולים חתוכים גס

כף מלח גס

⅓ כוס שמן זית

150 גרם גבינת פטה מפוררת

2 כפות צלפים בחומץ Ponti

2 כפות חומץ בלסמי Ponti

חופן עלי בזיליקום או זעתר טריים

צלפים בחומץ בן יין

אוריקיטה

(המוצר כשרמוצרים כשרים)

שמן זית

(המוצר כשרמוצרים כשרים)

חומץ בלסמי פרימיום

אופן ההכנה:

  1. מחממים תנור לחום של 200 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה ומסדרים את הירקות בתבנית. אפשר לערבב ביניהם או לסדר כל ירק במקבץ אחד.
  2. מזלפים שמן זית ומלח גס ומכניסים לתנור ל 35-40 דקות. הירקות מוכנים כאשר הם רכים ושחומים.
  3. מבשלים את הפסטה לפי הוראות ההכנה, מסננים, מזלפים מעט שמן זית ומערבבים כדי למנוע הדבקות.
  4. כשהירקות מוכנים, מערבבים את כולם יחד בתבנית, מעבירים לפסטה החמה ומערבבים.
  5. מניחים לפסטה להתקרר עד לטמפ׳ החדר ואז מוסיפים חומץ בלסמי, גבינת פטה ועלי בזיליקום או זעתר. טועמים ואם יש צורך מתקנים תיבול.

דרגת קושי: קל

מספר סועדים: 5-6

חומרים:

500 גרם אורקייטה DE CECCO

2 בטטות בינוניות חתוכות לקוביות קטנות

1 חציל חתוך לקוביות קטנות

2 כוסות פרחי כרובית

2 כוסות עגבניות שרי חצויות

2 בצלים סגולים חתוכים גס

כף מלח גס

⅓ כוס שמן זית

150 גרם גבינת פטה מפוררת

2 כפות צלפים בחומץ Ponti

2 כפות חומץ בלסמי Ponti

חופן עלי בזיליקום או זעתר טריים

צלפים בחומץ בן יין

אוריקיטה

(המוצר כשרמוצרים כשרים)

שמן זית

(המוצר כשרמוצרים כשרים)

חומץ בלסמי פרימיום

סלט פסטה שהוא חגיגה של צבעים וטעמים! מתיקות הירקות הצלויים משתלבת נהדר עם מליחות הגבינה וחמיצות הבלסמי. בחירה מושלמת לפיקניק או בראנץ׳ של שבת. מומלץ להגיש בטמפ׳ החדר.

 

סלט פסטה ואנטיפסטי

אופן ההכנה:

  1. מחממים תנור לחום של 200 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה ומסדרים את הירקות בתבנית. אפשר לערבב ביניהם או לסדר כל ירק במקבץ אחד.
  2. מזלפים שמן זית ומלח גס ומכניסים לתנור ל 35-40 דקות. הירקות מוכנים כאשר הם רכים ושחומים.
  3. מבשלים את הפסטה לפי הוראות ההכנה, מסננים, מזלפים מעט שמן זית ומערבבים כדי למנוע הדבקות.
  4. כשהירקות מוכנים, מערבבים את כולם יחד בתבנית, מעבירים לפסטה החמה ומערבבים.
  5. מניחים לפסטה להתקרר עד לטמפ׳ החדר ואז מוסיפים חומץ בלסמי, גבינת פטה ועלי בזיליקום או זעתר. טועמים ואם יש צורך מתקנים תיבול.

מתכונים נוספים שיעניינו אותך

שיטת ההכנה הקלה וטעימה ביותר לדגים

משנה ששוברת את כל המוסכמות

ארוחת פיקניק מושלמת

המנה המשפחתית המושלמת