סלט פסטה שהוא חגיגה של צבעים וטעמים! מתיקות הירקות הצלויים משתלבת נהדר עם מליחות הגבינה וחמיצות הבלסמי. בחירה מושלמת לפיקניק או בראנץ׳ של שבת. מומלץ להגיש בטמפ׳ החדר.
סלט פסטה ואנטיפסטי
חגיגה של צבעים וטעמים
חומרים:
2 בטטות בינוניות חתוכות לקוביות קטנות
1 חציל חתוך לקוביות קטנות
2 כוסות פרחי כרובית
2 כוסות עגבניות שרי חצויות
2 בצלים סגולים חתוכים גס
כף מלח גס
⅓ כוס שמן זית
150 גרם גבינת פטה מפוררת
חופן עלי בזיליקום או זעתר טריים
צלפים בחומץ בן יין
אוריקיטה
שמן זית
חומץ בלסמי פרימיום
אופן ההכנה:
- מחממים תנור לחום של 200 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה ומסדרים את הירקות בתבנית. אפשר לערבב ביניהם או לסדר כל ירק במקבץ אחד.
- מזלפים שמן זית ומלח גס ומכניסים לתנור ל 35-40 דקות. הירקות מוכנים כאשר הם רכים ושחומים.
- מבשלים את הפסטה לפי הוראות ההכנה, מסננים, מזלפים מעט שמן זית ומערבבים כדי למנוע הדבקות.
- כשהירקות מוכנים, מערבבים את כולם יחד בתבנית, מעבירים לפסטה החמה ומערבבים.
- מניחים לפסטה להתקרר עד לטמפ׳ החדר ואז מוסיפים חומץ בלסמי, גבינת פטה ועלי בזיליקום או זעתר. טועמים ואם יש צורך מתקנים תיבול.
דרגת קושי: קל
מספר סועדים: 5-6
חומרים:
2 בטטות בינוניות חתוכות לקוביות קטנות
1 חציל חתוך לקוביות קטנות
2 כוסות פרחי כרובית
2 כוסות עגבניות שרי חצויות
2 בצלים סגולים חתוכים גס
כף מלח גס
⅓ כוס שמן זית
150 גרם גבינת פטה מפוררת
חופן עלי בזיליקום או זעתר טריים
צלפים בחומץ בן יין
אוריקיטה
שמן זית
חומץ בלסמי פרימיום
סלט פסטה שהוא חגיגה של צבעים וטעמים! מתיקות הירקות הצלויים משתלבת נהדר עם מליחות הגבינה וחמיצות הבלסמי. בחירה מושלמת לפיקניק או בראנץ׳ של שבת. מומלץ להגיש בטמפ׳ החדר.
סלט פסטה ואנטיפסטי
אופן ההכנה:
- מחממים תנור לחום של 200 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה ומסדרים את הירקות בתבנית. אפשר לערבב ביניהם או לסדר כל ירק במקבץ אחד.
- מזלפים שמן זית ומלח גס ומכניסים לתנור ל 35-40 דקות. הירקות מוכנים כאשר הם רכים ושחומים.
- מבשלים את הפסטה לפי הוראות ההכנה, מסננים, מזלפים מעט שמן זית ומערבבים כדי למנוע הדבקות.
- כשהירקות מוכנים, מערבבים את כולם יחד בתבנית, מעבירים לפסטה החמה ומערבבים.
- מניחים לפסטה להתקרר עד לטמפ׳ החדר ואז מוסיפים חומץ בלסמי, גבינת פטה ועלי בזיליקום או זעתר. טועמים ואם יש צורך מתקנים תיבול.