מאפינס פסטה וירקות

שימוש מיוחד לפסטה המוכרת

זמן הכנה

10 דקות

זמן בישול

35 דקות

דרגת קושי

קל

מאפים אישיים מדליקים העושים שימוש בפסטה עדינה מאוד שנקראת שערות מלאכים ומגיעה מגולגלת בדיוק בגודל המתאים לתבנית מאפינס!
בזכות עדינותה של הפסטה אין צורך לבשל אותה במים לפני האפייה. המאפה שמתקבל רך ועסיסי בחלקו התחתון ופריך ומתפצח בחלקו העליון.

מאפינס פסטה וירקות

שימוש מיוחד לפסטה המוכרת

חומרים:

250 גרם קאפלי די אנגלו DE CECCO

למלית

 1 מיכל (250 מ״ל) שמנת מתוקה 15%

¾  כוס חלב

½ כוס גבינת פרמזן מגורדת

2 ביצים

1 גביע שמנת חמוצה

1 כפית מלח

½  כפית פלפל שחור

¼ כוס שמן זית DE CECCO

תוספת ירקות לבחירתכם:

2 כוסות פרחי ברוקולי חלוטים ומתובלים בשמן זית, שום ומלח

או

1 כוס תרד חלוט מתובל בשמן זית שום, מלח ופלפל

או

½  כוס זיתים שחורים וכוס עגבניות מיובשות קצוצות

1 כוס גבינה קשה לפיזור  (מוצרלה, קשקבל, גאודה או צ׳דר)

קאפלי ד’אנג’לו

(המוצר כשרמוצרים כשרים)

אופן ההכנה:

  • מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
  • מערבבים את כל חומרי המלית עד לקבלת תערובת אחידה במרקם דליל.
  • משמנים תבנית מאפינס במעט שמן זית. מניחים בכל שקע גלגל אחד של פסטה (הגודל מתאים בדיוק).

  • מניחים כף מהירק הנבחר ומעל הכל יוצקים את תערובת המלית כך שתגיע כמעט עד לקצה הפסטה. מפזרים מעל גבינה מגורדת.
    מכסים בנייר אפייה ומעליו נייר אלומיניום. אופים בתנור למשך 25 דקות, מסירים את הכיסוי ואופים עוד 10 דקות עד להשחמה.

דרגת קושי: קל

מספר סועדים: 12 מאפינס

חומרים:

250 גרם קאפלי די אנגלו DE CECCO

למלית

 1 מיכל (250 מ״ל) שמנת מתוקה 15%

¾  כוס חלב

½ כוס גבינת פרמזן מגורדת

2 ביצים

1 גביע שמנת חמוצה

1 כפית מלח

½  כפית פלפל שחור

¼ כוס שמן זית DE CECCO

תוספת ירקות לבחירתכם:

2 כוסות פרחי ברוקולי חלוטים ומתובלים בשמן זית, שום ומלח

או

1 כוס תרד חלוט מתובל בשמן זית שום, מלח ופלפל

או

½  כוס זיתים שחורים וכוס עגבניות מיובשות קצוצות

1 כוס גבינה קשה לפיזור  (מוצרלה, קשקבל, גאודה או צ׳דר)

קאפלי ד’אנג’לו

(המוצר כשרמוצרים כשרים)

מאפים אישיים מדליקים העושים שימוש בפסטה עדינה מאוד שנקראת שערות מלאכים ומגיעה מגולגלת בדיוק בגודל המתאים לתבנית מאפינס!
בזכות עדינותה של הפסטה אין צורך לבשל אותה במים לפני האפייה. המאפה שמתקבל רך ועסיסי בחלקו התחתון ופריך ומתפצח בחלקו העליון.

מאפינס פסטה וירקות

אופן ההכנה:

  • מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
  • מערבבים את כל חומרי המלית עד לקבלת תערובת אחידה במרקם דליל.
  • משמנים תבנית מאפינס במעט שמן זית. מניחים בכל שקע גלגל אחד של פסטה (הגודל מתאים בדיוק).

  • מניחים כף מהירק הנבחר ומעל הכל יוצקים את תערובת המלית כך שתגיע כמעט עד לקצה הפסטה. מפזרים מעל גבינה מגורדת.
    מכסים בנייר אפייה ומעליו נייר אלומיניום. אופים בתנור למשך 25 דקות, מסירים את הכיסוי ואופים עוד 10 דקות עד להשחמה.

מתכונים נוספים שיעניינו אותך

ארוחה מהירה ומזינה

מנת הפיקניק האולטימטיבית

ברוטב סויה וג׳ינג׳ר

מנה מיתולוגית בגרסה עדכנית

בניחוח לימוני

בייקון שמנת וחלמון