מק אנד צ׳יז

מאפה פסטה וגבינות

זמן הכנה

10 דקות

זמן בישול

45 דקות

דרגת קושי

קל

לא תוכלו לעמוד מול מאפה הפסטה המושחת הזה בלי לקחת לעצמכם מנה מפנקת. רוטב המורכב מגבינות ובשמל שעוטפים את הפסטה
והופכים כל ביס לעונג צרוף!

מק אנד צ׳יז

מאפה פסטה וגבינות

חומרים:

500 גרם רדיאטורי La molisana

50 גרם חמאה

3 כפות קמח

700 מ״ל חלב פושר

200 גרם גבינת צ׳דר מגורדת

100 גרם גבינת מוצרלה מגורדת

½ 1 כפיות מלח

1 כפית פלפל שחור

1 כפית חרדל (לא חובה)

½  כוס ממי הבישול של הפסטה

לציפוי

⅓  כוס פירורי לחם מסוג פנקו

2 כפות שמן זית De Cecco

1 כפית שום כתוש

1 כף פטרוזיליה קצוצה

מעט מלח

רדיאטורי LM

(המוצר כשרמוצרים כשרים)

אופן ההכנה:

  1. מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
  2. במחבת עמוקה ממיסים חמאה, מוסיפים קמח ומערבבים עד שהוא סופג את השומן. יוצקים פנימה את החלב בהדרגה תוך כדי ערבוב נמרץ בעזרת מטרפה (כדי למנוע גושים).
  3. ממשיכים לבשל את הרוטב עד שהוא מסמיך. מוסיפים את הגבינות, התבלינים והחרדל ומערבבים היטב.
  4. מבשלים את הפסטה מחצית מהזמן הרשום על האריזה. בתום הבישול, שומרים ½ כוס ממי הבישול.  מסננים ומוסיפים את הפסטה לרוטב הבשמל יחד עם מי הבישול ששמרנו בצד. מערבבים היטב עד שהרוטב עוטף את הפסטה.
  5. להכנת פירורי הלחם – מערבבים את כל המרכיבים היטב ומקפיצים כמה דקות במחבת חמה עד שהם מקבלים גוון שחום.
  6. מעבירים את הפסטה עם הרוטב לתבנית, מפזרים מעל את פירורי הלחם ואופים בתנור כ-½ שעה עד שהמאפה זהוב.

אם רוצים להפתיע…

אפשר להוסיף לרוטב רבעי ארטישוק משומר, פרחי כרובית או ברוקולי חלוטים וחתוכים לפרחים קטנים.

דרגת קושי: קל

מספר סועדים: 5-6

חומרים:

500 גרם רדיאטורי La molisana

50 גרם חמאה

3 כפות קמח

700 מ״ל חלב פושר

200 גרם גבינת צ׳דר מגורדת

100 גרם גבינת מוצרלה מגורדת

½ 1 כפיות מלח

1 כפית פלפל שחור

1 כפית חרדל (לא חובה)

½  כוס ממי הבישול של הפסטה

לציפוי

⅓  כוס פירורי לחם מסוג פנקו

2 כפות שמן זית De Cecco

1 כפית שום כתוש

1 כף פטרוזיליה קצוצה

מעט מלח

רדיאטורי LM

(המוצר כשרמוצרים כשרים)

לא תוכלו לעמוד מול מאפה הפסטה המושחת הזה בלי לקחת לעצמכם מנה מפנקת. רוטב המורכב מגבינות ובשמל שעוטפים את הפסטה
והופכים כל ביס לעונג צרוף!

מאפה פסטה וגבינות

אופן ההכנה:

  1. מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
  2. במחבת עמוקה ממיסים חמאה, מוסיפים קמח ומערבבים עד שהוא סופג את השומן. יוצקים פנימה את החלב בהדרגה תוך כדי ערבוב נמרץ בעזרת מטרפה (כדי למנוע גושים).
  3. ממשיכים לבשל את הרוטב עד שהוא מסמיך. מוסיפים את הגבינות, התבלינים והחרדל ומערבבים היטב.
  4. מבשלים את הפסטה מחצית מהזמן הרשום על האריזה. בתום הבישול, שומרים ½ כוס ממי הבישול.  מסננים ומוסיפים את הפסטה לרוטב הבשמל יחד עם מי הבישול ששמרנו בצד. מערבבים היטב עד שהרוטב עוטף את הפסטה.
  5. להכנת פירורי הלחם – מערבבים את כל המרכיבים היטב ומקפיצים כמה דקות במחבת חמה עד שהם מקבלים גוון שחום.
  6. מעבירים את הפסטה עם הרוטב לתבנית, מפזרים מעל את פירורי הלחם ואופים בתנור כ-½ שעה עד שהמאפה זהוב.

אם רוצים להפתיע…

אפשר להוסיף לרוטב רבעי ארטישוק משומר, פרחי כרובית או ברוקולי חלוטים וחתוכים לפרחים קטנים.

מתכונים נוספים שיעניינו אותך

רוטב בוטנים ורוטב פלפל שחור

כל הטיפים להכנת הבצק המושלם

הכנה מהירה וחריפות מעודנת

קציצות עוף אווריריות בטעמים מפתיעים

עשיר בטעמים מפתיעים

מנה קלה ומפתיעה