פסטת הדיונון מתאפיינת בטעמים עדינים של ים ולכן היא נפלאה בשילוב דגים או פירות ים. צבעה השחור מרהיב ומשלב מצויין עם טעמים ים תיכוניים- שום, שמן זית, עגבניות וארטישוקים.
אפשר להניח את נתח הדג מעל המנה או לפרק את הדג לאחר הצלייה לחתיכות קטות שמשתלבות בתוך הפסטה.
לינגוויני דגים שחור
חומרים:
⅓ כוס שמן זית
3 שיני שום קונפי
1/2 כוס יין לבן
10 עגבניות שרי קונפי או עגבניות מיובשות
2 כפות מיץ לימון
1 כף גרידת לימון
10 עלי בזיליקום
3 פילה דג לבן (נתח פילה לכל מנה)
פסטה לינגוויני דיו דיונון
פרמג׳אנו רג׳יאנו 30 חודש
אופן ההכנה:
אופן ההכנה:
- מבשלים את הפסטה ע״פ הוראות היצרן. שומרים ¼ כוס מנוזלי הבישול של הפסטה.
- מחממים שמן זית במחבת גדולה ועמוקה, מוסיפים שום ומטגנים קלות.
- יוצקים את היין הלבן ומאדים את האלכוהול מספר שניות. מתבלים במלח ופלפל.
- מוסיפים את רבעי הארטישוק והעגבניות.
- מעבירים את הפסטה החמה למחבת ומקפיצים קלות. מוסיפים בזיליקום, מיץ לימון וגרידת הלימון ומערבבים עד שהרוטב עוטף את הפסטה. טועמים ומתקנים תיבול אם צריך.
- בינתיים מחממים מחבת קטנה עם מעט שמן זית. מתבלים את נתחי הדג במלח ופלפל שחור. כשהמחבת מאוד חמה מניחים את הדג על הצד של העור וצולים כ 2 דקות. הופכים וצולים עוד כדקה.
- להגשה: מסדרים את מנת הפסטה בצלחת, מפזרים מעל גרידת לימון ובזיליקום קצוץ. מניחים את נתח הדג מעל, ומגישים.
**להכנת עגבניות ושום קונפי בבית- מחממים 2 כוסות שמן זית בסיר קטן, מוסיפים 10 שיני שום, 10 עגבניות שרי ומבשלים על אש נמוכה כ- 45 דקות תוך בעבוע עדין עד שהשום רך.
![](https://ristretto.co.il/wp-content/uploads/2021/07/609120.jpg)
![](https://ristretto.co.il/wp-content/uploads/2021/07/prmzn_30_khvdsh-768x1024.jpg)
דרגת קושי: בינוני
מספר סועדים: 2-3
חומרים:
⅓ כוס שמן זית
3 שיני שום קונפי
1/2 כוס יין לבן
10 עגבניות שרי קונפי או עגבניות מיובשות
2 כפות מיץ לימון
1 כף גרידת לימון
10 עלי בזיליקום
3 פילה דג לבן (נתח פילה לכל מנה)
פסטה לינגוויני דיו דיונון
פרמג׳אנו רג׳יאנו 30 חודש
![](https://ristretto.co.il/wp-content/uploads/2021/07/609120.jpg)
![](https://ristretto.co.il/wp-content/uploads/2021/07/prmzn_30_khvdsh-768x1024.jpg)
פסטת הדיונון מתאפיינת בטעמים עדינים של ים ולכן היא נפלאה בשילוב דגים או פירות ים. צבעה השחור מרהיב ומשלב מצויין עם טעמים ים תיכוניים- שום, שמן זית, עגבניות וארטישוקים.
אפשר להניח את נתח הדג מעל המנה או לפרק את הדג לאחר הצלייה לחתיכות קטות שמשתלבות בתוך הפסטה.
—
אופן ההכנה:
אופן ההכנה:
- מבשלים את הפסטה ע״פ הוראות היצרן. שומרים ¼ כוס מנוזלי הבישול של הפסטה.
- מחממים שמן זית במחבת גדולה ועמוקה, מוסיפים שום ומטגנים קלות.
- יוצקים את היין הלבן ומאדים את האלכוהול מספר שניות. מתבלים במלח ופלפל.
- מוסיפים את רבעי הארטישוק והעגבניות.
- מעבירים את הפסטה החמה למחבת ומקפיצים קלות. מוסיפים בזיליקום, מיץ לימון וגרידת הלימון ומערבבים עד שהרוטב עוטף את הפסטה. טועמים ומתקנים תיבול אם צריך.
- בינתיים מחממים מחבת קטנה עם מעט שמן זית. מתבלים את נתחי הדג במלח ופלפל שחור. כשהמחבת מאוד חמה מניחים את הדג על הצד של העור וצולים כ 2 דקות. הופכים וצולים עוד כדקה.
- להגשה: מסדרים את מנת הפסטה בצלחת, מפזרים מעל גרידת לימון ובזיליקום קצוץ. מניחים את נתח הדג מעל, ומגישים.
**להכנת עגבניות ושום קונפי בבית- מחממים 2 כוסות שמן זית בסיר קטן, מוסיפים 10 שיני שום, 10 עגבניות שרי ומבשלים על אש נמוכה כ- 45 דקות תוך בעבוע עדין עד שהשום רך.