לינגוויני דגים שחור

זמן הכנה

זמן בישול

ברוטב אליו אוליו

דרגת קושי

בינוני

פסטת הדיונון מתאפיינת בטעמים עדינים של ים ולכן היא נפלאה בשילוב דגים או פירות ים. צבעה השחור מרהיב ומשלב מצויין עם טעמים ים תיכוניים- שום, שמן זית, עגבניות וארטישוקים.

אפשר להניח את נתח הדג מעל המנה או לפרק את הדג לאחר הצלייה לחתיכות קטות שמשתלבות בתוך הפסטה.

 

לינגוויני דגים שחור

חומרים:

250 גרם לינגוויני דיונון

⅓ כוס שמן זית

3 שיני שום קונפי

1/2 כוס יין לבן

½ כוס רבעי ארטישוק

10 עגבניות שרי קונפי או עגבניות מיובשות 

2 כפות מיץ לימון

1 כף גרידת לימון 

10 עלי בזיליקום

3 פילה דג לבן (נתח פילה לכל מנה)

פסטה לינגוויני דיו דיונון

פרמג׳אנו רג׳יאנו 30 חודש

אופן ההכנה:

אופן ההכנה:

  1. מבשלים את הפסטה ע״פ הוראות היצרן. שומרים ¼ כוס מנוזלי הבישול של הפסטה.
  2. מחממים שמן זית במחבת גדולה ועמוקה, מוסיפים שום ומטגנים קלות. 
  3. יוצקים את היין הלבן ומאדים את האלכוהול מספר שניות. מתבלים במלח ופלפל.
  4. מוסיפים את רבעי הארטישוק והעגבניות.
  5. מעבירים את הפסטה החמה למחבת ומקפיצים קלות. מוסיפים בזיליקום, מיץ לימון וגרידת הלימון ומערבבים עד שהרוטב עוטף את הפסטה. טועמים ומתקנים תיבול אם צריך.
  6. בינתיים מחממים מחבת קטנה עם מעט שמן זית. מתבלים את נתחי הדג במלח ופלפל שחור. כשהמחבת מאוד חמה מניחים את הדג על הצד של העור וצולים כ 2 דקות. הופכים וצולים עוד כדקה. 
  7. להגשה: מסדרים את מנת הפסטה בצלחת, מפזרים מעל גרידת לימון ובזיליקום קצוץ. מניחים את נתח הדג מעל, ומגישים.

**להכנת עגבניות ושום קונפי בבית- מחממים 2 כוסות שמן זית בסיר קטן, מוסיפים 10 שיני שום, 10 עגבניות שרי ומבשלים על אש נמוכה כ- 45 דקות תוך בעבוע עדין עד שהשום רך.

דרגת קושי: בינוני

מספר סועדים: 2-3

חומרים:

250 גרם לינגוויני דיונון

⅓ כוס שמן זית

3 שיני שום קונפי

1/2 כוס יין לבן

½ כוס רבעי ארטישוק

10 עגבניות שרי קונפי או עגבניות מיובשות 

2 כפות מיץ לימון

1 כף גרידת לימון 

10 עלי בזיליקום

3 פילה דג לבן (נתח פילה לכל מנה)

פסטה לינגוויני דיו דיונון

פרמג׳אנו רג׳יאנו 30 חודש

פסטת הדיונון מתאפיינת בטעמים עדינים של ים ולכן היא נפלאה בשילוב דגים או פירות ים. צבעה השחור מרהיב ומשלב מצויין עם טעמים ים תיכוניים- שום, שמן זית, עגבניות וארטישוקים.

אפשר להניח את נתח הדג מעל המנה או לפרק את הדג לאחר הצלייה לחתיכות קטות שמשתלבות בתוך הפסטה.

 

אופן ההכנה:

אופן ההכנה:

  1. מבשלים את הפסטה ע״פ הוראות היצרן. שומרים ¼ כוס מנוזלי הבישול של הפסטה.
  2. מחממים שמן זית במחבת גדולה ועמוקה, מוסיפים שום ומטגנים קלות. 
  3. יוצקים את היין הלבן ומאדים את האלכוהול מספר שניות. מתבלים במלח ופלפל.
  4. מוסיפים את רבעי הארטישוק והעגבניות.
  5. מעבירים את הפסטה החמה למחבת ומקפיצים קלות. מוסיפים בזיליקום, מיץ לימון וגרידת הלימון ומערבבים עד שהרוטב עוטף את הפסטה. טועמים ומתקנים תיבול אם צריך.
  6. בינתיים מחממים מחבת קטנה עם מעט שמן זית. מתבלים את נתחי הדג במלח ופלפל שחור. כשהמחבת מאוד חמה מניחים את הדג על הצד של העור וצולים כ 2 דקות. הופכים וצולים עוד כדקה. 
  7. להגשה: מסדרים את מנת הפסטה בצלחת, מפזרים מעל גרידת לימון ובזיליקום קצוץ. מניחים את נתח הדג מעל, ומגישים.

**להכנת עגבניות ושום קונפי בבית- מחממים 2 כוסות שמן זית בסיר קטן, מוסיפים 10 שיני שום, 10 עגבניות שרי ומבשלים על אש נמוכה כ- 45 דקות תוך בעבוע עדין עד שהשום רך.

מתכונים נוספים שיעניינו אותך

שיטת ההכנה הקלה וטעימה ביותר לדגים

משנה ששוברת את כל המוסכמות

ארוחת פיקניק מושלמת

המנה המשפחתית המושלמת

המנה הורודה