מנזר Lucedio בצפון איטליה נוסד ב-1123 ידי נזירים סיסטריאנים. בתחילת המאה ה-15 הכשירו הנזירים את האדמה ולראשונה באיטליה החל גידול אורז.
ככל שחלף זמן והודות למיקומו הגיאוגרפי האסטרטגי, הפך המנזר למרכז משגשג של כוח כלכלי ופוליטי ושלושה אפיפיורים בקרו בו.
לאחר מספר מאבקים והחלפת בעלים, הושגה לבסוף בעלות על המנזר ע”י המרקיז ג’ובאני גוצני די סאן ג’ורג’יו, שהיה מאבותיה של הבעלים הנוכחי, הרוזנת רוזטה קלרה קוואלי.
מוצרי הריזוטו של Principato di Lucedio ידועים בכל רחבי העולם באיכותם יוצאת הדופן, פרי של ניסיון רב מאוד והערכה למסורת.
שטחי החקלאות של Principato di Lucedio משתרעים על פני 500 דונם, וממוקמים בתוך פרק אזורי. הייצור כולו מתבצע בטכניקות בעלות זיקה ירוקה ועם השפעה מינימלית על הסביבה הטבעית.
אריזת המוצרים נעשית תחת בקרה אקלימית על מנת להבטיח את טריותם של המוצרים תוך שמירה על ערכיהם התזונתיים.