אנחנו מאוד אוהבים לזניה אבל לפעמים בא לנו לגוון במילוי ובסגנון ההכנה. שיטת הגילגול של דפי הלזניה יוצרת מנה יפיפיה וטעימה בטירוף!
מילוי של ריקוטה וקישוא בתוספת רעננות של גרידת לימון יהפכו את הביס למענג ומפתיע בטעמים.
אפשרו מומלץ לשלב ילדים בהכנה!
לנזלוני
השילוב המושלם בין לזניה לקנלוני
חומרים:
חומרים להכנת 12-15 לנזלוני
500 גרם גבינת ריקוטה (2 חבילות)
1 כוס גבינה קשה מגורדת (מוצרלה, צהובה, קשקבל)
1 ביצה
2 כוסות קישוא מגורד וסחוט היטב
1 כפית גרידת לימון
1 כפית שום כתוש
1 כפית מלח
½ כפית פלפל שחור
1 בקבוק (400 גרם) רוטב מוכן לפסטה Mutti
⅓ כוס גבינה קשה מגורדת (מוצרלה, צהובה, קשקבל)
רוטב לפסטה – עגבניות דטריני
דפי לזניה
אופן ההכנה:
אופן ההכנה:
- מבשלים את דפי הלזניה חצי מכמות הזמן (כ 10 דקות). מערבבים במהלך הבישול כדי שלא ידבקו.
- מסננים ושוטפים במים קרים. משמנים את הדפים עם מעט שמן זית כדי שלא ידבקו ומניחים בערמה.
- מערבבים את כל חומרי המילוי יחד. טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך.
- מחממים תנור לחום של 180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
- פורסים את דפי הלזניה ומניחים 2 כפות מהמילוי ומגלגלים בעדינות. מניחים בתבנית וממשיכים עד שנגמר המילוי.
- יוצקים את רוטב העגבניות על גלילות הפסטה כך שהם מכסים את רובם ומפזרים מעל גבינה מגורדת.
- אופים ללא כיסוי 25 דקות עד להזהבה.
דרגת קושי: בינוני
מספר סועדים: 4-6
חומרים:
חומרים להכנת 12-15 לנזלוני
500 גרם גבינת ריקוטה (2 חבילות)
1 כוס גבינה קשה מגורדת (מוצרלה, צהובה, קשקבל)
1 ביצה
2 כוסות קישוא מגורד וסחוט היטב
1 כפית גרידת לימון
1 כפית שום כתוש
1 כפית מלח
½ כפית פלפל שחור
1 בקבוק (400 גרם) רוטב מוכן לפסטה Mutti
⅓ כוס גבינה קשה מגורדת (מוצרלה, צהובה, קשקבל)
רוטב לפסטה – עגבניות דטריני
דפי לזניה
אנחנו מאוד אוהבים לזניה אבל לפעמים בא לנו לגוון במילוי ובסגנון ההכנה. שיטת הגילגול של דפי הלזניה יוצרת מנה יפיפיה וטעימה בטירוף!
מילוי של ריקוטה וקישוא בתוספת רעננות של גרידת לימון יהפכו את הביס למענג ומפתיע בטעמים.
אפשרו מומלץ לשלב ילדים בהכנה!
לנזלוני
אופן ההכנה:
אופן ההכנה:
- מבשלים את דפי הלזניה חצי מכמות הזמן (כ 10 דקות). מערבבים במהלך הבישול כדי שלא ידבקו.
- מסננים ושוטפים במים קרים. משמנים את הדפים עם מעט שמן זית כדי שלא ידבקו ומניחים בערמה.
- מערבבים את כל חומרי המילוי יחד. טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך.
- מחממים תנור לחום של 180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
- פורסים את דפי הלזניה ומניחים 2 כפות מהמילוי ומגלגלים בעדינות. מניחים בתבנית וממשיכים עד שנגמר המילוי.
- יוצקים את רוטב העגבניות על גלילות הפסטה כך שהם מכסים את רובם ומפזרים מעל גבינה מגורדת.
- אופים ללא כיסוי 25 דקות עד להזהבה.