הכנת פסטה בבית הינה מלאכה פשוטה אך כזו הדורשת מיומנות. בתוך הפשטות של חומרי הגלם- קמח וביצים יש צורך בדיוק התהליכים והכמויות כדי להגיע מטעם ולמרקם שרוצים. חשוב לבחור בקמח ייעודי לייצור פסטה טרייה כדי להגיע למרקם הרצוי. לאחר מכן דרושה מיומנות ידיים ויצירתיות כדי להגיש מנת פסטה בעלת מרקם וטעם מושלם.
פסטה ביתית
כל הטיפים להכנת הבצק המושלם
חומרים:
ישנם מתכונים הכוללים בתוכם גם מלח אך לטעמנו אין צורך- ההמלחה תתבצע במהלך הבישול במי מלח.
500 גרם בצק פסטה ביצים/ מים
5 ביצים גודל L
פסטה על בסיס מים: 1 ק״ג קמח מוסיפים בהדרגה עד 220 מ״ל מים + 30 מ״ל שמן זית
קמח פסטה TIPO 00
אופן ההכנה:
אופן ההכנה
-
יוצרים גומחה בערמה של קמח, יוצקים את הביצים/מים ובעזרת מזלג מתחילים לאחד בין הקמח לביצים/מים. לשים את הבצק למשך 10 דקות לפחות עד שנוצר כדור בצק אחיד ומבריק. חשוב ללוש את הבצק כדי ליצור את רשת הגלוטן שמאפשרת את האלסטיות שלו. בתום הלישה, שוטפים ידיים, מנערים את שאריות המים ובידיים רטובות מעט לשים עוד כמה דקות עד לקבלת בצק חלק וגמיש.
-
עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומעבירים למנוחה של לפחות 20 דקות אך איפלו מומלץ לילה במקרר. חשוב מאוד לתת לבצק לנוח כדי שתתקיים ספיחת הנוזלים לבצק בצורה טובה ואחידה. רידוד הפסטה נעשה במרדדת והעובי הרצוי תלוי בצורה הסופית של הפסטה ובטעם אישי.
-
אחסון וחיי מדף:
שימוש בקמח 00 שמופק מהחלק הטהור ביותר של גרעין החיטה מאריך את חיי המדף של בצק הפסטה ל 3-5 ימים ומעכב את התפתחות הגוון האפרפר שנוצר בבצק.
מומלץ להקפיא בצק לפסטה (עד 4 חודשים) לאחר יצירת הצורה הרצויה.
דרגת קושי: קל
מספר סועדים: 5-6
חומרים:
ישנם מתכונים הכוללים בתוכם גם מלח אך לטעמנו אין צורך- ההמלחה תתבצע במהלך הבישול במי מלח.
500 גרם בצק פסטה ביצים/ מים
5 ביצים גודל L
פסטה על בסיס מים: 1 ק״ג קמח מוסיפים בהדרגה עד 220 מ״ל מים + 30 מ״ל שמן זית
קמח פסטה TIPO 00
הכנת פסטה בבית הינה מלאכה פשוטה אך כזו הדורשת מיומנות. בתוך הפשטות של חומרי הגלם- קמח וביצים יש צורך בדיוק התהליכים והכמויות כדי להגיע מטעם ולמרקם שרוצים. חשוב לבחור בקמח ייעודי לייצור פסטה טרייה כדי להגיע למרקם הרצוי. לאחר מכן דרושה מיומנות ידיים ויצירתיות כדי להגיש מנת פסטה בעלת מרקם וטעם מושלם.
בצק לפסטה
אופן ההכנה:
אופן ההכנה
-
יוצרים גומחה בערמה של קמח, יוצקים את הביצים/מים ובעזרת מזלג מתחילים לאחד בין הקמח לביצים/מים. לשים את הבצק למשך 10 דקות לפחות עד שנוצר כדור בצק אחיד ומבריק. חשוב ללוש את הבצק כדי ליצור את רשת הגלוטן שמאפשרת את האלסטיות שלו. בתום הלישה, שוטפים ידיים, מנערים את שאריות המים ובידיים רטובות מעט לשים עוד כמה דקות עד לקבלת בצק חלק וגמיש.
-
עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומעבירים למנוחה של לפחות 20 דקות אך איפלו מומלץ לילה במקרר. חשוב מאוד לתת לבצק לנוח כדי שתתקיים ספיחת הנוזלים לבצק בצורה טובה ואחידה. רידוד הפסטה נעשה במרדדת והעובי הרצוי תלוי בצורה הסופית של הפסטה ובטעם אישי.
-
אחסון וחיי מדף:
שימוש בקמח 00 שמופק מהחלק הטהור ביותר של גרעין החיטה מאריך את חיי המדף של בצק הפסטה ל 3-5 ימים ומעכב את התפתחות הגוון האפרפר שנוצר בבצק.
מומלץ להקפיא בצק לפסטה (עד 4 חודשים) לאחר יצירת הצורה הרצויה.