מדובר במנה מאזור בארי באיטליה שנקראת באיטלקית פסטה Assassina. הסיבה לשם נעוצה בשיטת ההכנה ש״רוצחת״ את שיטת הבישול האיטלקית המסורתית ושוברת את כל המוסכמות. הרעיון הוא להגיע למנה עם טעם עגבניות עמוק ועשיר ועם פסטה ״כמעט שרופה״. את המנה הזו חייבים להכין עם פסטה ארוכה ועדינה ולכן הספגטי זו הצורה המתאימה ביותר.
ספגטי אסיסינה
משנה ששוברת את כל המוסכמות
חומרים:
300 גרם פסטה לה מוליזנה מסוג ספגטי
לרוטב
1300 מ״ל מים
¼ כוס שמן זית
½ כפית צ׳ילי יבש
2 שיני שום קצוצות
400 גרם (½ 1 כוסות) מחית עגבניות Passata
½ כפית מלח
ספגטי LM
אופן ההכנה:
- בסיר בינוני מביאים לרתיחה את המים. מוסיפים רסק עגבניות ומערבבים.
- במחבת גדולה שמאפשרת לספגטי לשבת בשכבה אחידה, מחממים שמן זית שום וצ׳ילי במחבת ללא ציפוי טלפון (הפעם נרצה את אפקט ההדבקות לתחתית הסיר).
- כשהשמן חם מאוד מוסיפים את מחית העגבניות ומערבבים. מבשלים את הרוטב על אש גבוההכ- 3 דקות.
- מניחים את הספגטי היבש במחבת בשכבה אחידה ובעזרת כף מכסים במעט רוטב מהצדדים. לא מערבבים ולא מזיזים את הפסטה למשך 4 דקות כדי שיתקבל את הטעם והמראה השרוף בתחתית.
- כשהפסטה דבוקה לתחתית ומתקבל בסיס שרוף מתחילים להוסיף את הרוטב שהכנו בסעיף 1. בכל פעם 1-2 מצקות עד שהפסטה סופגת את הנוזלים. ועדיין לא מערבבים….לבסוף מוסיפים עוד מצקת או שתיים עד שהפסטה רכה.
- כשהפסטה מתרככת מרימים בעזרת תרווד מתחתית הסיר ומערבבים. ממשיכים להוסיף נוזלים עד שה
דרגת קושי: בינוני
מספר סועדים: 4-5
חומרים:
300 גרם פסטה לה מוליזנה מסוג ספגטי
לרוטב
1300 מ״ל מים
¼ כוס שמן זית
½ כפית צ׳ילי יבש
2 שיני שום קצוצות
400 גרם (½ 1 כוסות) מחית עגבניות Passata
½ כפית מלח
ספגטי LM
מדובר במנה מאזור בארי באיטליה שנקראת באיטלקית פסטה Assassina. הסיבה לשם נעוצה בשיטת ההכנה ש״רוצחת״ את שיטת הבישול האיטלקית המסורתית ושוברת את כל המוסכמות. הרעיון הוא להגיע למנה עם טעם עגבניות עמוק ועשיר ועם פסטה ״כמעט שרופה״. את המנה הזו חייבים להכין עם פסטה ארוכה ועדינה ולכן הספגטי זו הצורה המתאימה ביותר.
אופן ההכנה:
- בסיר בינוני מביאים לרתיחה את המים. מוסיפים רסק עגבניות ומערבבים.
- במחבת גדולה שמאפשרת לספגטי לשבת בשכבה אחידה, מחממים שמן זית שום וצ׳ילי במחבת ללא ציפוי טלפון (הפעם נרצה את אפקט ההדבקות לתחתית הסיר).
- כשהשמן חם מאוד מוסיפים את מחית העגבניות ומערבבים. מבשלים את הרוטב על אש גבוההכ- 3 דקות.
- מניחים את הספגטי היבש במחבת בשכבה אחידה ובעזרת כף מכסים במעט רוטב מהצדדים. לא מערבבים ולא מזיזים את הפסטה למשך 4 דקות כדי שיתקבל את הטעם והמראה השרוף בתחתית.
- כשהפסטה דבוקה לתחתית ומתקבל בסיס שרוף מתחילים להוסיף את הרוטב שהכנו בסעיף 1. בכל פעם 1-2 מצקות עד שהפסטה סופגת את הנוזלים. ועדיין לא מערבבים….לבסוף מוסיפים עוד מצקת או שתיים עד שהפסטה רכה.
- כשהפסטה מתרככת מרימים בעזרת תרווד מתחתית הסיר ומערבבים. ממשיכים להוסיף נוזלים עד שה