ארוחה מלאה בקערה אחת! מתאימה לבראנץ׳, פיקניק, ארוחת צהריים קלילה והכי כיף שאפשר להכין אותה גם משאריות של עוף צלוי ופסטה מאתמול! באיטלקית הפסטה נקראת קסריס אבל בארץ היא קיבלה שם ייחודי- חונקי כמרים. פסטה קצרה ומעט מסובבת שמזכירה בצורתה את קרעי העוף בסלט ולכן תשתלב נהדר במתכון זה.
סלט פסטה ועוף צלוי
ארוחת פיקניק מושלמת
חומרים:
500 גרם פסטה לה מוליזנה מסוג חונקי כמרים
לעוף:
350 גרם עוף (2 כרעיים)
½ כפית מלח
½ כפית פלפל שחור
1 כפית פפריקה מתוקה
½ כפית כמון
לסלט:
2 כפות שמן זית
1 אבוקדו חתוך לפרוסות
2 כוסות עגבניות שרי חצויות
1 בצל סגול פרוס דק
2 כפות צלפים בחומץ
חופן עלי בזיליקום שלמים
לרוטב:
1 כף מיונז
2 כפות שמן זית
3 כפות מיץ ליים או לימון
1 כפית חרדל
½ כפית מלח
1 שן שום כתושה
חונקי כמרים LM
אופן ההכנה:
- להכנת העוף: מתבלים את הכרעיים עם תערובת התבלינים וצולים בתנור חם כ 45 דקות או בנינג׳ה כ 25 דקות. מצננים לטמפ׳ החדר.
- מבשלים את הפסטה ע״פ הוראות היצרן. מסננים ומעבירים לכלי. מזלפים מעט שמן זית כדי למנוע מהפסטה להדבק.
- להרכבת הסלט: כשהעוף התקרר, מפרקים את הבשר לרצועות ומערבבים עם כל מרכיבי הסלט. בצנצנת נפרדת מערבבים את חומרי הרוטב היטב ויוצקים על הסלט. מערבבים כך שהרוטב עוטף את הפסטה לחלוטין.
דרגת קושי: קל
מספר סועדים: 6-7
חומרים:
500 גרם פסטה לה מוליזנה מסוג חונקי כמרים
לעוף:
350 גרם עוף (2 כרעיים)
½ כפית מלח
½ כפית פלפל שחור
1 כפית פפריקה מתוקה
½ כפית כמון
לסלט:
2 כפות שמן זית
1 אבוקדו חתוך לפרוסות
2 כוסות עגבניות שרי חצויות
1 בצל סגול פרוס דק
2 כפות צלפים בחומץ
חופן עלי בזיליקום שלמים
לרוטב:
1 כף מיונז
2 כפות שמן זית
3 כפות מיץ ליים או לימון
1 כפית חרדל
½ כפית מלח
1 שן שום כתושה
חונקי כמרים LM
ארוחה מלאה בקערה אחת! מתאימה לבראנץ׳, פיקניק, ארוחת צהריים קלילה והכי כיף שאפשר להכין אותה גם משאריות של עוף צלוי ופסטה מאתמול! באיטלקית הפסטה נקראת קסריס אבל בארץ היא קיבלה שם ייחודי- חונקי כמרים. פסטה קצרה ומעט מסובבת שמזכירה בצורתה את קרעי העוף בסלט ולכן תשתלב נהדר במתכון זה.
אופן ההכנה:
- להכנת העוף: מתבלים את הכרעיים עם תערובת התבלינים וצולים בתנור חם כ 45 דקות או בנינג׳ה כ 25 דקות. מצננים לטמפ׳ החדר.
- מבשלים את הפסטה ע״פ הוראות היצרן. מסננים ומעבירים לכלי. מזלפים מעט שמן זית כדי למנוע מהפסטה להדבק.
- להרכבת הסלט: כשהעוף התקרר, מפרקים את הבשר לרצועות ומערבבים עם כל מרכיבי הסלט. בצנצנת נפרדת מערבבים את חומרי הרוטב היטב ויוצקים על הסלט. מערבבים כך שהרוטב עוטף את הפסטה לחלוטין.