סלט קל ומהיר להכנה (אל תבהלו מרשימת המרכיבים הארוכה) הסלט עשיר בטעמים ומרקמים, ארוחה שלמה צבעונית ומשמחת וקלה מאוד להכנה. ניתן להחליף את חזה העוף בקוביות טופו.
מתכון: תאיר מורדוך
סלט אטריות ועוף ארומתי
ארוחה מלאה קיצית וקלילה
חומרים:
2 נתחים של חזה עוף מושרים במרינדה לעוף של LKK
½ חבילת אטריות שעועית / אורז דקות
3 כפות שמן (לטיגון העוף)
1 גזר פרוס דק
1 פלפל אדום פרוס דק
¼ כרוב לבן פרוס דק
1 מלפפון פרוס דק
חופן תרמילים של שעועית ירוקה טריה פרוסים דק
¼ כוס כוסברה קצוצה
¼ כוס נענע קצוצה
¼ כוס בזיליקום קצוץ
1 שן שום כתושה
1 כפית ג'ינג'ר מרוסק
½ פלפל אדום או ירוק חריף פרוס דק (לא חובה)
לרוטב:
2 שיני שום כתושות
2 כפות סוכר
2 כפות שמן צמחי
2 כפות רוטב סילאן או מירין
¼ כוס חומץ אורז או 4 כפות מיץ לימון
להגשה:
2 כפות בוטנים קלויים וקצוצים
חופן עלי כוסברה שלמים
רוטב דגים
רוטב סויה בהיר
שמן שומשום לא מזוכך
אופן ההכנה:
- משרים חזה העוף במשרה שלו למשך חצי שעה לפחות.
- צורבים במחבת עם מעט שמן משני הצדדים. מניחים להתקררות ואז פורסים לפרוסות דקות.
- להכנת האטריות: מניחים בקערה את איטריות האורז, ויוצקים עליהן מים רותחים. משרים 3-4 דקות, תוך ערבוב מידי פעם ומסננים. גוזרים את האטריות עם מספריים לחתיכות באורך בינוני.
- חותכים את כל הירקות לרצועות דקות, מערבבים בקערה עם אטריות האורז, מוסיפים את הכוסברה, והנענע, ומערבבים היטב.
- מערבבים היטב את כל חומרי הרוטב ויוצקים מעל. מוסיפים את העוף ומערבבים.
- מעבירים לצלחת הגשה, ומפזרים מעל את הבוטנים ומעט עלי כוסברה.
דרגת קושי: קל
מספר סועדים: 4-5
חומרים:
2 נתחים של חזה עוף מושרים במרינדה לעוף של LKK
½ חבילת אטריות שעועית / אורז דקות
3 כפות שמן (לטיגון העוף)
1 גזר פרוס דק
1 פלפל אדום פרוס דק
¼ כרוב לבן פרוס דק
1 מלפפון פרוס דק
חופן תרמילים של שעועית ירוקה טריה פרוסים דק
¼ כוס כוסברה קצוצה
¼ כוס נענע קצוצה
¼ כוס בזיליקום קצוץ
1 שן שום כתושה
1 כפית ג'ינג'ר מרוסק
½ פלפל אדום או ירוק חריף פרוס דק (לא חובה)
לרוטב:
2 שיני שום כתושות
2 כפות סוכר
2 כפות שמן צמחי
2 כפות רוטב סילאן או מירין
¼ כוס חומץ אורז או 4 כפות מיץ לימון
להגשה:
2 כפות בוטנים קלויים וקצוצים
חופן עלי כוסברה שלמים
רוטב דגים
רוטב סויה בהיר
שמן שומשום לא מזוכך
סלט קל ומהיר להכנה (אל תבהלו מרשימת המרכיבים הארוכה) הסלט עשיר בטעמים ומרקמים, ארוחה שלמה צבעונית ומשמחת וקלה מאוד להכנה. ניתן להחליף את חזה העוף בקוביות טופו.
מתכון: תאיר מורדוך
סלט עוף ארומתי
אופן ההכנה:
- משרים חזה העוף במשרה שלו למשך חצי שעה לפחות.
- צורבים במחבת עם מעט שמן משני הצדדים. מניחים להתקררות ואז פורסים לפרוסות דקות.
- להכנת האטריות: מניחים בקערה את איטריות האורז, ויוצקים עליהן מים רותחים. משרים 3-4 דקות, תוך ערבוב מידי פעם ומסננים. גוזרים את האטריות עם מספריים לחתיכות באורך בינוני.
- חותכים את כל הירקות לרצועות דקות, מערבבים בקערה עם אטריות האורז, מוסיפים את הכוסברה, והנענע, ומערבבים היטב.
- מערבבים היטב את כל חומרי הרוטב ויוצקים מעל. מוסיפים את העוף ומערבבים.
- מעבירים לצלחת הגשה, ומפזרים מעל את הבוטנים ומעט עלי כוסברה.