את המנה הזו אפשר להכין לארוחת ערב בדקות ספורות בלבד והתוצאה כל כך עדינה ועסיסית שתמיד מדהים לגלות שאין בה מליחות יתר למרות האפייה במלח. הרעיון הוא ליצור לדג סרקופג של מלח שאוטם את האדים של הבישול ושומר על עסיסיותו.
ממולץ להוסיף בהגשה תערובת עשבי תיבול ולימון
דג במלח אטלנטי
שיטת ההכנה הקלה וטעימה ביותר לדגים
חומרים:
2 חלבונים
1 דג לבן מסוג- בורי, ברמונדי, בר ים, מוסר
לתערובת עשבי התיבול:
1/2 כוס כוסברה קצוצה
1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה
1 שן שום כתושה
גרידה מלימון אחד
1/4 כוס שמן זית
3-4 כפות מיץ לימון
מלח ים אטלנטי גס
אופן ההכנה:
מערבבים 3/4 חבילת מלח עם החלבונים
לוקחים 1/3 מכמות המלח ומניחים כתחתית לדג
מצפים את הדג כולו ביתרת כמות המלח כך שהוא אטום לגמרי. ניתן להשאיר את הראש והזנב ללא כיסוי אם רוצים לצמצם את כמות המלח
מחממים תנור לחום של 180 מעלות ואופים למשך 45 דקות
בנתיים מכינים את תערובת עשבי התיבול, מערבבים את כל המרכיבים יחד בצנצנת. טועמים ומתקנים תיבול אם צריך
לאחר האפייה שוברים את סרקופג המלח ומפזרים מתערובת עשבי התיבול.
דרגת קושי: קל
מספר סועדים: 3-4
חומרים:
2 חלבונים
1 דג לבן מסוג- בורי, ברמונדי, בר ים, מוסר
לתערובת עשבי התיבול:
1/2 כוס כוסברה קצוצה
1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה
1 שן שום כתושה
גרידה מלימון אחד
1/4 כוס שמן זית
3-4 כפות מיץ לימון
מלח ים אטלנטי גס
את המנה הזו אפשר להכין לארוחת ערב בדקות ספורות בלבד והתוצאה כל כך עדינה ועסיסית שתמיד מדהים לגלות שאין בה מליחות יתר למרות האפייה במלח. הרעיון הוא ליצור לדג סרקופג של מלח שאוטם את האדים של הבישול ושומר על עסיסיותו.
ממולץ להוסיף בהגשה תערובת עשבי תיבול ולימון
אופן ההכנה:
מערבבים 3/4 חבילת מלח עם החלבונים
לוקחים 1/3 מכמות המלח ומניחים כתחתית לדג
מצפים את הדג כולו ביתרת כמות המלח כך שהוא אטום לגמרי. ניתן להשאיר את הראש והזנב ללא כיסוי אם רוצים לצמצם את כמות המלח
מחממים תנור לחום של 180 מעלות ואופים למשך 45 דקות
בנתיים מכינים את תערובת עשבי התיבול, מערבבים את כל המרכיבים יחד בצנצנת. טועמים ומתקנים תיבול אם צריך
לאחר האפייה שוברים את סרקופג המלח ומפזרים מתערובת עשבי התיבול.