פוקאצ׳ה תאנים ומוצרלה

יצירת אמנות על מאפה טרי

זמן הכנה

20 דקות

זמן בישול

3 שעות

דרגת קושי

בינוני

את הפוקאצ׳ה הזו תרצו להכין לכבוד ראש השנה, יש בה את כל מנעד הטעמים והמרקמים שצריך בשביל ביס מושלם. פריכות הבצק עם נימוחות התאנים, מליחות ומתיקות. מומלץ לאפות את הפוקצ׳ה ללא התוספות ולסדר את כל המרכיבים סמוך להגשה

פוקאצ׳ה תאנים ומוצרלה

יצירת אמנות על מאפה טרי

חומרים:

1 ק"ג קמח Pivetti 00 לפיצה

11 גרם שמרים יבשים, או 33 גרם שמרים רטובים

1 כף מלח ים La Baleine

2 כפות סוכר

700 מ"ל מים קרים

 2 כפות שמן זית De Cecco

לפני האפייה:

מלח ים אטלנטי La Baleine

שמן זית De Cecco

להגשה:

3-4 תאנים חתוכות לרבעים

2 כדורי מוצרלה קרועים

חופן גרגירי רימון

מעט עלי רוזמרין טריים

2 כפות שמן זית

2 כפות חומץ בלסמי איכותי

TIPO 00 קמח פיצה ופוקאצ’ה

(המוצר כשרמוצרים כשרים)

מלח ים אטלנטי גס

(המוצר כשרמוצרים כשרים)

שמן זית

(המוצר כשרמוצרים כשרים)

חומץ בלסמי פרימיום

אופן ההכנה:

  1. מנפים את הקמח לתוך קערה גדולה. מוסיפים את הסוכר המלח והשמרים ומערבבים היטב.
  2. מוסיפים את המים ושמן הזית, מערבבים במהירות בעזרת כפות הידיים או מיקסר עם וו לישה עד שכל התערובת אחידה. 
  3. ממשיכים ללוש עוד 7-9 דקות. מכסים בניילון נצמד, מניחים בפינה קרירה יחסית במטבח עד שהבצק מכפיל את נפחו (כ-60 דקות). 
  4. מפילים את הבצק בעזרת הידיים עד שיוצא כל האוויר. מכסים שוב בניילון ומתפיחים שוב עד שיכפיל את נפחו (כ-45 דקות).
  5. מחממים תנור לחום של 250 מעלות.
  6. הבצק מעט רטוב ונדבק לידיים. מקמחים את משטח העבודה, מחלקים את הבצק ל-3 ויוצרים 3 כדורים שאותם מניחים על המשטח עד שיכפילו את נפחם (כ-20 דקות). 
  7. משטחים את הבצק בתבנית מרופדת בנייר אפייה, יוצרים בעזרת האצבעות גומחות קטנות ומזליפים על כל התבנית שמן זית ומלח ים אטלנטי.
  8. אופים למשך 25-30 דקות עד שהבצק זהוב בחלקו העליון והתחתון.
  9. לאחר שהפוקאצ׳ה התקררה מעט מסדרים מעליה רבעי תאנים, קרעי מוצרלה, רימונים, עלי רוזמרין טריים ומזלפים בשמן זית וחומץ בלסמי. מתבלים במעט מלח ומגישים

דרגת קושי: בינוני

מספר סועדים: 6-7

חומרים:

1 ק"ג קמח Pivetti 00 לפיצה

11 גרם שמרים יבשים, או 33 גרם שמרים רטובים

1 כף מלח ים La Baleine

2 כפות סוכר

700 מ"ל מים קרים

 2 כפות שמן זית De Cecco

לפני האפייה:

מלח ים אטלנטי La Baleine

שמן זית De Cecco

להגשה:

3-4 תאנים חתוכות לרבעים

2 כדורי מוצרלה קרועים

חופן גרגירי רימון

מעט עלי רוזמרין טריים

2 כפות שמן זית

2 כפות חומץ בלסמי איכותי

TIPO 00 קמח פיצה ופוקאצ’ה

(המוצר כשרמוצרים כשרים)

מלח ים אטלנטי גס

(המוצר כשרמוצרים כשרים)

שמן זית

(המוצר כשרמוצרים כשרים)

חומץ בלסמי פרימיום

את הפוקאצ׳ה הזו תרצו להכין לכבוד ראש השנה, יש בה את כל מנעד הטעמים והמרקמים שצריך בשביל ביס מושלם. פריכות הבצק עם נימוחות התאנים, מליחות ומתיקות. מומלץ לאפות את הפוקצ׳ה ללא התוספות ולסדר את כל המרכיבים סמוך להגשה

אופן ההכנה:

  1. מנפים את הקמח לתוך קערה גדולה. מוסיפים את הסוכר המלח והשמרים ומערבבים היטב.
  2. מוסיפים את המים ושמן הזית, מערבבים במהירות בעזרת כפות הידיים או מיקסר עם וו לישה עד שכל התערובת אחידה. 
  3. ממשיכים ללוש עוד 7-9 דקות. מכסים בניילון נצמד, מניחים בפינה קרירה יחסית במטבח עד שהבצק מכפיל את נפחו (כ-60 דקות). 
  4. מפילים את הבצק בעזרת הידיים עד שיוצא כל האוויר. מכסים שוב בניילון ומתפיחים שוב עד שיכפיל את נפחו (כ-45 דקות).
  5. מחממים תנור לחום של 250 מעלות.
  6. הבצק מעט רטוב ונדבק לידיים. מקמחים את משטח העבודה, מחלקים את הבצק ל-3 ויוצרים 3 כדורים שאותם מניחים על המשטח עד שיכפילו את נפחם (כ-20 דקות). 
  7. משטחים את הבצק בתבנית מרופדת בנייר אפייה, יוצרים בעזרת האצבעות גומחות קטנות ומזליפים על כל התבנית שמן זית ומלח ים אטלנטי.
  8. אופים למשך 25-30 דקות עד שהבצק זהוב בחלקו העליון והתחתון.
  9. לאחר שהפוקאצ׳ה התקררה מעט מסדרים מעליה רבעי תאנים, קרעי מוצרלה, רימונים, עלי רוזמרין טריים ומזלפים בשמן זית וחומץ בלסמי. מתבלים במעט מלח ומגישים

מתכונים נוספים שיעניינו אותך

בתוספת בצל ירוק ושמן שומשום

רכה ועסיסית

בצק פריך ואווירי