פיצה קלאסית

בצק פריך ואווירי

זמן הכנה

10

זמן בישול

10

דרגת קושי

קל

הכנת פיצה ביתית היא אחת ההנאות הגדולות! שליטה מלאה במרכיבי הבצק, סגנון הפיצה וכמובן התוספות שמעל הופך את חווית ההכנה למשימה שכיף לעשות כל המשפחה.

פיצה קלאסית

בצק פריך ואווירי

חומרים:

חומרים להכנת 6 פיצות גדולות או 8 פיצות בינוניות: 

1 ק"ג קמח פיצה Pivetti 00

1 כף (10 גר') שמרים יבשים

כף גדושה מלח דק

590 מ"ל מים פושרים/קרים

כף שמן זית De Cecco

TIPO 00 קמח פיצה ופוקאצ’ה

(המוצר כשרמוצרים כשרים)

אופן ההכנה:

  1. ממיסים את השמרים במעט מים. שמים את הקמח בקערת המיקסר ומתחילים לערבל במהירות אטית כ-3 דקות על מנת ‘לפתוח’ אותו. 
  2. מוסיפים את שאר החומרים תוך כדי ערבול – בסדר הבא: מלח , מים בזילוף איטי, שמרים מומסים , ולבסוף את השמן זית.
  3. ממשיכים ללוש עד שמרקם הבצק הופך אחיד ונעים למגע.
  4. מכסים את הבצק בניילון נצמד ומניחים לו לנוח שעה עד שעה וחצי עד שהוא מכפיל את נפחו.
  5. מוציאים את הבצק מהקערה, לשים ומחלקים אותו ל 6 חלקים. יוצרים מכל חלק כדור ומניחים על מגש. מכסים במגבת ומתפיחים שעה וחצי בטמפ’ החדר.
  6. מחממים תנור לחום הגבוה ביותר 240-250 מעלות.
  7. פותחים כל כדור בעזרת מערוך או באופן ידני, לגודל תבנית האפיה.
  8. מוסיפים רוטב פיצה של MUTTI ומפזרים גבינת מוצרלה מגורדת וכל תוספת אחרת שתרצו.
  9. אופים בחום של 250 מעלות עד שהבצק והגבינה מזהיבים.
**ניתן להקפיא את הבצק לאחר ההתפחה. כשרוצים להפשיר פשוט מעבירים מחוץ למקפיא למשך שעה עד להפשרה מלאה.

דרגת קושי: קל

מספר סועדים: 6-7

חומרים:

חומרים להכנת 6 פיצות גדולות או 8 פיצות בינוניות: 

1 ק"ג קמח פיצה Pivetti 00

1 כף (10 גר') שמרים יבשים

כף גדושה מלח דק

590 מ"ל מים פושרים/קרים

כף שמן זית De Cecco

TIPO 00 קמח פיצה ופוקאצ’ה

(המוצר כשרמוצרים כשרים)
הכנת פיצה ביתית היא אחת ההנאות הגדולות! שליטה מלאה במרכיבי הבצק, סגנון הפיצה וכמובן התוספות שמעל הופך את חווית ההכנה למשימה שכיף לעשות כל המשפחה.

בצק לפיצה

אופן ההכנה:

  1. ממיסים את השמרים במעט מים. שמים את הקמח בקערת המיקסר ומתחילים לערבל במהירות אטית כ-3 דקות על מנת ‘לפתוח’ אותו. 
  2. מוסיפים את שאר החומרים תוך כדי ערבול – בסדר הבא: מלח , מים בזילוף איטי, שמרים מומסים , ולבסוף את השמן זית.
  3. ממשיכים ללוש עד שמרקם הבצק הופך אחיד ונעים למגע.
  4. מכסים את הבצק בניילון נצמד ומניחים לו לנוח שעה עד שעה וחצי עד שהוא מכפיל את נפחו.
  5. מוציאים את הבצק מהקערה, לשים ומחלקים אותו ל 6 חלקים. יוצרים מכל חלק כדור ומניחים על מגש. מכסים במגבת ומתפיחים שעה וחצי בטמפ’ החדר.
  6. מחממים תנור לחום הגבוה ביותר 240-250 מעלות.
  7. פותחים כל כדור בעזרת מערוך או באופן ידני, לגודל תבנית האפיה.
  8. מוסיפים רוטב פיצה של MUTTI ומפזרים גבינת מוצרלה מגורדת וכל תוספת אחרת שתרצו.
  9. אופים בחום של 250 מעלות עד שהבצק והגבינה מזהיבים.
**ניתן להקפיא את הבצק לאחר ההתפחה. כשרוצים להפשיר פשוט מעבירים מחוץ למקפיא למשך שעה עד להפשרה מלאה.

מתכונים נוספים שיעניינו אותך

בתוספת בצל ירוק ושמן שומשום

יצירת אמנות על מאפה טרי

רכה ועסיסית