סלט קל ומהיר להכנה (אל תבהלו מרשימת המרכיבים הארוכה) הסלט עשיר בטעמים ומרקמים, ארוחה שלמה צבעונית ומשמחת וקלה מאוד להכנה. ניתן להחליף את חזה העוף בקוביות טופו.
מתכון: תאיר מורדוך
![](https://ristretto.co.il/wp-content/uploads/2023/07/סלט-עוף-600450.jpg)
סלט אטריות ועוף ארומתי
ארוחה מלאה קיצית וקלילה
חומרים:
2 נתחים של חזה עוף מושרים במרינדה לעוף של LKK
½ חבילת אטריות שעועית / אורז דקות
3 כפות שמן (לטיגון העוף)
1 גזר פרוס דק
1 פלפל אדום פרוס דק
¼ כרוב לבן פרוס דק
1 מלפפון פרוס דק
חופן תרמילים של שעועית ירוקה טריה פרוסים דק
¼ כוס כוסברה קצוצה
¼ כוס נענע קצוצה
¼ כוס בזיליקום קצוץ
1 שן שום כתושה
1 כפית ג'ינג'ר מרוסק
½ פלפל אדום או ירוק חריף פרוס דק (לא חובה)
לרוטב:
2 שיני שום כתושות
2 כפות סוכר
2 כפות שמן צמחי
2 כפות רוטב סילאן או מירין
¼ כוס חומץ אורז או 4 כפות מיץ לימון
להגשה:
2 כפות בוטנים קלויים וקצוצים
חופן עלי כוסברה שלמים
רוטב דגים
רוטב סויה בהיר
שמן שומשום לא מזוכך
אופן ההכנה:
- משרים חזה העוף במשרה שלו למשך חצי שעה לפחות.
- צורבים במחבת עם מעט שמן משני הצדדים. מניחים להתקררות ואז פורסים לפרוסות דקות.
- להכנת האטריות: מניחים בקערה את איטריות האורז, ויוצקים עליהן מים רותחים. משרים 3-4 דקות, תוך ערבוב מידי פעם ומסננים. גוזרים את האטריות עם מספריים לחתיכות באורך בינוני.
- חותכים את כל הירקות לרצועות דקות, מערבבים בקערה עם אטריות האורז, מוסיפים את הכוסברה, והנענע, ומערבבים היטב.
- מערבבים היטב את כל חומרי הרוטב ויוצקים מעל. מוסיפים את העוף ומערבבים.
- מעבירים לצלחת הגשה, ומפזרים מעל את הבוטנים ומעט עלי כוסברה.
![](https://ristretto.co.il/wp-content/uploads/2021/07/rvtb_dgym_khdsh-683x1024.jpg)
![](https://ristretto.co.il/wp-content/uploads/2021/07/svyh_bhyrh-694x1024.jpg)
![](https://ristretto.co.il/wp-content/uploads/2021/07/shmn_shvmshvm-683x1024.jpg)
דרגת קושי: קל
מספר סועדים: 4-5
חומרים:
2 נתחים של חזה עוף מושרים במרינדה לעוף של LKK
½ חבילת אטריות שעועית / אורז דקות
3 כפות שמן (לטיגון העוף)
1 גזר פרוס דק
1 פלפל אדום פרוס דק
¼ כרוב לבן פרוס דק
1 מלפפון פרוס דק
חופן תרמילים של שעועית ירוקה טריה פרוסים דק
¼ כוס כוסברה קצוצה
¼ כוס נענע קצוצה
¼ כוס בזיליקום קצוץ
1 שן שום כתושה
1 כפית ג'ינג'ר מרוסק
½ פלפל אדום או ירוק חריף פרוס דק (לא חובה)
לרוטב:
2 שיני שום כתושות
2 כפות סוכר
2 כפות שמן צמחי
2 כפות רוטב סילאן או מירין
¼ כוס חומץ אורז או 4 כפות מיץ לימון
להגשה:
2 כפות בוטנים קלויים וקצוצים
חופן עלי כוסברה שלמים
רוטב דגים
רוטב סויה בהיר
שמן שומשום לא מזוכך
![](https://ristretto.co.il/wp-content/uploads/2021/07/rvtb_dgym_khdsh-683x1024.jpg)
![](https://ristretto.co.il/wp-content/uploads/2021/07/svyh_bhyrh-694x1024.jpg)
![](https://ristretto.co.il/wp-content/uploads/2021/07/shmn_shvmshvm-683x1024.jpg)
סלט קל ומהיר להכנה (אל תבהלו מרשימת המרכיבים הארוכה) הסלט עשיר בטעמים ומרקמים, ארוחה שלמה צבעונית ומשמחת וקלה מאוד להכנה. ניתן להחליף את חזה העוף בקוביות טופו.
מתכון: תאיר מורדוך
![](https://ristretto.co.il/wp-content/uploads/2023/07/סלט-עוף-600450.jpg)
סלט עוף ארומתי
אופן ההכנה:
- משרים חזה העוף במשרה שלו למשך חצי שעה לפחות.
- צורבים במחבת עם מעט שמן משני הצדדים. מניחים להתקררות ואז פורסים לפרוסות דקות.
- להכנת האטריות: מניחים בקערה את איטריות האורז, ויוצקים עליהן מים רותחים. משרים 3-4 דקות, תוך ערבוב מידי פעם ומסננים. גוזרים את האטריות עם מספריים לחתיכות באורך בינוני.
- חותכים את כל הירקות לרצועות דקות, מערבבים בקערה עם אטריות האורז, מוסיפים את הכוסברה, והנענע, ומערבבים היטב.
- מערבבים היטב את כל חומרי הרוטב ויוצקים מעל. מוסיפים את העוף ומערבבים.
- מעבירים לצלחת הגשה, ומפזרים מעל את הבוטנים ומעט עלי כוסברה.