הכנת חלה בבית מאפשרת הקפדה על איכות חומרי הגלם ותוצאה סופית הכוללת גם ריחות משכרים של לחם טרי. איתי עומסי, סוכן המכירות שלנו ומומחה בתחום הקמחים הכין לנו מתכון נפלא לחלה ביתית מושלמת
חלה לשבת
רכה ועסיסית
חומרים:
15 גר שמרים יבשים
75 גרם סוכר
2 חלמונים
1 ביצה שלמה
15 גרם מלח
115 גרם מים
1 ביצה טרופה
מעט שומשום/זעטר /קצח/פרג
קמח רב תכליתי TIPO 00
(המוצר כשרמוצרים כשרים)
שמן זית
(המוצר כשרמוצרים כשרים)
אופן ההכנה:
- מכניסים למיקסר 200 גרם קמח יחד עם 90 גרם מהמים שבמתכון ולשים יחד 3 דקות עד לחיבור המים עם הקמח. מכסים בניילון נצמד ומניחים ל 20 דקות.
- לאחר 20 דקות מוסיפים לקערת המיקסר את יתרת הקמח, שמרים, סוכר, חלמונים, ביצה, מלח ויתרת המים ולשים יחד כ- 3 דקות עד לקבלת בצק.
- מעלים את מהירות המיקסר לגבוהה לעוד כ-5 דקות בכדי לפתח את הגלוטן.
- מורידים מהירות ומוסיפים בזילוף עדין את שמן הזית בדפנות בהדרגה עד לבליעה של השמן בבצק.
- מוציאים את הבצק לקערה משומנת קלות. מכסים במגבת לחה עד להתפחת הבצק. לאחר כשעה/שעה וחצי מפילים את הבצק ולשים אותו ביד לכמה שניות. מתפיחים שוב כחצי שעה ולאחר מכן מחלקים אותו ל- 8 או 6 כדורים ומתפיחים שוב ל- 20 דקות.
- יוצרים מכל כדור רצועה ארוכה וקולעים לצמה.
- מסדרים בתבנית עם נייר אפייה מורחים ביצה טרופה, מכסים ונותנים לחלות לתפוח כשעה לפחות.
- לאחר שהחלות תפחו משמעותית ובנגיעה בהן הן מרגישות חלולות
- מורחים מעליהן שוב ביצה ומפזרים מעל שומשום, פרג , מרווה, אבקת שום, זעתר .
- אופים בתנור שחומם מראש על 170 מעלות עד להזהבה. כ- 25-30 דקות.
דרגת קושי: קל
מספר סועדים: 2 חלות
חומרים:
15 גר שמרים יבשים
75 גרם סוכר
2 חלמונים
1 ביצה שלמה
15 גרם מלח
115 גרם מים
1 ביצה טרופה
מעט שומשום/זעטר /קצח/פרג
קמח רב תכליתי TIPO 00
(המוצר כשרמוצרים כשרים)
שמן זית
(המוצר כשרמוצרים כשרים)
הכנת חלה בבית מאפשרת הקפדה על איכות חומרי הגלם ותוצאה סופית הכוללת גם ריחות משכרים של לחם טרי. איתי עומסי, סוכן המכירות שלנו ומומחה בתחום הקמחים הכין לנו מתכון נפלא לחלה ביתית מושלמת
אופן ההכנה:
- מכניסים למיקסר 200 גרם קמח יחד עם 90 גרם מהמים שבמתכון ולשים יחד 3 דקות עד לחיבור המים עם הקמח. מכסים בניילון נצמד ומניחים ל 20 דקות.
- לאחר 20 דקות מוסיפים לקערת המיקסר את יתרת הקמח, שמרים, סוכר, חלמונים, ביצה, מלח ויתרת המים ולשים יחד כ- 3 דקות עד לקבלת בצק.
- מעלים את מהירות המיקסר לגבוהה לעוד כ-5 דקות בכדי לפתח את הגלוטן.
- מורידים מהירות ומוסיפים בזילוף עדין את שמן הזית בדפנות בהדרגה עד לבליעה של השמן בבצק.
- מוציאים את הבצק לקערה משומנת קלות. מכסים במגבת לחה עד להתפחת הבצק. לאחר כשעה/שעה וחצי מפילים את הבצק ולשים אותו ביד לכמה שניות. מתפיחים שוב כחצי שעה ולאחר מכן מחלקים אותו ל- 8 או 6 כדורים ומתפיחים שוב ל- 20 דקות.
- יוצרים מכל כדור רצועה ארוכה וקולעים לצמה.
- מסדרים בתבנית עם נייר אפייה מורחים ביצה טרופה, מכסים ונותנים לחלות לתפוח כשעה לפחות.
- לאחר שהחלות תפחו משמעותית ובנגיעה בהן הן מרגישות חלולות
- מורחים מעליהן שוב ביצה ומפזרים מעל שומשום, פרג , מרווה, אבקת שום, זעתר .
- אופים בתנור שחומם מראש על 170 מעלות עד להזהבה. כ- 25-30 דקות.